Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Derby staršího dorostu rozsekl v prodloužení Przybyla!

10.09.2016 · Martina Sikorová
Proti Vítkovicím museli Oceláři dvakrát dotahovat, což se jim povedlo. Ve třetí třetině se poté svěřenci trenéra Wojnara dostali i do vedení, hosté ovšem stihli srovnat a rozhodnout tak muselo až prodloužení, ve kterém vstřelil vítězný gól Dan Przybyla.
4.kolo, sobota 10.9.2016
Třinec
Vítkovice
4:3p
MINI WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 2:2, 1:1 - 1:0  Branky a nahrávky: 33. Najsar (Homola), 40. Molin (Raška, Michálek), 49. Rufer (Przybyla), 62. Przybyla (Najsar, Timotej Marguš) – 26. Fridrich (Vícha, Gřesík), 39. Bochnak (Kaláb, Žemba.), 53. Fridrich (Hladoník, Vacula). Rozhodčí: Koziol – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 178. Střely na branku: 31:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.  
Štěpánek (Ochman) – Patlevič, S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Brabec, Timotej Marguš, Michálek, Homola – Tománek, Krupa, Klocek, Przybyla, Peterek, Raška, Indrst, Plandor, Papaj, Najsar, Molin
Mrázek – Bílý, Kaláb, Takáč, Vícha, Vondál, Kučera, Vacula – Gřesík, Richtár, Žemba, Fridrich, Urban, Bochnak, Mrva, Hladoník, Konečný, Věntus, Žídek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V sobotním derby jsme na první šanci čekali až do čtvrté minuty, kdy u pravé tyče zakončoval Krupa, poslat puk za záda vítkovického gólmana se ale hráči s šestnáctkou na dresu nepovedlo. O chvíli později se v obrovské příležitosti ocitl Richtár.

Útočník hostů střílel z těsné blízkosti třinecké klece, kotouč ale za zády Štěpánka neskončil. Necelé dvě minuty před první sirénou pak tečoval puk před vítkovickým gólmanem neúspěšně Klocek a radovat se vzápětí nemohly ani Vítkovice.

Gřesík se sice před brankářem domácího týmu dostal k dorážce, z té ale poslal puk pouze do zadního mantinelu a do kabiny se tak odcházelo za bezgólového stavu.

Krátce po startu prostřední dvacetiminutovky už se diváci v tréninkové hale prvního gólu dočkali. Z levého kruhu vystřelil Petr Fridrich a puk prošel až do sítě Štěpánka. Ocelářům poté k vyrovnání pomohla početní výhoda. V ní vypálil obránce Homola a jeho ránu tečoval do vítkovické klece René Najsar.

Vzápětí mohli jít třinečtí mladíci do vedení, Klocek ovšem z dorážky poslal puk těsně mimo. Nedáš? Dostaneš. Chvíli nato se u pravé tyče prosadil z dorážky Ernest Bochnak a Vítkovice tak znovu vedly.

Ovšem ne dlouho. Zhruba o minutu později nahodil Raška puk do brankoviště, kde jej pod horní tyč zvedl Dominik Molin a srovnal tak stav zápasu na 2:2 po dvou třetinách.

V devětačtyřicáté minutě se do vedení dostali poprvé domácí hráči. Po skrumáži před brankou dorazil puk do sítě Filip Rufer a přiblížil tak svůj tým blíže bodovému zisku.

O chvíli později už ale bylo zase vyrovnáno, když se ranou z pravého kruhu prosadil vítkovický kapitán Petr Fridrich. V samotném závěru poslední třetiny si zahráli Oceláři v přesilové hře, využít ji ale nedokázali a duel tak dospěl do nastaveného času.

V prodloužení to na sebe vzal domácí Dan Przybyla. Hráč s osmadvacítkou na dresu se podél mantinelu protáhl až před branku, kde poslal puk za záda Mrázka a zařídil tak bonusový bod pro třinecké barvy.