Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Na Slavii výhra po samostatných nájezdech!

23.01.2016 · Martina Sikorová
Starší dorostenci drželi na ledě dalšího pražského týmu jednobrankový náskok téměř dvě třetiny, Slavia ale poté otočila vývoj utkání na svou stranu. V čase 58:04 ovšem Oceláři vyrovnali a v samostatných nájezdech pak rozhodl o majiteli bonusového bodu Tomáš Vochozka
A8, sobota 23.1.2016
Slavia Praha
Třinec
2:3sn
Zimní stadion Eden
Třetiny: 0:1, 1:0, 1:1 - 0:0  Branky a nahrávky: 39. Šergl (Kern, Patočka), 54. Fiala (Patočka) – 11. Vochozka (Kaukič, Stuchlík), 59. G. Radzienciak (Kaukič), rozh. náj. Vochozka. Rozhodčí: Prchal - Buček, Ovsík. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Střely na branku: 38:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.  
Patera – Krásný, Steinocher, Melovič, Vobořil, Duda, Šmíd, Šantrůček – Brož, Matějka, Bajer, Fiala, Kern, Netolický, Zídek, Marek, Šergl, Patočka, Kohút, Šilhan
Ovčaří – Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Klocek, Brabec, Timotej Marguš, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Vochozka, Mach, Hrehorčák, Przybyla, Kalus, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní minuty první třetiny přinesly taktickou bitvu, v níž si drželi mírnou optickou převahu domácí. Srážela je však častá nepřesnost v rozehrávce a chyby v obraně. První branky zápasu se proto dočkali Oceláři. Celá obrana slávistů si všímala Kaukiče s pukem a nechala na pravém kruhu úplně volného Tomáše Vochozku, jenž dostal od prvně jmenovaného parádní přihrávku a zavěsil pod víko, než se stačil Patera přemístit.

O pár minut později mohli sešívaní srovnat, ale Marek ve skvělé střelecké pozici na mezikruží promáchl. Hra se opět na chvíli změnila v taktickou bitvu, kterou narušil hostující Przybyla, jenž ujel sešívaným po pravé straně a dostal se až k zakončení. Patera nebezpečný pokus z blízkosti vyrazil a skvěle si poradil i s nepříjemnými dorážkami Ocelářů. Po prvních dvaceti minutách hry tedy v Edenu platil stav 0:1.

Do druhé třetiny vstoupili domácí aktivně a po třech minutách hry se při přesilové hře málem prosadili, když pálil od modré Šmíd a Ovčařímu vypadl kotouč z lapačky. Nakonec ale doskákal těsně vedle pravé tyčky. Netrvalo dlouho a s odpovědí přispěchali také hosté. Mach se prokličkoval celou slávistickou obranou a bekhendem mířil pod víko. Patera ale zvedl rameno a s nebezpečným pokusem si poradil.

Ve druhé polovině periody začali slávisté zpřesňovat rozehrávku a dostávali svého soupeře pod tlak, který vyvrcholil těsně před koncem v početní výhodě pěti proti třem. Nejprve pálil od modré Kern do pravého horního rohu Ovčařího klece, ale třinecký gólman vytáhl famózní zákrok lapačkou. O pár vteřin později rozezvučel břevno branky hostů tvrdou střelou od modré Šmíd.

Vyrovnání se ale domácí přeci jen dočkali v devětatřicáté minutě. Kern s Patočkou zamotali hlavy hostující obraně a Ovčaří neudržel ve výstroji pokus prvně jmenovaného. Hratelný kotouč pak už jen doklepl do sítě Jan Šergl. Před třetí třetinou byl tedy stav nerozhodný.

Začátek třetího dějství se odehrál ve znamení vyloučení. První větší šance však přišla až v třiapadesáté minutě, když se Mach v početní výhodě ocitl s pukem před Paterou, ale trefil jen beton slávistického gólmana. A sešívaní odpověděli nejlepším možným způsobem. Krátce po návratu Zídka z trestné lavice dostal na útočné modré přihrávku Erik Fiala a z levého kruhu prostřelil Ovčařího.

Sešívaní se hnali za dalším gólovým úspěchem a to se jim nakonec vymstilo. V devětapadesáté minutě totiž propadli v obraně a uniknuvší Grzegorz Radzienciak dopravil i trochu se štěstím kotouč až za Paterova záda. A tak zápas dospěl do prodloužení.

V prodloužení nejprve prověřil Pateru Vochozka a těsně před koncem mohl rozhodnout Kern po skvělé přihrávce Matějky zpoza branky, ale Ovčaří byl proti. Po úpravě ledové plochy tedy následovaly samostatné nájezdy, ve kterých se prosadil jen Tomáš Vochozka, jenž zařídil Ocelářům dva body.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): „Byli jsme svědky výborného zápasu. Utkala se dvě špičková mužstva soutěže a myslím, že jsme odehráli dobré utkání a remíza je nakonec asi spravedlivá. Dvě minuty před koncem bychom si ale měli výsledek ohlídat. Zbytečně jsme tlačili a chtěli jsme dát třetí branku. Propadli jsme a pustili jsme soupeře do přečíslení a Třinec to dokázal využít. Samostatné nájezdy jsou letos naše Achillova pata. Musíme se na ně soustředit v tréninku, protože v play-off se nepočítá remíza, tam se i na penalty vyhrává, a proto se na to musíme zaměřit. Pětkrát jsme ze šesti penaltových rozstřelů prohráli a to je špatně.“

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): „Viděli jsme kvalitní utkání, hrané velmi rychle a otevřené až do konce. Slavia výborně napadala, bruslila až do konce třetí třetiny, takže si myslím, že šlo o výborné utkání. Musím smeknout před kluky, že se jim v závěru třetí třetiny podařilo vyrovnat. V prodloužení jsme byli lepší a v nájezdech jsme byli šťastnější. Celkově jsme spokojení, protože si z Prahy odvážíme za dva zápasy pět bodů.“

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice