Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

V zápase brankářů padla jediná branka

17.02.2019 · Michal Samiec
Třetí utkání se silným soupeřem v řadě sehráli třinečtí hokejisté v rámci 45. kola. Zápas v některých svých pasážích nabídl spíš tuhý boj, ani jeden z týmů na ledě nedominoval, nebylo k vidění ani příliš mnoho vyložených šancí na jedné či druhé straně. Utkání rozhodl brzký přesilovkový gól Němce.
45.kolo, neděle 17.2.2019
Třinec
Kometa Brno
0:1
WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 0:0, 0:0  Branky a nahrávky: 2. O. Němec (Mueller, Köhler). Rozhodčí: Mrkva, Pražák – Hlavatý, Lučan. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 083. Střely na branku: 25:22. Střely mimo: 10:6. Zblokované střely: 14:10. Hity: 13:7. Vhazování: 36:28. Průběh utkání: 0:1.  
HC Oceláři Třinec: Kantor – Roth, Gernát, D. Musil, Galviņš, Matyáš, M. Adámek – Martin Růžička, P. Vrána, Svačina – Š. Novotný, Marcinko, Hrňa – Raška, Werek, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Jonáš Peterek.
HC Kometa Brno: Čiliak – Barinka, O. Němec, Gulaši, Z. Michálek, Malec, Bartejs, Štencel – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Orsava, J. Hruška, M. Erat – Dočekal, Čermák, Vondráček – Mallet, Kusko, Köhler.

Komentář k zápasu

Do třetího po sobě jdoucího domácího utkání nasadil trenérský štáb do útoku Ocelářů i mladíky Rašku s Peterkem, přičemž pro druhého jmenovaného se jednalo o premiéru v extralize dospělých. Hosté z Brna již po 39 sekundách dostali šanci hrát přesilovou hru, kterou také po minutě využili. Kometa držela Oceláře v jejich pásmu a nakonec unavené čtveřici gólový úder zasadil nahozením od modré Ondřej Němec. Na dvoubrankový rozdíl mohl navýšit v jedenácté minutě Vondráček, který dostal přihrávku zpoza branky do mezikruží, ale brankář Kantor byl na místě. O minutu později trochu vzrušení přinesla aktivita Werekovy formace, ale Adámkova střela ani nedoputovala před Čiliaka. V závěru první třetiny měli Oceláři dvě přesilovky po vyloučení postupně Köhlera a Barinky, ale gól nevstřelili, ani si nevytvořili nějakou slibnou příležitost. Náznak šance měl v prvním oslabení hostující Orsava, ale jeho cestu do nebezpečného zakončení zastavil Roth. První třetina mnoho šancí a hokejové krásy nenabídla.

První polovina druhé třetiny byla ve znamení tuhého boje. Šancí se rodilo pomálu a to na obou stranách. V šesté minutě byla první třinecká formace nejprve pod tlakem ve svém pásmu, aby následně na druhé straně vyrobila náznak šance v podobě Musilovy střely od modré. V deváté minutě po buly u Čiliaka ujel do samostatného úniku Mueller, ale jeho pokus mezi betony Kantor pokryl. Posledních osm minut druhé třetiny přineslo hned pět trestů. Nejprve byl vyloučen Malec, ale největší šanci si připsal opět Mueller, který jel na Kantora sám, ale byl zezadu obtěžován Chmielewskim a nezakončil gólově. Následoval faul vysokou holí Novotného na Čermáka a přesilovka Brna, ve které se zase zrodil únik Marcinka. Třinecký kapitán měl na zakončení málo času a jeho pokus si pohlídal Čiliak. Hned po skončení třineckého oslabení měli hosté velkou šanci, když Orsava z předbrankového prostoru hledal Hrušku postaveného před odkrytou klecí u druhé tyče, ale tomu sekl přes hůl Matyáš. Kometa přesilovku nevyužila a hned po jejím skončení nejprve fauloval v útočné třetině Mallet a pak se hrubostí před vlastní brankou provinil skorojmenovec Malec. Třinečtí měli posledních 42 sekund třetiny v početní výhodět pět na tři a největší šanci měl Hrňa, kterému poslal rychlou příhru skrze brankoviště Růžička. Hrňa ale o zlomek sekundy déle zpracovával a Čiliak se stihl přesunout.

Domácí si tak 63 sekund převahy pět na tři přetáhli ještě do třetí třetiny. Oceláři ze situace ale víc než dvě tvrdé střely Rotha a Růžičky, které svými těly zastavili Michálek se Zaťovičem nevyžili. Třinec pokračoval v aktivní hře i po přesilovce, ale záhy se musel zase bránit, když byl podruhé v zápase vykázán Novotný. Brněnští v početní převaze sice strávili v útočném pásmu dost času, své vedení ale nenavýšili. Gól se nepodařilo vstřelit ani Ocelářům – do situace dva na jednoho se dostali bratři Kovařčíkové, pro střelu se rozhodl Ondřej, který vedl puk, ale jeho šanci zlikvidoval Čiliak. Vyrovnáno nebylo ani po závaru první třinecké formace deset minut před koncem – Růžička totiž na poskakující puk před odkrytou brněnskou brankou nedosáhl. O dvě minuty později při dalším pobytu první třinecké pětky si domácí vyrobili velký tlak, ale i po této pasáži brankář Čiliak odolával. Ve zbytku třetí části vyvíjeli aktivitu směrem dopředu především domácí, ale do vyložených pozic se nedostávali. Na druhé straně mohl definitivní pojistku výsledku dát dvě minuty před koncem Mueller, ale po vytažení puku zpoza branky narazil na Kantora. Oceláři ještě v poslední minutě zkoušeli vyrovnat s odkrytými zády, ale Kometa své pozice uhájila a o osudu zápasu rozhodl brzký gól Brna.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): "Rozhodly přesilovky. Brno hned ze své první dalo gól, nám to teď v tom stavu nechodí. Ani přesilovky nevypadají, jak by měly. Mrzí nás hlavně ta přesilovka pět na tři, kterou jsme nedokázali proměnit. Když chceme pomýšlet na body, musíme takovou využít. Přesto bych chtěl týmu poděkovat, podpořený gólmanem celou dobu pracoval. V situaci, v jaké jsme, to dnes byl dobrý výkon, kluci makali jeden za druhého, měli touhu vyhrát, předvedli příkladné nasazení. Byla tam spousta nahozených kotoučů do brankoviště, ale momentálně se to k nám neodrazí.“

Kamil Pokorný (HC Kometa Brno): "Celý tým si dnes zaslouží velkou pochvalu, protože to od všech hráčů byl ukázkový playoffový přístup. Na 1:0 se strašně složitě hraje, ale my dali hned z první přesilovky gól a velice kvalitně bránili. Co prošlo, pochytal vynikající Čiliak. Jediné, s čím se potýkáme už delší dobu je to, že při podobném vývoji utkání máme šance pojistit to naše těsné vedení, ale neodskočíme soupeři na dva góly. Naštěstí dnes jsme to zvládli i na ten jeden. Přístup kluků byl precizní."


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice