Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost srazil Spartu a je jistým vítězem nadstavby!

26.02.2016 · Martina Sikorová
V souboji o první místo šli Oceláři rychle do vedení, ve druhé třetině ale museli dotahovat dvoubrankové manko, což se jim také během jediné minuty podařilo a v závěrečné části pak o vítězství třineckého týmu rozhodl proměněným brejkem Tomáš Vochozka.
A15, pátek 26.2.2016
Třinec
Sparta Praha
4:3
Werk aréna
Třetiny: 1:2, 2:1, 1:0  Branky a nahrávky: 7. Mach, 35. Vochozka (Mach, Stuchlík), 35. Molin (Klocek), 49. Vochozka (Molin, Hrachovský) – 13. Šmerha (Kropáček), 19. Sedliský (Safin, Šišolák), 24. Safin (Schwamberger). Rozhodčí: Zbořil - Nazad, Holibka. Vyloučení: 6:5, navíc Hrachovský (TRI) 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 101. Střely na branku: 37:37. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3.  
Ovčaří - Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Klocek, Brabec, Timotej Marguš, J. Adámek, Haman, Imrich – Stuchlík, Vochozka, Peterek, Mach, Przybyla, Kalus, Raška, Najsar, Molin
Wolf – Simotics, Janda, Vízner, Jeřábek, Sedliský – Šrámek, Šmerha, Švarc, Šišolák, Kafka, Chlouba, Safin, Komárek, Schwamberger, Maršoun, Kropáček, Dubský, Wojnar

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Souboj vedoucích týmů RAKO extraligy odstartovala velká šance Stuchlíka, třinecký útočník ale po závaru před brankou Sparty beton Wolfa nepřehodil a radovat se nemohl o chvíli později ani Najsar, jehož rychlou střelu hostující gólman vyrazil. Následně už se ale svěřenci trenéra Wojnara dočkali, když střelou z pravého kruhu poslal puk do sítě mezi betony brankáře hostů Matěj Mach.

O šest minut později ale bylo vyrovnáno po dorážce Tomáše Šmerhy a krátce před koncem první části už Sparta vedla zásluhou střely Patrika Sedliského. Oceláři mohli rychle odpovědět, po přihrávce Peterka ale Stuchlík z dobré pozice branku minul.

Po startu prostřední dvacetiminutovky nejprve Ovčaří svůj tým podržel po dorážce Šmerhy, když zasáhl betonem a puk padající do branky následně koncem vyrážečky vyškrábl mimo svou branku. O minutu později už ale třinečtí mladíci ztráceli dvě branky, když od modré čáry trefil horní růžek Ostap Safin.

Oceláři mohli znovu rychle kontrovat, také tentokrát ale svou velkou příležitost nevyužili a po neproměněném brejku Vochozky, jenž bekhendovou střelou minul, se tak pokračovalo za stavu 1:3. Ovšem už za pár minut později bylo vše jinak.

Ránu Macha sparťanský gólman pouze vyrazil, po dorážce Tomáše Vochozky tak bylo sníženo a po střele Dominika Molina o pětačtyřicet sekund později vyrovnáno. Oceláři mohli ve zbývajícím čase druhé třetiny dokonce otočit, tečované nahození Hamana ale skončilo pouze na tyči a v přečíslení dva na jednoho pak Vochozka branku minul.

Nakonec se ale třinecký útočník druhého gólu přece jen dočkal. Tomáš Vochozka v devětačtyřicáté minutě naskočil ze střídačky rovnou do brejku, z něj propálil Wolfa a dostal tak svůj tým do vedení. Srovnat stav zápasu mohl krátce nato Schwamberger, sparťanský útočník ovšem před odkrytou části klece nezakončil včas.

Hosté si následně vytvořili i několik dalších šancí, třinečtí mladíci ale dokázali své vedení ubránit, vyrovnání nepřipustili ani při závěrečné power-play Sparty a ziskem tří bodů definitivně rozhodli o svém prvenství po nadstavbové části.