Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

V průmyslovém souboji úspěšnější Litvínovští

30.01.2010 · Michal Samiec
Souboj týmů z průmyslových měst z pohraničí dnes ve Werk Aréně dopadl úspěšněji pro Litvínov. Jeho hráči se celý zápas prezentovali nebojácným, útočným hokejem. Třinečtí se naopak přes řadu šancí nedokázali prosadit víc než jednou brankou FILIPA PALIČKY.
III., sobota 30.1.2010
Třinec
Litvínov
1:3
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 0:1, 0:2, 1:0  Branky a nahrávky:58. Palička (J. Toman) - 18. Smolka (Eminger), 31. Smolka (Bíza), 33. Mackal (Kafan). Rozhodčí: R.Trombík - L.Barteček, V.Fiala . Vyloučení: 5:8, navíc Rapáč a Mičulka (oba Třinec) oba 10 minut. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 74. Střely na branku: 24:37. Průběh utkání: 0:3, 1:3.  
Boška - Gottwald, Špaček, J. Toman, Pavlík, Rajnoch, Chvostek - Hegyi, Mičulka, Bajtek, Bezuška, Böhm, Rufer, Měrka, Rapáč, Palička, M. Toman, Potoček.
Nechvátal - Hora, Kabeláč, Kousalík, Havelka, Čejka, Eminger, Ejem - Mackal, Jurčík, Matai, Smolka, Račuk, Zavřel, Černý, Bíza, Kafan.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Domácí Oceláři dostali možnost hrát přesilovku už na konci první minuty. O 47 vteřin později přisedl na lavici hanby k Bízovi jeho spoluhráč Černý a Třinec měl možnost hrát pět na tři. V této výhodě svého soka pořádně zmáčknul, vyloženou střeleckou pozici si však nevypracoval. Poté se začali osmělovat také Chemici. Na konci šesté minuty byl navíc vyloučen Ocelář Böhm, Litvínov však se svou první početní výhodou nenaložil nejlépe. V minutě třinácté se zrodila první velká příležitost na straně Litvínova. Eminger byl osamocen mezi kruhy, dostal tam puk, branku Bošky však vysoko přestřelil. Domácí si vyloženou šanci vypracovali o dvě minuty později, kdy se proti dvěma hráčům prosadil Mičulka, nezakončil však a jeho centr před branku nenašel adresáta. Poprvé se skóre měnilo v polovině 18. minuty. Nedůslednost v třinecké obranné třetině potrestal Pavel Smolka, který zavěsil touš do Boškovy šibenice po pasu Emingera – 1:0. Toto bylo také konečné skóre první třetiny, nic na tom nezměnila ani obrovská příležitost Chvostka z poslední vteřiny, která se zrodila při přesilovce domácích po vyloučení Hory.

Druhou třetinu začali Oceláři přesilovou hrou. Litvínov však s touhle výhodou Slezanů neměl problém se vypořádat. První dobré šance druhé třetiny se zrodily ve 24. minutě. To nejprve Račuk nedorazil Boškou odražený puk, následně hostující Černý tečoval od modré vypálený touš jen do náruče třineckého brankáře. Šance z kategorie vyložených se pak zrodily v minutě osmadvacáté. A opět je měli Severočeši. Nejprve pálil z první osamocený Bíza, rozhozeného Bošku nepřekonal ani následně z dorážky Matai. Druhá branka utkání se zrodila zhruba v polovině střetnutí. Jan Bíza získal puk v obranné třetině Třince, akci neuspěchal, s příhrou počkal na dobře postaveného Pavla Smolku, který si Bošku doslova vychutnal a vstřelil tak svůj druhý gól odpoledne – 0:2. O 83 vteřin později vedl Litvínov již 3:0. Jiří Mackal stál nepokrytý mezi kruhy, kotouč, který na něj poslal Kryštof Kafan, lehkou tečí poslal za Boškova záda. Do konce prostředního dějství se další vyložená šance ani na jedné straně neurodila.

Třetí třetina začala festivalem vyloučení. Během prvních 136 sekund nejprve putoval za katr domácí Hegyi, kterému již držel místo hříšník z druhé třetiny Mičulka. Následně byl vyloučen litvínovský Matai a po něm opět Mičulka. Litvínov se však neprosadil, branka nepadla ani ve hře čtyř proti čtyřem. Ve 47. minutě se zrodila první obrovská šance poslední hrací části. Po vyloučení hostů Bízy a Čejky hrál Třinec 5 na 3, v této přesilové situaci dostal Bajtek puk před poloodkrytou branku, Nechvátala však nepřekonal ani natřikrát. O dvě minuty později Potoček svůj pokus napálil jen do tyče. Litvínov ale na ofenzivní choutky nerezignoval, ve třetí části měl dost slibných příležitostí na definitivní rozhodnutí zápasu. Velkou šanci měl například v 56. minutě při vyloučení Chvostka Zavřel, Boška ale odolal. Kontaktní branka přišla pro Oceláře pozdě. Až 125 sekund před závěrečnou sirénou Filip Palička po přihrávce Michaela Gottwalda vymetl pavučiny z Nechvátalovy branky – 1:3. Domácí následně Litvínov přimáčkli před vlastní branku, druhý gól však již dát nedokázali. A když 40 sekund před koncem vytáhl perfektní zákrok Boška, který fotbalovou robinsonádou překazil radost Litvínovským, skončilo utkání vítězstvím Litvínova v poměru 1:3. Třinec tak neprotrhl sérii výsledkově nepovedených zápasů, kterou má ve třetí fázi základní části.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice