Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorost na úvod sezóny vítězně!

09.09.2017 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Do nového ročníku už vstoupili také mladší dorostenci. Svěřenci trenéra Raszky v premiérovém zápase naskočili do zápasu proti brněnskému Warrioru a na jeho konci slavili první vítězství v letošní sezóně. Po vyrovnané úvodní části odskočili mladí Oceláři svému soupeři do tříbrankového vedení a to už nepustili.
1.kolo, sobota 9.9.2017
Třinec
Warrior Brno
5:1
WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 3:0, 1:0  Branky a nahrávky: 11. Wantulok, 29. Petrovský (Kašpárek), 29. Wardas (Jurzyca, Kyselý), 33. Ramik (Petrovský), 58. Jurzyca (Petrovský, Ramik) – 17. Schweitzer (Marčík). Rozhodčí: Holaň - Novák, Tomis. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 52:14. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.  
Švančara – S. Cienciala, Kyselý, Wantulok, Chovaniak, Buják, F. Cienciala – Procházka, Králík, Raszka, Przybyla, Wardas, Jurzyca, Kašpárek, Petrovský, Stročka, Ramik
Šebo – Mrkvica, Fojt, Kopřiva, Hykl, Ludvík, Mahdal, Lambert – Novotný, Kubíček, Kuchař, Ambrož, Kareš, Schweitzer, Kučera, Marčík, Heinrich

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První větší šance sobotního utkání patřila Warrioru. Přečíslení dva na jednoho zakončoval individuálně Kuchař, což se nakonec neukázalo jako nejlepší řešení, neboť Švančara dokázal jeho střelu bez větších obtíží pokrýt. O půl minuty později zahrozil Ramik. Útočník s třiadvacítkou na dresu se přes brněnskou obranu protáhl až k Šebovi, tam ale jeho akce ztroskotala. A o zajímavé příležitosti nebyla nouze ani nadále.

Warrior si v jednu dobu vytvořil před Švančarou slušný závar, procpat puk do sítě se ale hráčům v modrých dresech nepodařilo. V čase 10:20 už první gól padl a radovali se Oceláři, když se z blízkosti branky prosadil kapitán Kryštof Wantulok. Následně ale museli třinečtí mladíci do čtyř a brněnští hráči slavili vyrovnání, když se prudkou střelou z pravé strany trefil přesně Albert Schweitzer.

Krátce po návratu z kabin mohl poslat svůj tým znovu do vedení Wantulok, ránu třineckého kapitána ale zneškodnila branková konstrukce. V devětadvacáté minutě už ovšem Oceláři slavili a to hned dvakrát. Nejprve se zleva trefil pod horní tyč Servác Petrovsý a vzápětí se z téměř identické situace prosadil i Tommy Wardas.

O chvíli později už náskok Třince činily tři góly, to když se po souboji o puk vymotal před branku Michal Ramik a tváří v tvář Šebovi nezaváhal. Korigovat nepříznivé skóre se v závěru této části snažil Marčík, dorážka do odkryté části klece ale brněnskému hráči příliš nevyšla.

V poslední třetině už se mnoho nestalo. Třinečtí hráči sice byli aktivnější, na gól si ovšem museli počkat až do osmapadesáté minuty, kdy se puk dostal od Petrovského k Otto Jurzycovi a útočník s patnáctkou na dresu z mezikruží trefil odkrytou část klece, kam se gólman Warrioru nestačil přesunout včas.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice