Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorost bere po velmi vyrovnané partii s Havířovem bod

14.12.2018 · René Sasyn
Oceláři sice už po jedenácti minutách prohrávali, ale předváděli perfektní vyrovnaný hokej. Na začátku druhé třetiny se jim dokonce povedlo zásluhou Wawrzkiewicze a Ramika zápas otočit, avšak zanedlouho se povedlo Becherovi vyrovnat. Bohužel ve třetí třetině přidali havířovští hokejisté další dva zásahy a zásluhou Bárta a Pavlačky brali tři body. Toť ovšem bylo z jejich strany vše, jelikož v prodloužení skvělou dorážkou rozhodl Jakub Hykl o tom, že bod navíc zůstal doma v Třinci.
B4, pátek 14.12.2018
Třinec
Havířov
2:4
WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 2:1, 0:2 - N 1:0  Branky a nahrávky: 21. Wawrzkiewicz (Chovaniak, Ramik), 23. Ramik (Tomiczek, Przybyla), 62. Hykl (Kašpárek) – 11. Becher (Zmarzlák), 26. Becher (Kremnický, Moškoř), 55. Bárta (Kusak, Horváth), 60. Pavlačka. Rozhodčí: Novák - Bartek, Dohnal. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 101. Střely na branku: 28:36. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4.  
Halouzka – Mošnička, Andrle, Molin, Chovaniak, Bujak, Kyselý, Hrůzek – Šutý, Raszka, Przybyla, Kašpárek, Petrovský, Wawrzkiewicz, Gazur, Tomiczek, Ramik, Procházka, Hykl
Nowak – Wlodara, Bílek, Dobeš, Kremnický, Kubíček, Křivohlávek, Zmarzlák – Mikula, Pavlačka, Moškoř, Becher, Vojkuvka, Kusak, Szturc, Bárta, Horváth

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V první třetině jsme měli možnost vidět na obou stranách velmi vyrovnaný hokej. Oba týmy výborně napadaly rozehrávku soupeře a dávaly si pozor na zbytečná vyloučení. První gól zápasu padl v jedenácté minutě, když Zmarzlák nahazoval puk od modré čáry. Jeho nahození tečoval Ondřej Becher a puk skončil až za zády gólmana Halouzky. O necelé tři minuty později pálil nebezpečně od modré čáry Denis Kyselý, jeho pokus ovšem zlikvidoval havířovský Nowak. V čase 14:57 měl dobrý pokus hostující kapitán Gabriel Szturc, ale s jeho schovanou střelou si Halouzka bez problému poradil. I nadále byla hra velmi vyrovnaná a týmy sváděly souboj o střední pásmo.

Do druhého dějství vstoupili domácí velmi aktivně a už po padesáti vteřinách vyrovnali zásluhou Dawida Wawrzkiewicze, který překonal Nowaka střelou nad jeho lapačku. Hned za minutu a půl se domácí radovali podruhé, když se po sérii dorážek prosadil Michal Ramik. To však hosty nabudilo, dostali od Petra Andrleho možnost přesilové hry a té náležitě využili. Kremnický nahazoval puk od modré čáry, s dorážkou neuspěl Moškoř a tak mu na pomoc přispěchal Ondřej Becher a tomu se podařilo vyrovnat stav na 2:2. Ke konci druhé třetiny se v dobré šanci ocitl Pavlačka, ale toho dobře odzbrojili domácí beci. Poté se hra velmi přitvrdila. Na obou stranách jsme měli možnost vidět některé zákroky na hranici pravidel a některé dokonce až za její hranicí.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji hosté a prvních devět minut měli herní převahu, tu ale nedokázali zužitkovat. V padesáté minutě pálil nebezpečně z vrcholku levého kruhu příklepem Michal Ramik, ale bohužel těsně netrefil bránu. V dvaapadesáté minutě pálil hned po buly příklepem Chovaniak, ale orazítkoval jen levou tyč! Na konci čtyřiapadesáté minuty si zase na druhé straně vytvořil šanci Pavlačka, s jeho pokusem si ale Halouzka poradil. Ale v čase 54:54 se už hosté mohli radovat zásluhou Denise Bárty, který dorazil za záda Halouzky Kusákův pokus. V osmapadesáté minutě ujížděl sám tváří v tvář Halouzkovi Pavlačka, ale střelou na jeho lapačku ho nedokázal překonat. Jednadvacet vteřin před závěrečnou sirénou rozhodl o vítězství hostů střelou do prázdné brány Martin Pavlačka.

Utkání bylo opravdu velice vyrovnané. Oceláři se rvali až do konce zápasu i o bonusový bod, který si po právu zasloužili. Ten jim vystřelil v čase 61:10 Jakub Hykl, který dorazil střelu Alexandra Kašpárka.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice