Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři mají skalp silného Salzburgu!

28.01.2019 · Jakub Kotajny
Mladí Oceláři se opět vrátili na vítěznou vlnu. Po výhře nad Českými Budějovicemi zdolali také ambiciózní rakouský tým EC Red Bull Salzburg. Zásluhou vítězství se svěřenci trenéra Jiřího Juříka posunuli na průběžnou druhou příčku DHL extraligy juniorů!
OPP15, sobota 26.1.2019
Třinec
Salzburg
7:4
mini WERK ARENA
Třetiny: 2:2, 2:0, 3:2 - N 0:0 - 1:0  Branky a nahrávky: 9. Geidl (Raška), 14. Krč (Plandor, Hrůzek), 27. Macháček (Homola, Matěj), 28. Przybyla (Hrůzek, Indrst), 43. Havránek (Przybyla, Indrst), 50. Indrst (Krč), 59. Tománek (Čmiel), rozh. nájezd Šulák - 10. Myklukha (Eham, Nyman), 11. Maier (Reisnecker, Eham), 53. Harnisch (Nyman, Peterka), 55. Vogt (Peterka, Harnisch). Rozhodčí:: Přikryl - Gančarčík, Hanzlík. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 59:45. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 6:2, 6:4, 7:4.  
Ochman – Krzak, Šulák, Adámek, Hrůzek, Michálek, Homola – Havránek, Krč, Tománek, Indrst, Pastor, Geidl, Raška, Čmiel, Przybyla, Plandor, Matěj, Macháček
Bugl – Obu, Menner, Nyman, Wimmer – Borzecki, Hede, Eham, Eliaš, Vogt, Myklukha, Maier, Harnisch, Hengelmüller, Peterka, Reisnecker

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

K 15. kolu juniorské extraligy přicestoval pod Javorový celek EC Red Bull Salzburg. Rakušané chtěli po nezdaru ve Vítkovicích získat dračí skalp, ale domácí Oceláři se rudých býků nezalekli. V deváté minutě se do úniku dostalo duo Geidl – Raška, kdy si Raška pohrál s gólmanem a Nico Geidl zakončoval do odkryté klece.

Uběhla však pouze minuta a po závaru před Ochmanem se skóre znovu měnilo, na 1:1 srovnával Oleksiy Myklukha. Po gólu došlo ke strkanici, po které se na lavici hanby poroučel Przybyla a Salzburg dokázal Oceláře potrestat. Oskar Maier překonal Ochmana a poslal tak Przybylu pryč z trestné lavice.

Po třech minutách hry se Oceláři usadili v pásmu soupeře a ihned po vhazování započala kombinace, na jejímž konci stál Tomáš Krč, který svým gólem srovnal. Ve zbytku třetiny se ještě oba celky snažily vsítit branku, ale zásluhou brankářů se již skóre neměnilo.

Počátek druhé periody nabídl mnoho vyloučení na obou stranách, čehož využil domácí celek. V čase 26:40 se trefil Štěpán Macháček a po 42 vteřinách ho následoval Dan Przybyla, který svým gólem zvyšoval na 4:2 a odčinil tím branku, která padla po jeho vyloučení v první třetině. Po zbytek třetiny se ještě Oceláři pokoušeli svůj náskok navýšit, ale obrana EC svou klec již ubránila. Hosté si navíc v závěru zahráli přesilovku pět na tři, ze které se ovšem gólu nedočkali.

Vstup do poslední dvacetiminutovky však Red Bullu vůbec nevyšel. Hosté nedokázali využít dvojnásobnou přesilovku a brzy navíc sami inkasovali. Po kombinaci v pásmu soupeře se prosadil Marek Havránek. I nadále se hrálo převážně před Buglem, ale další změna skóre přišla až v padesáté minutě, kdy se po vhazování před svatyní Salzburgu objevil Krč, který následně vybídl ke skórování Filipa Indrsta.

Red Bull se však ještě odhodlal k závěrečnému náporu. Během dvou minut se postupně prosadili Tim Luca Harnisch a Constantin Vogt. Na víc se však již hosté z Rakouska nezmohli a vítězství Třince ještě další trefou za záda Bugla korunoval Ondřej Tománek.

Prodloužení začalo lépe pro hostující celek, skvělý Ochman však puk za svá záda nepustil. Dobře si vedl i jeho protějšek v brance hostů, který zlikvidoval hned několik šancí domácího celku. Po pěti minutách prodloužení tedy následovaly samostatné nájezdy.

Šest hráčů svou možnost neproměnilo, pak ale přišlo čtvrté kolo a nájezd Vojtěcha Šuláka, který se stal jediným úspěšným střelcem. Ochman během dalších dvou nájezdů puk za svá záda nepustil, což definitivně rozhodlo o vítězství hráčů s drakem na prsou.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice