Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci berou bronzové medaile!

22.03.2016 · Martina Sikorová
Oslabený starší dorost šel na ledě Brna do vedení jako první zásluhou Dominika Molina, jak se ale později ukázalo, byla to také poslední třinecká trefa v této sezóně. Kometa poté zápas otočila a mladí Oceláři tak berou po vyřazení v semifinále bronzové medaile.
SF2, úterý 22.3.2016
Kometa Brno
Třinec
5:1
DRFG Aréna
Třetiny: 1:1, 2:0, 2:0  Branky a nahrávky: 10. Novák (Král, Havránek), 22. Novák (Nečas, Havránek), 32. Ferda (Havránek, Trnka), 55. Novák (Nečas, Ferda), 56. Ferda (Hasoň) - 9. Molin (Kvasnica). Rozhodčí: Doležal - Polák, Rampír. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 652. Střely na branku: 38:23. Průběh utkání: 0:1, 5:1.  
Dostál - Trnka, Furch, Zábranský, Král, Zukal, Mikyska - Novák, Havlát, Hasoň, Gajarský, Čejka, Mlynář, Knap, Havránek, Frydrych, Ferda, Süss, Nečas
Ovčaří - Hrachovský, Homola, G. Radzienciak, Klocek, Brabec, J. Adámek, Haman - Stuchlík, Vochozka, Przybyla, Kvasnica, Hladonik, Kalus, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Domácí byli v důležitém utkání od úvodních minut aktivnějším celkem a často zaměstnávali brankáře Ovčařího. Navzdory tomu se jako první ze vstřelené branky radovali hosté. V deváté minutě Dominik Molin vyjel zpoza brány a pohotově zasunul kotouč k bližší tyči. Odpověď modrobílého celku na sebe ovšem nenechala dlouho čekat.

O necelou minutu později vypálil Král zpoza kruhu, jeho střelu vyrazil Ovčaří lapačkou před sebe, přičemž v následné skrumáži se nejlépe zorientoval Matěj Novák, který poprvé překonal brankáře Třince a srovnal stav zápasu. Hosté se mohli rychle vrátit do vedení, ovšem dvojice Przybyla s Najsarem své přečíslení dva na nikoho překombinovala.

Ve druhé třetině modrobílí naplno převzali otěže utkání. A to i díky třem početním převahám. Hned tu první zkraje periody přetavil ve dvaadvacáté minutě ve vedoucí branku Matěj Novák, když po přihrávce Nečase střelou z první překonal Ovčařího. Modrobílí následně měli jasnou střeleckou převahu, ale dlouho se jim nedařilo své vedení zvýšit.

To se jim povedlo paradoxně až v oslabení. Ve dvaatřicáté minutě Havránek uvolnil dlouhým pasem Radima Ferdu, který přejel modrou čáru a svou střelou, která zamířila kolem paže třineckého gólmana do šibenice, dostal Kometu do trháku. Modrobílí následně v prostřední části bez problémů kontrolovali svůj náskok.

Třinec vstoupil do třetí části odvážně a v podstatě neměl co ztratit. Hrachovský se dostal do obrovské šance, na modré čáře napřáhl a po jeho projektilu zacinkala tyč Dostálovy brány. Domácí měli slušný náskok, který mohli zvýšit. Frydrych se Süssem se dostali do přečíslení dva na jednoho, ale druhý jmenovaný gólmana Ocelářů nepřekonal.

Povedlo se to až Matěji Novákovi, který po přesném pasu Nečase před bránu zkompletoval hattrick. O necelé dvě minuty později pečetil postup do finále kapitán Komety Radim Ferda.

Ohlasy trenérů

Marek Moskal (HC Kometa Brno): Abych to řekl úplně upřímně. Samozřejmě je to semifinále play-off, takže nemůžeme očekávat nějaké úplně hokejové výkony, ale po té hokejové stránce to nebylo zcela ideální. Děkuji všem klukům od prvního do posledního za nasazení a bojovnost, postoupit do finále je paráda. Třinec tady možná neměl některé hráče, ale i tak je to výborný mančaft, jsme rádi za to, že jsme postoupili.

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Kometa byla lepší, to musíme uznat. Šance, které měla, využila. Spíš než s Kometou ale bojujeme s příušnicemi. Chybí nám k dnešnímu dni v podstatě i s těmi, kteří jsou v juniorce, třináct kluků. Takže, nechci se na to vymlouvat, ale dnes už to byl očistec. Bylo to neadekvátní semifinále extraligy, protože jsme přijeli v patnácti lidech a z toho během zápasu ještě dva si vzali lék. Ta epidemie je celkem vážná, ale tam je škoda, že jsme nevyhráli ten první zápas série. Bylo tam osm nájezdů, my nedali ani jeden. Tady se už hraje hůř, ještě v tom složení, v jakém jsme byli my, ale musím Kometě poblahopřát a doufám, že vyhrají, když nás vyřadili. My se můžeme radovat aspoň z medaile, končíme třetí.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice