Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři srazili Zlín a slaví postup!

23.11.2018 · Martina Sikorová
Mladí Oceláři na ledě Beranů nezačali nejlépe a už ve čtvrté minutě inkasovali. Ještě v průběhu první třetiny ale stačil vyrovnat Jakub Adámek a v prostřední části pak otočili skóre na stranu Třince Filip Krzak s Patrikem Konderlou. V doplňkovém prodloužení stříleli pouze třinečtí mladíci, gól ale nepadl a majitele bonusového bodu určily až samostatné nájezdy, ve kterých rozhodl Filip Krzak. Svěřenci trenérů Juříka a Malíka tedy díky gólovému příspěvku obránců získali všechny čtyři body a zajistili si postup do skupiny O pořadí v play-off.
19.kolo, pátek 23.11.2018
Zlín
Třinec
1:3
PSG Aréna
Třetiny: 1:1, 0:2, 0:0 - N 0:0 - 0:1  Branky a nahrávky: 4. Dobiáš (Sebera) - 11. Adámek (Macháček, Krzak), 30. Krzak (Macháček, Homola), 38. Konderla (Raška), 65. Krzak. Rozhodčí: Škach - Pospíšil, Blažek. Vyloučení: 8:8, navíc Michálek (TRI) osobní trest na 10 minut za vražení na hrazení. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 34:43. Průběh utkání: 1:0, 1:3.  
Huf (41. Kořének) – Janošek, Hamrlík, Jaroněk, Bednařík, Pavlas, Talafa – Kočica, Hefka, Pröschl, Weintritt, Lekeš, Podešva, Handl, Kozubík, Luža, Dobiáš, Fajkus, Sebera
Švehlák – Krzak, Šulák, Konderla, Adámek, Michálek, Homola – Tománek, Indrst, Pastor, Wardas, Mikler, Geidl, Peterek, Raška, Čmiel, Matěj, Macháček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupil lépe Zlín. Ten byl totiž aktivnější, z čehož nakonec vytěžil branku. Tři a půl minuty po začátku zápasu se trefil Vojtěch Dobiáš, který po přihrávce Matěje Sebery nedal Štěpánu Švehlákovi šanci. Domácí se z vedení neradovali dlouho. Po sedmi minutách srovnal stav utkání Jakub Adámek, který se šikovně uvolnil a z mezikruží poslal kotouč k levé tyči. Do šaten se tedy šlo za vyrovnaného stavu.

Ten ale neměl dlouho trvat. Ze začátku druhého dějství to sice vypadalo vyrovnaně, hosté si ale téměř v půlce zápasu připsali vítěznou branku. Vstřelil ji obránce Filip Krzak, který se napřáhl od modré a propálil vše, co mu stále v cestě. Zlín pak mohl bleskově srovnat. Hrál totiž hodně dlouhou přesilovku pět na tři, protože Třinec se provinil nedovoleně v krátkém časovém sledu hned třikrát. Berani se ale neprosadili a proto přišel trest. Patrik Konderla se napřáhl v mezikruží, poslal puk přesně pod víko a upravil tak skóre na konečných 1:3.

Ševci ale měli ještě dost času na srovnání. Bylo to rovných dvacet minut, ale ani se střídajícím Kořénkem se nepovedlo vyrovnat, i když náhradní gólman už neinkasoval. Zlín totiž nedokázal využít žádnou další šanci, což se mu stalo osudným. Domácí sice hráli skoro celou třetí třetinu v útoku, branku už však nevsítili, protože byl v brance výborný Švehlák, který opravdu odchytal skvělý zápas. Tři body tak putovaly do Třince, Oceláři si navíc tímto vítězstvím pojistili postup do části vítězů.

Berani však mohli stále ještě získat bod z nadstavby, což by jim za postupem hodně pomohlo. Mladí ševci sice celých pět minut tlačili, branku ale nedali a šlo se tak do samostatných nájezdů. Ty vyšly lépe Třinci, vítěznou branku si připsal opět Filip Krzak.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec