Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třinečtí junioři zakončili doma základní část vítězstvím

05.03.2010 · Michal Samiec
Oceláři dnes ve Werk Aréně hostili druhý tým tabulky Noen extraligy juniorů. Hosté se prezentovali solidním výkonem, dojeli ovšem na proměňování šancí. Třinec naopak využil ze čtyř přesilovek dvě a v nich položil základ svého úspěchu. Vítěznou branku vstřelil ve 33. minutě FILIP BAJTEK.
III., pátek 5.3.2010
Třinec
Zlín
4:2
Třetiny: 2:0, 1:0, 1:2  Branky a nahrávky: 12. Chvostek (Pavlík), 17. M. Toman (Marosz), 33. Bajtek (Pavlík, Palička), 58. Hegyi (Měrka, M. Toman) – 52. Valenta (Šlahař, Musil), 56. Romig (Valenta, Křemeček). Vyloučení: 9:4. Využití: 2:1. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2. 
Boška - Roupec, Gottwald, Špaček, J. Toman, Pavlík, Chvostek - Martyčák, Hegyi, Bajtek, Böhm, Rufer, Marosz, Měrka, Rapáč, Palička, M. Toman, Lucák.
Kašík - Řezníček, Valenta, Zámorský, Hampl, Sadil, Musil - Haloda, Kundera, Fořt, Surovčík, Romig, Šlahař, Finsterle, Pospíšil, Vodný, Holík, Blinka, Křemeček.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Zápas začal velmi záhy přesilovkou pro Zlín. Domácí Chvostek již po 22 sekundách po buly v obranném pásmu příliš podebral kotouč a ten orazítkoval spletitý strop třinecké Werk Arény. Hosty tahle přesilová hra dostala do tempa, gólově ji však zúročit nedokázali. To diametrálně jinak naložili se svou první početní výhodou domácí hráči Třince. Byť kolem gólu byly diskuze i rozjitřené emoce z řad rodičů zlínských mladíků i samotného valašského týmu. V 11. minutě byl vyloučen Haloda, Třinec přesilovku sehrál velmi aktivně a Kašíka v brance Ševců dost zaměstnal. Po 55 sekundách početní výhody dostal od Pavlíka touš na modrou Filip Chvostek, měl spoustu času i prostoru zamířit. Trefil však jen tyč. Po následném závaru v brankovišti domácí hráči zvedali ruce nad hlavu, hlavní sudí však rozpažil. Po poradě se svými kolegy ale ukázal do branky a domácí vedli 1:0. Následně byli během minuty vyloučení tři Oceláři a Třinec tedy hrál rovné tři minuty v oslabení, většinu z toho ve třech. Pravidlo nedáš – dostaneš však v hokeji často platí a naplnilo se i dnes. Poté, co Třinečtí přesilové situace hostů ubránili, unikl Marosz s Michalem Tomanem a druhý jmenovaný překonal Kašíka podruhé – 2:0. Do konce třetiny se již nic nezměnilo. Třinečtí tak vyhráli úvodní dějství, ve kterém byl mírně lepší hostující celek, 2:0.

Druhou třetinu začali stejně jako první Zlínští přesilovkou. Tentokráte hráli proti čtyřem už od samotného začátku, neboť domácí Třinec se zpozdil s nástupem na led a byl potrestán za zdržování. Hosté ale početní výhodou pohrdli, stejně jako další z konce 24. minuty, kdy si šel sednout Roupec za posunutí branky. V této situaci si ale Valaši připravili velkou šanci, kdy operoval na modré Holík, dlouho držel puk, pak ideálně našel svého spoluhráče. Ten z první netrefil, přesto z této akce vznikl před Boškou závar a velká šance na zkorigování stavu. Ve 28. minutě zlínský Surovčík z otočky po ledě trefil vnější tyč, branku nedal Zlín ani v již sedmé přesilovce v polovině utkání po vyloučení Gottwalda. Jak se má nakládat s přesilovkami ukázali Beranům domácí. Když byl v čase 31:30 vyloučen hostující Křemeček, sedal si na hodně prochladlou trestnou lavici, neboť na této straně seděl hráč dnes teprve podruhé. Přesto Třinec dal již druhý gól v početní výhodě v zápase. Akci Filipů založil Palička, následně puk vybojoval u mantinelu Pavlík a křížným pasem brankovištěm vyzval Filipa Bajtka ke skórování a ten nepohrdnul – 2:0. Když hosté nevyužili ani nadějné situace z osmé přesilovky zápasu – nejprve dorážky po dělovce Holíka a následně šanci osamoceného Křemečka – mohli jen sami zpytovat svědomí, proč přes tolik početních výhod prohrávají 0:3?

Poslední dějství začali hosté stíhací jízdou za vyrovnáním. Ve 43. minutě je sice zbrzdilo vyloučení po kličkované Marosze, po prvním úspěšně přečkaném oslabení v zápase se však zmátožili a začali pořádně zaměstnávat třineckou obranu. Ve 47. minutě jeli hosté 2 na 1, Valentovi ale skvěle padl pod nohy jeden z třineckých beků a znemožnil mu tak přihrát na osamoceného kolegu. O minutu později dostal Řezníček puk ve středním pásmu, měl před sebou spoustu prostoru, a tak popojel blíž vyjetému Boškovi, ten ale jeho střelu dokázal zneškodnit. První branku zápasu dali hosté až ze své deváté přesilovky. V 51. minutě byl vyloučen třinecký Gottwald za vyhození puku přes mantinel (čtvrtý třinecký hráč, který byl v zápase vyloučen za „nefaul“, tedy prohřešek technického rázu – Chvostek trefil strop, Hegyi odseděl trest za pozdní nástup týmu a Roupec posunul branku) a hosté se konečně radovali. Po pecce Jakuba Musila od modré mohl zvednout ruce nad hlavu Tomáš Valenta - 3:1. Velkou šanci měl ve čtvrté přesilovce Třince Roupec, s křížnou příhrou ale gólově nenaložil. A tak o dvě minuty později hosté kontaktním gólem vykřesali jiskřičku naděje - Emil Romig dostal dost prostoru v pravé části třineckého obranného pásma, jeho dělovku příklepem Boška nevytěsnil – 3:2. Domácí ale zapnuli vyšší převodový stupeň a o 65 sekund později vstřelil Dominik Hegyi, když si povytáhl Kašíka z branky a bezpečně zavěsil, uklidňující gól na 4:2. V závěru měl šanci na zpečetění výsledku Michal Toman, Kašík ale bravurně kryl. Hostující junioři hrající na rozdíl od A-týmu Zlína pod hlavičkou HC RI Oken se v závěru ani nedostali ke hře bez brankáře, a tak Třinec mohl slavit vítězství – páté z poslední sedmi kol.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice