Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorost vybojoval deváté vítězství v řadě!

01.03.2018 · Martina Sikorová
Zápas na ledě Poruby rozehráli svěřenci trenéra Raszky výborně a už v úvodní části si vypracovali dvoubrankový náskok. Domácí se sice poté dvakrát dotáhli na rozdíl jediné trefy, dramatizaci zápasu ovšem hráči s drakem na prsou nepřipustili a došli si pro vítězství 5:2.
E16, čtvrtek 1.3.2018
Poruba
Třinec
2:5
RT TORAX ARENA
Třetiny: 0:2, 2:1, 0:2  Branky a nahrávky: 27. Rambousek (Macurák, Havlík), 37. Hlaváč – 13. Kašpárek (Chovaniak, Macháček), 20. Wardas (F. Cienciala), 31. Stročka (Procházka, Raszka), 50. Hrůzek (Wardas), 51. Macháček (Kašpárek, Petrovský). Rozhodčí: Zbořil – Hanzlík, Novotná. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 19:38. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5.  
Slíž – Havlík, Gelnar, Hlaváč, Macurák, Machů, Bechný – Foldyna, Macias, Kubík, Fojtík, Halata, Bukovjan, Chovanec, Barčák, Pavlík, Rambousek, Spurný
Švančara – S. Cienciala, Hrůzek, Mituchovič, Chovaniak, Buják, F. Cienciala – Procházka, Raszka, Przybyla, Wardas, Kašpárek, Petrovský, Stročka, Hykl, Ramík, Macháček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Střelecky byla první třetina skoro vyrovnaná – 16:19. Rozdíl byl pouze v tom, že jen hosté dostali puk do branky. A to hned dvakrát. Po dlouhém dobývání Slížovy svatyně a hradby v podobě porubské obrany stáhnuté až k brankovišti se třineckým hráčům podařilo otevřít střeleckou listinu až ve třinácté minutě střelou Alexandra Kašpárka. Útočník Ocelářů se dostal k brankovišti a dloubákem poslal kotouč gólmanovi někam mezi ruku a betony.

Mohli to být ale domácí, kteří by se radovali z úvodní branky utkání. Jenže Michal Rambousek nedal gól ani ze střely od modré a ani z přímého souboje s gólmanem Švančarou, kdy bekhendovou kličku dostatečně nezvedl nad beton. Druhou branku vsítili hosté v poslední minutě třetiny po nepodařeném porubském výpadu. Od modré se pod horní tyč trefil Tommy Wardas. Na inkasovanou branku mohl odpovědět Jonáš Barčák, ale ani jemu se nepodařilo přehodit betony třineckého brankáře.

Dalo by se říct, že se hrálo na jednu branku. Slíž si připsal několik podařených zákroků. To Švančara moc práce neměl a možná proto se za jeho záda v sedmé minutě druhé třetiny dostal kotouč z hole Michala Rambouska, který využil přesilovou hru. Poté, co se přes Procházku kotouč dostal na hůl Kristiána Stročky, znamenala střela nad rameno opětovný dvougólový náskok Třince. Vedení Ocelářů snížil tři minuty před druhou sirénou střelou od modré Filip Hlaváč, jenž využil zmatku v třineckém pásmu a kotouč prostě napálil na bránu.

Zlomovým okamžikem utkání bylo rozhraní padesáté a jednapadesáté minuty. Třinec nejprve během pěti vteřin využil přesilovku. Po vyhraném buly se puk dostal k Filipu Hrůzkovi, který okamžitě vypálil. Kotouč se otřel o hranu betonu a skončil v porubské síti. Po pětatřiceti vteřinách se vedení Třince ještě zvýšilo. Po přihrávce Kašpárka se puku ujal Štěpán Macháček a nekompromisně ho napálil do horní poloviny brány.

Ohlasy trenérů

Jiří Raszka (HC Oceláři Třinec): Výsledek možná vypadá, že jsme na ledě vládli, ale z mého pohledu to tak nebylo. Ano, první třetina se nám povedla, hráli jsme, co jsme hrát chtěli a místo toho, abychom přidali, nasázeli soupeři další branky a byli v klidu, tak se přizpůsobíme. Poruba hraje o každý bod, aby se zachránila, stejně tak i my sbíráme body, abychom tuhle skupinu vyhráli. Ale co se týká herního projevu, tak rozhodně být spokojeni nemůžeme. Samozřejmě za výhru jsme rádi, ale teď se musíme nachystat na důležitý sobotní zápas.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec