Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři odčinili svůj debakl ve Vítkovicích

12.11.2009 · Růžena Raszková
V dnešním 1.kole II. části Noen extraligy juniorů se mladí Oceláři opět utkali v ocelovém derby s juniory z Vítkovic. Ve vyrovnaném utkání porazili soupeře 5:1 a odčinili tak svůj debakl z posledního utkání na vítkovickém ledě. V dnešním zápase si svou juniorskou premiéru odbyli starší dorostenci David Bezuška a Robin Číhal.
A1., čtvrtek 12.11.2009
Třinec
Vítkovice
5:1
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 3:0, 1:1, 1:0  Branky a nahrávky: 8. Hegyi (Pavlík), 13. Marosz (Bajtek), 14. Böhm (Měrka), 29. Bajtek, 1. Marosz (Chvostek) - 27. Kucsera (Včíslák) . Rozhodčí: Jeřábek - Mikler, Koliba. Vyloučení: 12:9. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0 . Diváci: 222. Střely na branku: 28:38. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1. 
Boška - Rajhnoch, Gottwald, Kaďorek, Špaček, Pavlík, Chvostek - Hegyi, Bajtek, Marosz, Měrka, Rapáč, Číhal, Toman M., Bezuška D., Böhm
Kubáň (od 14. min Taťák) - Pastor, Pavelka, Hruzík, Slavík, Prokop, Klimíček, Žvátora - Vrána, Řehák, Včíslák, Richter, Maliník, Galajda, Slovák, Jelšík, Stránksý, Szturc, Chomič, Kucsera, Mareček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V první třetině jsme sledovali vyrovnaný hokej, ale branky padaly jen do jedné klece. Třinec využil hned první početní převahu. V 7. minutě Dominik Hegyi zpracoval Pavlíkovu nahrávku před vítkovickou bránou a poslal puk za Kubáňovy záda. V polovině třetiny po závaru před třineckou bránou měly Vítkovice šanci vyrovnat, proti ale byl Roman Boška. Ve 13. minutě po střele Rostislava Marosze zazvonila levá tyč soupeřovy branky a puk proletěl dovnitř. Ve 14. minutě ve vlastním oslabení zachytil Lukáš Böhm puk a projel s ním až ke Kubáňovi, se kterým si hravě poradil a vyhnal ho až na střídačku. V brance ho nahradil Stanislav Taťák. Hosté v závěru třetiny přitvrdili, ale dobře chytající třinecký brankář si poradil se všemi střelami.

Druhá dvacetiminutovka začala opět vyrovnaně. Hrálo se nahoru dolů, bez nějakých větších šancí. V 27. minutě při signalizovaném trestu Třince, vystřelil Lukáš Kucsera na třineckého brankáře, kterému puk nešťastně vypadl z lapačky do branky. Na odpověď domácí nečekali dlouho a v 29. minutě Filip Bajtek zvyšuje na 4:1. I když některé zákroky obou brankářů nebyly moc jisté, branka v této třetině již nepadla žádná. Jen v úplném závěru místo puku, vletěl do třinecké branky Jan Včíslák.

Na ledě se ještě pořádně nezačalo hrát. Toho využil Rostislav Marosz, když zachytil na druhé modré přihrávku Filipa Chvostka, ukázkově si položil vítkovického brankáře a s přehledem zakončil. Tato akce byla to poslední hokejové, co jsme dnes mohli vidět. Vítkovice evidentně neunesly dnešní neúspěch a podle toho se odvíjel průběh celé poslední dvacetiminutovky. Sudí rozdali během osmnácti minut celkem 16 trestů. Pěstně si názory vyměnovali Řehák s Kaďorkem, Böhm s Hruzíkem. Slavík se postavil Maroszovi a Kaďorkovi. Ledová plocha tak někdy připomínala boxerský ring. Na trestné lavičce se v jednu chvíli tlačili tři hráči z každého mužstva. Vítkovice nakonec porážku nesli statečně a žádná závěrečná hromadná bitka se nestrhla.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Dnes nás kluci velice mile překvapili svým výkonem, za který jim děkuji.

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice