Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci si poradili se Vsetínem a mají šestou výhru v řadě!

01.11.2018 · Martina Sikorová
Do zápasu se Vsetínem nevstoupili mladí Oceláři ideálně a už po deseti sekundách inkasovali. V čase 15:32 ale srovnal na 1:1 Dawid Wawrzkiewicz, ve druhé třetině svěřenci trenéra Muchy utkání otočili na svou stranu a do tabulky si i díky zvládnutému nadstavbovému prodloužení připsali další čtyři body.
13.kolo, čtvrtek 1.11.2018
Třinec
Vsetín
5:1
WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 2:0, 2:0 - N 1:0  Branky a nahrávky: 16. Wawrzkiewicz (Šutý), 26. Petrovský (Hykl), 38. Ramik (Przybyla, Tomiczek), 44. Kyselý (Petrovský, Chovaniak), 60. Kašpárek (Andrle), 62. Chovaniak (Ramik, Przybyla) – 1. Jurek (Kočí, Kunst). Rozhodčí: Čahoj - Carbol, Zicháček. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 113. Střely na branku: 39:30. Průběh utkání: 0:1, 5:1.  
Halouzka – Pospíšil, Andrle, Molin, Chovaniak, Buják, Kyselý, Hrůzek- Šutý, Przybyla, Šotkovský, Kašpárek, Petrovský, Wawrzkiewicz, Tomicizek, Ramik, Procházka, Hykl
Tkadlec – Machů, Mikula, Velikovský, Kočí, Dořičák, Kuchařík, Kunst – Bednařík, Rybár, Jurek, Babeliak, Urban, Půček, Dědek, Turek, Čajanová

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Vstup do zápasu vyšel mnohem lépe hostům. Už po deseti sekundách se za obranou Třince ocitl Štěpán Jurek a přesnou střelou z levé strany rozvlnil síť za zády Halouzky. Oceláři po rychle inkasovaném gólu zvýšili aktivitu, vyrovnat se jim ale nepodařilo a vzápětí už málem prohrávali o dvě branky po důrazu Babeliaka. Vsetínský útočník ovšem puk do sítě procpal až po odpískání a gól pochopitelně nemohl být uznán. Radovat se ovšem nemohl ani Przybyla, který po přihrávce Ramika těsně minul. A přáno nebylo ani samotnému Ramikovi, jenž o pár minut později po obkroužení branky nedostal puk za záda Tkadlece. V čase 15:32 už ale hráči Třince zvedali ruce nad hlavy. Po přihrávce Šutého se do puku opřel Dawid Wawrzkiewicz a srovnal na 1:1.

Na začátku druhé třetiny to byli hosté, kdo málem velmi rychle inkasoval. Zcela sám se totiž před vsetínskou brankou ocitl Kašpárek, který však svou individuální akci ke gólu nedovedl. Poté už se ale Oceláři přece jen radovali. V přesilové hře vypálil od modré čáry Hykl, brankář Vsetína puk pouze vyrazil a Servác Petrovský jej z dorážky dopravil za brankovou čáru. Hosté mohli kontrovat z přečíslení dva na jednoho. Kočímu ale při snaze o přihrávku sjel puk z hole a bylo po šanci. Vzápětí si Vsetínští připravili skvělou šanci na skórování v početní výhodě, když z prostoru mezi kruhy vypálil jeden z hostujících mladíků. Halouzka se ale ve svém brankovišti roztáhl a špičkou výstroje puk zastavil.

Po ukončení přesilové hry pokračovali hosté v aktivní hře a brzy si vypracovali další gólovou příležitost. Bekhendové zakončení Půčka však zastavil připravený Halouzka, který se včas natlačil ke své levé tyči. Nedáš? Dostaneš. Przybyla v útočném pásmu našel mezi kruhy připraveného Michala Ramika a projektil z hole třinecké sedmačtyřicítky dosvištěl až za záda Tkadlece.

Do třetí třetiny vstoupil Vsetín velkým náporem, po dvou faulech v rozmezí čtyř vteřin se ale sám vystavil do nezáviděníhodné situace, když rázem čelil dvojnásobné početní výhodě soupeře. Oceláři nabídnutou možností nepohrdli a trestali. Po přihrávce Petrovského pálil od modré čáry Denis Kyselý a kotouč z jeho hole si našel cestu do sítě. Hosté mohli rychle snížit, Jurek ale před brankovištěm letící puk netrefil. V početní výhodě následně neuspěl ani Kočí, jehož ránu od modré zastavila kovová konstrukce. A gól nepadl ani po úniku Jurka, jenž si na Halouzku nepřišel ani z dorážky. V čase 59:26 se skóre v základní hrací době měnilo naposledy. Po nahození Andrleho se k puku u soupeřovy branky dostal Alexandr Kašpárek a zvedl jej mimo dosah vsetínského gólmana. Nechybělo však moc a Oceláři nakonec málem slavili ještě pošesté, ránu Przybyly však zastavila tyč a z dorážky se neprosadila ani dvojice hráčů v bílých dresech.

Také bonusový bod se stal kořistí domácího týmu. Na začátku dvaašedesáté minuty se před vsetínskou klecí ocitl obránce Daniel Chovaniak, který si potáhl gólmana do strany a následně poslal puk do odkryté sítě.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice