Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři v Hradci prohráli a v sérii je sníženo

22.03.2016 · Martina Sikorová
Svěřenci trenéra Varadi na ledě Mountfieldu vedli až do osmatřicáté minuty zásluhou Robina Švani, domácí ale během pár sekund otočili zápas na svou stranu. Chvíli před koncem ještě vykřesal naději na vyrovnání Michal Kovařčík, Mountfield ale následně rozhodl o své výhře gólem do prázdné branky.
ČF3, úterý 22.3.2016
Mountfield HK
Třinec
4:2
FORTUNA aréna
Třetiny: 0:1, 2:0, 2:1  Branky a nahrávky: 38. Hronek (Krátoška, Piegl), 38. Dvořák (Hnik, Košař), 45. Piegl (Hronek, Zahradník), 60. Pavlík (Hronek, Hnik) – 9. Švaňa (Heider, Petrák), 58. M. Kovařčík (Jašek, Hrehorčák). Rozhodčí: Jílek, Würtherle - Hynek, Špůr. Vyloučení: 3:7, navíc L. Doudera (TRI) trest na 5 minut a do konce utkání za naražení zezadu. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 133. Střely na branku: 33:34. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.  
Veselý – Lier, Košař, Bureš, Havránek, Hronek, Piegl, Gaspar – Zahradník, Malík, Hnik, Dvořák, Drašnar, Krátoška, Matouš, Chalupa, Gančarčík, Pilař, Pavlík
Dudáček – Zahradníček, Bartko, Roman, Stránský, Heider, M. Adámek, L. Doudera – Petrák, Švaňa, Jašek, Flok, Hrehorčák, M. Kovařčík, Sztwiertnia, Lacka, Lorek, Pala

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Oceláři, jakožto druhý tým základní části, prokazovali v úvodu svou sílu a na Hradec zatlačili. Po pěti minutách si ale domácí zahráli první přesilovou hru. S koncem přesilovky přišla největší šance, když Pavlík zpoza brány našel Hnika, ale tomu před odkrytou klecí sjel puk z hokejky.

Třinec to potrestal v deváté minutě. Robin Švaňa využil špatného hradeckého střídání, širokou mezerou mezi obránci projel až před Veselého a zavěsil do růžku. Hra se v úvodní třetině hodně rychle stěhovala ze strany na stranu, domácí měli se šikovnými hokejisty soupeře o něco větší problémy, ale ani jeden tým si nedokázal vypracovat územní tlak a vyložené šance.

Podobný obraz hry pokračoval ještě do poloviny druhé třetiny. Už po přestávce měl obrovskou šanci v sólu Krátoška, ale na brankáře Dudáčka nevyzrál. V rozmezí pár sekund se pak museli oklepávat Hronek s Havránkem – zatímco prvního jmenovaného tvrdě dohrál u hrazení Hrehorčák, druhý schytal bombu pukem do hlavy.

Mountfield se ale jednoznačně zlepšoval a ruku v ruce s jeho pohybem přišly třinecké fauly. První dvě přesilovky ještě nebyly úspěšné, ale potom už následoval velký tlak a šance Dvořáka, Chalupy či Zahradníka. Jakmile hosté pykali potřetí v řadě, Krátoška vybídl napříč pásmem Filipa Hronka, který nádherně našel místo u bližší tyče a vyrovnal.

A to nebylo vůbec všechno, hned za devětačtyřicet sekund už domácí vedli! Košař rozjel po levé straně Hnika, jehož střelu Dudáček vytěsnil před sebe a dojíždějící starší dorostenec Jaroslav Dvořák dorazil puk do brány.

Největší drama přichystala divákům až třetí třetina. Třinec pokračoval ve svém nedisciplinovaném výkonu, v další přesilovce střílel Piegl do tyče a Krátoškovu dorážku chytl Dudáček. Potom však přišel okamžik, při kterém všem na stadionu naskočila husí kůže. Doudera poslal hlavou na mantinel Havránka, který se dlouho nehýbal. Nakonec zamířil na nosítkách rovnou na vyšetření do nemocnice.

Doudera vyfasoval za svůj zákrok trest ve hře a Hradec šel na přesilovku čtyři na tři, kterou využil René Piegl. Jeho zdánlivě nenápadné nahození gólman neviděl a propadlo mu až do sítě. Domácí mohli svůj náskok ještě navýšit, Pavlík trefil břevno, Bureš potom pravou tyč. V další obrovské šanci těsně minul Dvořák.

Až potom se Oceláři zvedli a začali pořádně tlačit. Veselý musel zasáhnout proti teči Jaška, vzápětí minul Pala. Gólem neskončil ani obrovský závar, ale na druhé straně ani nájezd Pavlíka. Tři minuty před koncem zařídil branku naděje z přečíslení Michal Kovařčík a Třinec v power-play sahal po vyrovnání, jenže Hradečtí předváděli neskutečnou obětavost. Jakmile pak Hnikovo vyhození dojel Radovan Pavlík a uklidil ho do prázdné brány, bylo jasno.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec):
V první třetině jsme si plnili to, co jsme měli. Ve druhé nám ale malinko vzala dech oslabení, která jsme hráli. Některé fauly byly zbytečné a domácí díky tomu srovnali krok. Třetí třetinu jsme myslím odehráli vcelku slušně. Je to play off, fauly přicházejí a je třeba je minimalizovat, abychom nedali Hradci šanci skórovat z přesilovek. Zítra se o to pokusíme.
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Odehrané v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice