Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Povedený nástup rozhodl o výhře nad Libercem!

09.09.2017 · Martina Sikorová, Jan Kousal
Lepší začátek si snad ani třinečtí junioři přát nemohli. Už v šesté minutě zařídil úvodní gól kapitán Matěj Mach, vzápětí se dvakrát trefil obránce Ondřej Hrachovský a Oceláři rázem vedli 3:0. Na to Tygři reagovali pouze jedinou brankou a svěřenci trenéra Wojnara si tedy připisují první vítězství v sezóně.
2.kolo, sobota 9.9.2017
Liberec
Třinec
1:3
Home Credit aréna
Třetiny: 1:3, 0:0, 0:0  Branky a nahrávky: 15. Juščák (Burda, Turský) - 6. Mach (Peterek, Timotej Marguš), 6. Hrachovský (Mach, Rufer), 8. Hrachovský (Przybyla). Rozhodčí: Úlehla - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 35:26. Průběh utkání: 0:3, 1:3.  
Pařík - Mirochnikov, Aubrecht, Krejsa, Turský, Benák, Kunst - Janele, Holenda, Šír, Vlach, Juščák, Beran, Nezbeda, Burda, Chlum, Bouřil
Štěpánek (37. - 37. Loubal) - Hrachovský, G. Radzienciak, Rufer, Timotej Marguš, J. Adámek, Homola - Strakoš, Kaukič, Plitko, Mach, Puzoň, Przybyla, Irgl, Peterek, Raška, Papaj, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Vstup šelem do utkání rozhodně nebyl ideální. Hned zkraje první třetiny šli Liberečtí do tří a Třinec trestal. Po svižné kombinaci Slezanů usměrnil puk za Paříka Matěj Mach a v pokračující přesilovce pět na čtyři vymetl horní růžek tygří klece obránce Ondřej Hrachovský.

Zdálo se, že sprcha, kterou hosté počastovali svěřence Valdemara Jiruše, už nemůže být studenější. Opak byl pravdou! Ondřej Hrachovský necelé dvě minuty po svém prvním zásahu takřka z identického místo propálil Paříka ještě jednou. Pak už se ale Tygři dokázali oklepat. V přesilové hře se prosadil Michal Juščák, jemuž se podařilo lehce zmírnit jinak výsledkově katastrofální první část z pohledu domácích.

Druhé dějství bylo o poznání klidnější než to první. Výrazně ubylo brankových příležitostí, i tak ale o zajímavé momenty nouze nebyla. Hostující kapitán se mohl stát druhým dvoubrankovým střelcem utkání, to by ale svou střelu příklepem z voleje musel usměrnit o pár centimetrů přesněji.

Na druhé straně se o vzruch staral především Albert Janele. Ten nejprve chytře vyhrál buly v útočném pásmu a poslal před bránu puk, který se od jedné z bruslí odrazil jen těsně vedle. Později se snažil dorazit za Štěpánkova záda dělovku Krejsy, ale ani on ani Filip Chlum kotouč za brankovou čáru neprocpali.

Podobné štěstí neměl po přestávce ani hostující Kaukič. Zničehonic se zjevil s pukem na holi před Paříkem, ten se ale vytasil s perfektním zákrokem. Jeho spoluhráči však marně bušili na třinecká obranná vrátka, a tak Kaukičovi neproměněná šance nemusela tolik vadit.

O vzruch se ve třetí třetině staralo především duo Bouřil-Holenda. V prvním případě první jmenovaný našel svého parťáka před bránou zcela osamoceného, ale Štěpánek rychlé zakončení dokázal zneškodnit. Stejně tak i Holendův drzý průnik o pár minut později, a tak Oceláři získali všechny tři body za výhru 3:1.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice