Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři postoupili do finále!

23.03.2017 · Denisa Jószová, Martina Sikorová
Na led Motoru odjeli třinečtí mladíci s možností ukončit celou sérii v nejkratším možném čase. A tak se také stalo. Svěřenci trenéra Wojnara se poměrně brzy ujali vedení po trefě Ondřeje Imricha a svůj náskok nakonec upravili až do podoby 5:0. Oceláři tedy mají třetí bod a zahrají si finále!
SF3, čtvrtek 23.3.2017
České Budějovice
Třinec
0:5
Budvar aréna
Třetiny: 0:1, 0:2, 0:2  Branky a nahrávky: 10. Imrich (Hladonik, Hrachovský), 29. Michal Roman (Hladonik, Hrachovský), 32. Plitko, 47. Stuchlík (Janiczek, Lacka), 57. Flok (Hladonik, L. Doudera). Rozhodčí: Lacina, Bejček - Špůr, Klouček. Vyloučení: 5:7, navíc za faul Hrachovského (TRI) nařízeno TS (neproměněné) a za faul Doska (CEB) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 500. Střely na branku: 27:35. Průběh utkání: 0:5.  
Patera - Tintěra, Svoboda, V. Doktor, Dosek, Kubeš, Benda, Radoš - Matys, J. Doktor, Guman, Káník, Šulek, Pixa, Bárta, Kadilák
Loubal - Hrachovský, Janiczek, Bartko, Michal Roman, L. Doudera, Haman, Imrich - Stuchlík, Kaukič, Plitko, Mach, Flok, Przybyla, Kvasnica, Hladonik, Lacka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Poslední zápas této série odstartoval přesilovkou Motoru. Třinečtí mladíci si s oslabením poradili bez větších problémů a po návratu vyloučeného Hamana málem udeřili. Lacka se ocitl s pukem sám před Paterou, v dobré šanci jej ovšem poslal pouze do domácího gólmana. Uběhla zhruba minuta a skóre se mohlo měnit na opačné straně, Loubal ale zvládl udržet kotouč před brankovou čárou.

V desáté minutě už se stav na světelné tabuli přece jen měnil. Střelu Hladonika srazil jeden z obránců Budějovic přímo na hůl Ondřeje Imricha a hráč s jednapadesátkou na dresu přesnou ranou poslal puk do sítě. Na 2:0 pro Třinec mohl hned vzápětí upravit Stuchlík, útočníkovi Ocelářů ale ve vyložené šanci ujel kotouč. V závěru první části tak mohlo být srovnáno. Bárta se zjevil s pukem před Loubalem, do střely ale sáhl jeden z třineckých beků a zabránil gólu.

Vstup do druhé části vyšel lépe Motoru. Do přečíslení hned v jednadvacáté minutě mohla dvojice Šulek - Káník, prvně jmenovanému ale sjel puk z hole a bylo po šanci. O chvíli později nevyšla Budějovicím ani další brejková situace, jelikož Doktor zapomněl kotouč za sebou. Nedáš? Dostaneš. Po střele Hladonika si domácí hráči nepočínali příliš důrazně a dorážející Michal Roman napálil puk do odkryté části klece. V čase 31:45 bylo na střídačce Ocelářů ještě veseleji.

Daniel Plitko v přečíslení tři na dva nahodil puk na branku a za čáru jej srazil jeden z budějovických hráčů. Vzápětí se v dobré šanci po srážce dvou Ocelářů ocitli Šulek s Doktorem. V přečíslení dva na jednoho to vzal prvně jmenovaný na sebe a jeho střelu zkrotil třinecký gólman. Vzápětí dostal Ondřej Šulek další šanci. Po hákování Hrachovského bylo nařízeno trestné střílení, pokus o bekhendový blafák ale hráči Motoru nevyšel dle představ.

Také v závěrečné dvacetiminutovce zahrozili jako první domácí, Loubal si ale s pokusem Šulka poradil. Na druhé straně střílel po přihrávce Janiczka Kryštof Stuchlík a s pomocí brankové konstrukce se třinecké osmičce podařilo dostat kotouč do sítě. O deset minut později se Oceláři dočkali pátého gólu a definitivně rozhodli o osudu série. Po přihrávce Hladonika zamířil přesně Adam Flok a zajistil svému týmu velmi komfortní náskok. Stejný hráč pak mohl v poslední minutě udeřit i z trestného střílení, Patera ale další puk za svá záda nepustil.

Ohlasy trenérů

Luboš Rob (HC Motor České Budějovice): Dnes jsme chtěli tu sérii zdramatizovat, což jsme avizovali dopředu. Bohužel se nám nepodařilo dát kontaktní gól a dneska se v tomto případě projevila kvalita Třince. Nicméně klobouk dolů před kluky, co v téhle sezóně dokázali. Každopádně tuto sezónu hodnotíme jako velice úspěšnou.

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Z naší strany to byl dnes velmi povedený zápas, který jsme dotáhli do vítězného konce. Budějovice byly velmi kvalitní soupeř. Měly spoustu šikovných kluků, bohužel pro ně nebyli tak šikovní v zakončení jako my. A náš gólman Loubal podal výborný výkon.

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Odehrané v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice