Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třinecká juniorka znovu bodovala

16.01.2019 · Jakub Kotajny
Středeční utkání juniorů s Kometou Brno přineslo mnoho šancí na obou stranách. Oba soupeři předváděli divácky atraktivní hokej a po závěrečné siréně svítil na tabuli stav 2:2. Bonusový bod nakonec získal v nastavení hostující tým.
OPP7, středa 16.1.2019
Třinec
Kometa Brno
2:3p
mini WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 1:0, 1:1 - 0:1  Branky a nahrávky: 33. Havránek, 41. Raška (Plandor) – 7. Malý (Kunc, Kadlic), 46. Minárik (Meluzin, Svozil), 62. Svozil (Kunc, Krejčí). Rozhodčí: Mrkva - Rožánek, Gebauer. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 58. Střely na branku: 40:34. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.  
Švančara – Krzak, Šulák, Adámek, Hrůzek, Michálek, Homola – Havránek, Tománek, Indrst, Pastor, Geidl, Raška, Čmiel, Przybyla, Plandor, Matěj, Macháček, Ramik
Micka – Běhůnek, Kučeřík, Mlčák, Sedláček, Studený, Svozil, Kowalczyk – Popelka, Snášel, Minárik, Meluzín, Škvrně, Krejčí, Malý, Kadlic, Primožič, Kunc, Bartes

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Dohrávka sedmého kola DHL extraligy juniorů nabídla v mini WERK ARENĚ souboj domácích Ocelářů s brněnskou Kometou. Již od úvodního vhazování se obě mužstva prezentovala hokejem v rychlém tempu. Úvodní branku utkání zaznamenal v sedmé minutě brněnský Jakub Malý, jenž přesnou střelou překonal Švančaru. Brno nabídlo domácím hned dvě přesilové hry, ale Oceláři je nedokázali využít. V závěru první třetiny se rozjel na bránu soupeře Plandor, ale jeho střela proletěla jen těsně nad brankou Micky.

Třinec se do druhé třetiny pustil s vervou, Oceláři dlouho tlačili Kometu a gól visel ve vzduchu. Ve dvaatřicáté minutě usedl na lavici hanby třinecký Šulák, ale to domácí naopak vyburcovalo k heroickému výkonu. Nejprve Michálek obětavě zablokoval střelu od modré a o dvacet sekund později se ocitl sám tváří v tvář Mickovi třinecký forward Marek Havránek, který rozvlnil síť za zády brněnského brankáře. Ve druhém dějství tohoto utkání se již nic zajímavého nestalo a tak šla obě družstva do šaten za nerozhodného stavu.

Lepší vstup do třetí dvacetiminutovky si Oceláři snad přát ani nemohli. Po půlminutě hry se po průnikové přihrávce Plandora dostal do úniku Adam Raška, který dokázal vymíchat Micku a zakončoval do téměř prázdné klece. Neuběhlo ani pět minut a skóre se opět měnilo. Krátce po konci oslabení se Kometa usadila v pásmu Třince a po kombinační akci srovnal stav Marek Minárik. Třinci mohl vrátit vedení Hrůzek, který vyslal v padesáté minutě dělovku od modré, ale hostující Micka v leže puk zkrotil. Po závěrečné siréně tedy bylo jasné, že si mužstva rozdělí po bodu.

Brňané vstoupili do prodloužení velice aktivně a nepustili domácí vůbec ke kotouči. O tom, že si druhý bod připíší právě hosté z jihu Moravy, rozhodl začátkem dvaašedesáté minuty střelou z předbrankového prostoru Stanislav Svozil.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice