Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři vezou ze Znojma dva body

06.03.2010 · Lukáš Peroutka
Třinečtí junioři uzavřeli základní část výhrou po samostatných nájezdech ve Znojmě. Rychlý a bojovný zápas, který nabídl dobré výkony brankářů, ale také spoustu nepřesností na obou stranách, začali lépe domácí, když v 8. minutě využil přesilovou hru Jan Lattner. Třinec odpověděl stejnou mincí, rovněž v početní výhodě skóroval Palička, a když se střelci ani na jedné straně více neprosadili, rozhodovaly o vítězi penalty. Samostatné nájezdy proměnili Filip Pavlík a David Roupec. Oceláři tak odjíždějí ze Znojma se dvěma body.
III., sobota 6.3.2010
Znojmo
Třinec
1:2sn
Třetiny: 1:0, 0:1, 0:0 - 0:0  Branky a nahrávky: 8. Lattner (Jarůšek, Pláněk) - 32. Palička (Marosz), rozhodující sam. nájezd Roupec. Rozhodčí: Blecha - Doležálek, Lukš. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 120. Střely na branku: 34:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1.  
Kacetl - Opalek, Pospíšil, Kusák, Latner, Pláněk, Stehlík, Tichý, Lattner - Bartoš, Mikulášek, Fára, Telesz, Havlík, Piskoř, Trojan, Zika, Kovalský, Süsser, Síkela, Jarůšek
Boška - Roupec, Pavlík, Gottwald, Chvostek, Špaček, Toman J. - Hegyi, Böhm, Rufer, Marosz, Měrka, Rapáč, Toman M., Bajtek, Palička

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Poslední utkání dlouhodobé části juniorské extraligy začali lépe domácí, dobrým pohybem a přesnými kombinacemi přecházeli střední pásmo a dostávali se na dostřel třinecké svatyně. Z jejich aktivity vyplynul po několika minutách také faul Bajtka, který byl záhy potrestán. První formace Znojma zavřela soupeře v pásmu, Jarůšek od pravého mantinelu našel přesnou přihrávkou na modré Jana Lattnera a ten tvrdou ranou příklepem propálil brankáře Bošku.

Vedení Orly uklidnilo, i nadále měli na ledě mírnou optickou převahu a hrálo se především na třinecké polovině. Hosté ale bránili pozorně, k velkému výkonu se postupně rozchytal brankář Boška, a tak další příležitosti znojemských útočníků zůstávaly nevyužity, v největší možnosti neproměnil samostatný únik Havlík. Oceláři se zatím soustředili na nebezpečné brejky do otevřené obrany, kterými zaměstnávali domácí obranu i brankáře Kacetla.

Do druhé třetiny už hosté vstoupili aktivněji a s lepším pohybem, obraz hry se tak postupně měnil v jejich prospěch. Ve 30. minutě ještě návrat z trestné lavice a následný samostatný únik Michala Tomana brankou neskončil, o chvíli později ale Třinečtí dostali možnost zahrát si přesilovku po faulu Pospíšila a Filip Palička zakončil rychlý útok střelou z mezikruží namířenou přesně pod břevno a nad lapačku gólmana. Stejný hráč mohl za několik okamžiků dokonce strhnout vedení na stranu Třince, sám před Kacetlem ale v tomto případě selhal.

Zápas pokračoval v rychlém tempu, obrana středního pásma prakticky neexistovala a útoky se střídaly na obou stranách. Jenže Znojmo i Třinec postrádaly před brankami finální přihrávku, jejich akce brzdily časté nepřesnosti. Přesto ve vzduchu viselo rozhodnutí, v 55. minutě orazítkoval Havlík bekhendem z mezikruží vnitřní stranu břevna, od níž se kotouč odrazil dolů k ledu před brankovou čáru, před domácí svatyní to zase hořelo v samotném závěru, kdy Měrku a Rapáče vychytal reflexivními zásahy Kacetl.

Zasloužená remíza po 60 minutách zajistila oběma celkům bod, k tomu druhému měli v prodloužení blíže Orli, především během dvou minut přesilové hry, kdy Bartoš netrefil po kombinaci na jeden dotek téměř prázdnou bránu a o pár vteřin později zastavil Jarůškovu střelu excelentním zásahem Boška. Nevyužité příležitosti nakonec mohly Znojmo mrzet, samostatné nájezdy se totiž proměnily v představení třineckých obránců – Pavlík i Roupec překonali Ondřeje Kacetla, a když na domácí straně Süsser ani Havlík neuspěli, zvítězil Třinec v Hostan aréně po samostatných nájezdech 2:1.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice