Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři srazili Plzeň!

23.02.2019 · Martina Sikorová
V posledním utkání skupiny O pořadí v play-off se třinečtí mladíci představili na ledě Plzně. Bezbrankové skóre zrušil až ve třetí třetině Daniel Chovaniak, na první gól Ocelářů ale stačili najít domácí odpověď. V čase 59:22 se ovšem svěřenci trenéra Juříka po trefě Dana Przybyly radovali podruhé a vybojovali tři body! Čtvrtý pak Oceláři získali v doplňkových nájezdech a druhou část sezóny končí na třetí příčce.
OPP22, sobota 23.2.2019
Plzeň
Třinec
1:2
Home Monitoring Aréna
Třetiny: 0:0, 0:0, 1:2 - N 0:0 - 0:1  Branky a nahrávky: 53. Ženíšek (Procházka, Princl) – 47. Chovaniak (Krzak, Pastor), 60. Przybyla (Pastor, Homola), rozh. náj. Przybyla. Rozhodčí: Horáček - Karda, Kálal. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 46:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.  
Pilc – Houdek, Kovářík, Lokajíček, Kremláček, Šiller, Malák – Kvasnička, Kolář, Balín, Kolda, Slanina, Matiášek, Adamec, Rohla, Malát, Procházka, Ženíšek, Princl
Švehlák – Radzienciak, Krzak, Chovaniak, Kyselý, Šulák, Homola – Havránek, Krč, Tománek, Pastor, Wardas, Geidl, Urban, Čmiel, Przybyla, Matěj, Macháček, Ramik

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání začalo pěkně zostra. Domácí Adamec se podél pravého mantinelu natlačil až před třineckou svatyni, její strážce sklapl betony včas. Poté dostal mnoho času zamířit z mezikruží Krč, Pilc ale ránu vytáhl ramenem. Po chvilce se po přečíslení dostal sám před plzeňského gólmana Macháček, jenže zcela minul zařízení. Indiáni si poté bez vážnějších problémů pohlídali jediné oslabení této periody, aby poté šance přišly opět v pěti na obou stranách. A byly identické. Z podobných pozic na ose hřiště pálil nejdříve Przybyla, který využil chyby v domácí rozehrávce a mířil na teploměr Pilce. Na druhé straně se tváří v tvář Švehlákovi po akci dva na dva zjevil Matiášek, prostor mezi betony nenašel. O přestávce tak na světelné kostce nad ledem svítil bezbrankový stav.

Prostřední dějství načal ranou od modré Lokajíček, Švehlák zakročil betonem. Činil se i Pilc, který ramenem nadzvedl schovanou střelu Geidla z pravého kruhu. Indiáni v této periodě nevyužili dvě přesilové hry, své šance si schovali na závěr třetiny. Nejprve si na Švehláka nepřišel bombou z levého kruhu Procházka, poté ani osamocený Šiller z mezikruží a do třetice Malát z podobné pozice našel jen lapačku muže s maskou Ocelářů. Duel týmů z popředí průběžné tabulky tak pokrčoval ve velkém duchu dramatu nadále.

Poslední dvacetiminutovku načala situace dva na dva v podání Plzně, kterou zakončoval z osy hřiště přes obránce Matiášek, avšak mimo. Za hosty odpověděl Przybyla, který se před plzeňskou klec protáhl po levé straně, její strážce odolal. Pak se již skóre měnilo. Pilc vyrazil pěknou střelu Pastora z mezikruží a odolal i dorážce Krzaka. Na druhou v podání

Daniela Chovaniaka byl ale již krátký. Rychle odpovědět mohl Princl, v samostatné úniku ovšem neuspěl kličkou do bekhendu. To se povedlo až po chvilce, když se ihned po buly dostal touš na brankoviště k Adamu Ženíškovi, jenž zavěsil pod břevno. Když už duel spěl do prodloužení, chybovali čároví sudí, kteří zcela vypustili zjevný icing Třince, čehož ranou z mezikruží využil Dan Przybyla.

Před nadstavbou se tak oba celky bodově srovnaly na třetím místě tabulky a o tom, kdo na něm zůstane, nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich uspěli tři střelci, rozhodl je až v páté sérii opět Dan Przybyla.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice