Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Ani druhý venkovní zápas juniorům nevyšel

22.01.2017 · Daniel Kinc, Martina Sikorová
Proti druhé Kometě nezačali svěřenci trenéra Wojnara špatně, své šance ale nedokázali využít a do vedení šel naopak soupeř. Krátce po příchodu ze šaten už činil náskok Komety dvě branky, na což reagoval snížením Kryštof Stuchlík. Domácí poté znovu odskočili, v čase 41:09 ale vstřelil kontaktní gól Adam Flok. Hned vzápětí si ovšem Oceláři nechali dát čtvrtou branku a závěrečný tlak už k ničemu nevedl.
35.kolo, neděle 22.1.2017
Kometa Brno
Třinec
4:2
DRFG ARENA
Třetiny: 1:0, 2:1, 1:1  Branky a nahrávky: 15. Horký (Havlát, Sedláček), 21. Havlát (Mlynář, Horký), 35. Zábranský (Sedláček, Kratochvíl), 43. Kratochvíl (Mlynář, Zábranský) - 24. Stuchlík (Flok, Janiczek), 42. Flok (Kvasnica, Kaukič). Rozhodčí: Volf - Čelechovský, Mikšík. Vyloučení: 3:4, navíc Havlát (KOM) trest na 5 minut a do konce utkání za naražení zezadu. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 94. Střely na branku: 29:38. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.  
Dostál - Trnka, Slabý, Furch, Sedláček, Zábranský, Kowalczyk - Havlát, Svoboda, Hasoň, Střondala, Škvrně, Čejka, Horký, Mlynář, Hroudný, Kratochvíl, Ferda, Jajcay
Hlaváč - Hrachovský, Janiczek, Bartko, G. Radzienciak, Adámek, Haman, Imrich - Stuchlík, Kaukič, Cihlář, Mach, Flok, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Irgl, Lacka, Kalus

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina byla plná vyložených šancí, nejprve se do samostatného úniku hnal domácí Luboš Horký, ale svůj brejk zakončil mimo prostor tří tyčí. Chvíli na to ohrožovala Hlaváče v brance Třince dvojice Střondala – Svoboda, ale i tentokrát dokázal brankář hostí odolat. Na druhé straně ujel domácí obraně Jakub Lacka, ale svoji akci zakončil velmi laxně a prakticky jen trefil Dostála.

Vzápětí mohli hosté udeřit v přesilovce, ale Dostál předvedl fantastický zákrok betonem a Kvasnicův pokus vyrazil mimo prostor branky. První branku mohli diváci v DRFG Areně vidět v patnácté minutě, kdy Luboš Horký vystřihl svou krasojízdu, přebral kotouč ve středním pásmu, zbavil se obránce a zkušeně obelstil i brankáře Hlaváče. V závěru třetiny mohli ještě třinečtí hokejisté srovnat, ale tlak na Dostálovu klec v branku nepřetavili.

Druhou dvacetiminutovku načali modrobílí skvěle, když po necelé minutě hry ujeli do přečíslení 2 na 1. Hostující brankář si poradil s ranou Horkého, ale na dorážku Roberta Havláta, která směřovala po ledě mezi jeho betony, nestačil. Hosté ale nečekali se svou odpovědí příliš dlouho. Za tři minuty se podél mantinelu protáhl Adam Flok a bekhendem našel na brankovišti volného Kryštofa Stuchlíka, jenž nasměroval kotouč z první do odkryté části branky.

O chvíli později mohl zvýšit opět Horký, ale Hlaváč proti jeho střele vytáhl krásný zákrok lapačkou. Brněnský útočník krátce po polovině zápasu nabral rychlost ve středním pásmu, ujel všem obráncům, ale jeho další tutovou šanci vychytal Hlaváč skvělým zákrokem ramenem. Za půl minuty skončilo utkání pro Roberta Havláta, jenž po naražení soupeře do mantinelu obdržel pětiminutový trest s přídavkem do konce utkání.

Ve stejném čase však fauloval také jeden z hostů a oba celky hrály v poměru 4 na 4. Ihned po buly posunul Sedláček kotouč Liboru Zábranskému, který od modré čáry parádní ranou mimo dosah brankáře vrátil Kometě dvougólový náskok. V závěru třetiny měl další šanci Horký, který trefil ale jen tyč, a Mlynář z dorážky minul prázdnou branku. Na druhé straně naopak v obdobné šanci neuspěl Kaukič.

Poslední třetinu začali Oceláři ve velkém stylu. Po minutě hry dobře vykombinovali obranu domácích, po Kaukičově nahození si kotouč stáhl ze vzduchu Adam Flor a před prázdnou brankou nezaváhal, když kotouč poslal po ledě přesně do sítě. Tlak hostů pokračoval, ale domácí přispěchali s více než důležitou odpovědí. Mlynář povedenou žabičkou vysunul Petra Kratochvíla, jeho ránu dokázal brankář Hlaváč vyrazit, ale jeden z vracejících se hostů si srazil volný puk na brankovišti do vlastní branky.

S přibývajícím časem hosté více otevřeli hru a domácí měli šance na brejky, ale ani jedna z možností se jim nepodařila přetavit v branku. Naopak na druhé straně se musel činit brankář Dostál, jenž Brňany několikrát podržel a přestál i závěrečný tlak Třince při hře bez brankáře.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice