Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Ani junioři dnes nenašli recept na Vítkovice

26.02.2010 · Růžena Raszková
Ve vyrovnaném utkání přálo více štěstí hostům. Třinečtí i přes okleštěnou sestavu, dokázali být Vítkovicím důstojným soupeřem. V posledních minutách chtěli Oceláři smazat jednobrankový rozdíl hrou bez brankáře, ale tři vítkovičtí Petrové zpečetili výsledek na konečných 2:4.
III., pátek 26.2.2010
Třinec
Vítkovice
2:4
Třetiny: 0:0, 1:2, 1:2  Branky a nahrávky: 25. Palička (Roupec), 59. Mičulka - 21. Maliník (Vrána), 33. Slavík (Maliník), 53. Kolouch (Maliník), 60. Kolouch (Slovák, Střapáč) .  
Boška - Roupec, Gottwald, Špaček, Toman J., Chvostek F., Pavlík - Hegyi, Mičulka, Bajtek, Bezuška D., Martyčák, Marosz, Měrka, Chvostek M., Palička, Toman M., Lucák
Kubáň - Pastor, Kovář, Hruzík, Slavík, Prokop, Žvátora - Vrána, Řehák, Včíslák, Richter, Naliník, Galajda, Slovák, Kolouch, Strapáč, Chomič, Stránský, Matuščík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do prvního dějství vstoupily obě mužstva opatrně. Jako první otestoval pozornost třineckého brankáře Kovář až ve třetí minutě a rozpoutal vítkovickou palbu. Řehák, Kolouch ani Maliník se prosadit ale nedokázali. V polovině třetiny Michal Toman propálil Kubáně mezi betony, rozhodčí myslel, že puk drží, zapískal a až po odpísknutí puk do vítkovické branky dorazil Měrka. Toto upísknutí rozhodčího stálo Třinec uznání branky.

Mladí Oceláři se touto křivdou nabudili a stali se rovným soupeřem Vítkovic. Ve dvou přesilových hrách hostům nic nedovolili a v závěru ošizený střelec Svatopluk Měrka nejdříve trefil tyč, pak následně střílel z úhlu. Kubáňovi puk vypadl, ale ještě ho stačil chytit podruhé. Do třetice se rozjel Měrka na Kubáně sám, ale tentokrát bránu minul. Do kabin odcházeli hráči za nerozhodného stavu 0:0.

Hned v první minutě druhé dvacetiminutovky při signalizovaném trestu nahrál Vrána Romanu Maliníkovi a ten puk poslal kolem levého ramene Bošky do třinecké branky. Vítkovice nechtěly opustit útočnou třetinu, ale branka nakonec padla na druhé straně, když v 25. minutě Filip Palička vystřelil z mezikruží, puk se propadl mezi Kubáňovými betony a pomalu se došoural za brankovou čáru – 1:1.

Na ledě jsme sledovali dynamický hokej plný šancí na obou stranách. Z branky se však radovali hosté, když v 32. minutě Marek Slavík od modré přes několik hráčů prostřelil nic netušícího Bošku – 1:2. V závěru se už jen vylučovalo, ale větší šanci si nevytvořilo už žádné mužstvo.

Třetí třetina nám nabídla naprosto vyrovnaný hokej se šťastným koncem pro Vítkovické. V 53. minutě Petr Kolouch kolem pravé brusle Bošky zasunul puk do třinecké branky. V 59. minutě Kovář překazil sekáním Měrkovi skórovat, proto sudí nařídil trestné střílení. Pěkným blafáčkem lehce překonal vítkovického brankáře Lukáš Mičulka. V závěru utkání zkusil Třinec hru bez brankáře. Dlouhou power - play ukončili tři vítkovičtí Petrové. Kombinaci Petra Strapáče a Petra Slováka zakončil do prázdné branky Petr Kolouch.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HCO Třinec):
Dnešní zápas opět ovlivnila zranění, utkání jsme odehrávali ve třinácti hráčích. Přestože jsme prohráli, musím kluky pochválit za velmi bojovný výkon a myslím si, že jsme s Vítkovicemi odehráli vyrovnané utkání. Chybělo nám jen štěstí v koncovce.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice