Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Čtvrtá výhra v řadě pro starší dorost!

05.03.2018 · Martina Sikorová
Třinečtí mladíci začali na ledě Chomutova výborně a už po osmatřiceti sekundách se ujali vedení zásluhou Čmiela. Náskok Ocelářů následně upevnil Matěj, hráči s drakem na prsou ovšem své dvoubrankové vedení neudrželi a soupeř srovnal. V čase 49:40 se však prosadil Krč a starší dorost bral tři body!
U3, pondělí 5.3.2018
Chomutov
Třinec
2:3
Chomutovská aréna
Třetiny: 0:1, 1:1, 1:1  Branky a nahrávky: 37. Baier (Štochl), 43. Beneš (Štochl, Seemann) – 1. Čmiel (Konderla), 32. Matěj (Michálek, Čmiel), 50. Krč (Havránek, Tománek). Rozhodčí: Hlinka – Coubal, Kopáč. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 31:38. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.  
Skokan – Ferbas, Seemann, Zeman, Beneš, Jarý, Štochl – Černý, Baier, Vjačka, Hofrichter, Jaroš, Lobodowski, Mežnar, Pech, Brandner
Ochman – Weber, S. Radzienciak, Bulava, Konderla, P. Adámek, Michálek – Havránek, Krč, Tománek, Matěj, Indrst, Geidl, Mikler, Rybnikár, Stebel, Čmiel

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Fanoušci se nestačili pohodlně usadit a po osmatřiceti vteřinách bylo otevřeno skóre. Třinecký Konderla se po chybě pirátského hráče v obranné třetině nejlépe zorientoval a naservíroval puk pro Matouše Čmiela, který se střelou k bližší tyčce nemýlil. Aktivity obou celků se následně střetly a Piráti pálili na třineckého brankáře pouze z pečlivě připravených pozic, přičemž jim scházelo štěstí v koncovce. Vyjímaje první minuty klání diváci marně čekali na výraznou šanci.

V jedenácté minutě se do nadějné pozice dostal hostující Geidl, jehož druhý pokus v krátkém časovém sledu minul pirátskou klec. Chomutov se propracoval do větší šance až v sedmnácté minutě, kdy z hranice brankoviště zakončoval Černý, jenž v poslední chvíli minul puk. Nátlak Severočechů pokračoval minutu poté během třineckého oslabení. Slezský brankář měl zakrytý výhled, ale Lobodowského rána nakonec zazněla pouze o mantinel za brankou. Třetinu zakončil pirát Vjačka únikem přes dva beky, ale do zakončení se neprosadil.

Po úvodní pauze byli hosté blízko navýšení vedení, když se ocitli v šanci dva na jednoho, avšak obránce Chomutova zneškodnil možnou střelu do odkryté sítě vlastním tělem a následnou dorážku vychytal pirátský brankář. Třinečtí znepříjemňovali pirátskou hru vysokým forčekinkem, přesto se Piráti prokousali do gólové příležitosti. K Hofrichterovi proskákal odražený puk, ale chomutovský útočník od pravého kruhu přestřelil brankovou konstrukci. Oceláři posléze opakovaně uzamkli Chomutov ve vlastní obranné třetině a po polovině duelu docílili druhé branky.

Hostující Pavel Matěj si ve dvaatřicáté minutě napřáhl od modré a dalekonosnou střelou překonal maskovaného Skokana. Minutu a půl poté pirát Brandner přihrál za obranu na volného Jaroše, jehož pokus pokryla třinecká jednička tělem. Pirátské snahy pokračovaly i nadále a severočeský celek se dočkal odměny. V sedmatřicáté minutě se Jakub Baier nadvakrát pokoušel obelstít brankáře Ochmana, jenž na druhý pokus ve formě lobu nedosáhl. V závěru periody se zákrokem blýskl chomutovský Skokan, jenž přečetl kličku soupeře a v klíčové fázi gólovku utnul.

Vydřený vyrovnávací gól padl v úvodu poslední fáze během třiačtyřicáté minuty. Jiří Beneš získal ztracený puk na vrcholu kruhů a tvrdou ranou ukončil vedení hostů. Snový obrat měl na holi Lobodowski, který však dotírán třineckým hráčem brankáře neprostřelil. V devětačtyřicáté minutě se před brankou zjevil Baier, ale chomutovský útočník tíhou okamžiku zacílil mimo tři tyče. Vidinu vedení Chomutova definitivně utnul hostující Tomáš Krč, který v padesáté minutě získal gumu po zaváhání pirátského hráče a vrátil Ocelářům náskok.

Závěrečná desetiminutovka jednoznačně patřila týmu ze severu Čech, který se podruhé v zápase snažil dotáhnout ztrátu. Do brejkové situace si vybruslil Lobodowski, jenž přidržován soupeřem nezakončil. V šestapadesáté minutě se Chomutov propracoval do infarktové šance, kdy Lobodowski obešel defenzivu Slezanů a předložil kotouč Mežnarovi, jenž z mezikruží neuspěl a poté, co dostal druhou šanci po kolmici od Seemana si znovu vylámal zuby na třineckém Ochmanovi. Piráti riskovali v závěru hrou bez brankáře, ale skóre zůstalo neměnné.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): „Máme za sebou dva povedené zápasy, takže jsme spokojení. Odehráli jsme, co jsme chtěli, a Chomutov jsme porazili podruhé za sebou. V soutěži už sice o moc nejde, ale kluci hrají o vlastní sebevědomí a další chuť do hokeje, takže je pozitivní, že vyhráváme. Kluci zahráli dobře, navíc nás tady za stavu 3:2 ke konci utkání několikrát podržel gólman.“
×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice