Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Na úvod nadstavby vítězství nad Libercem

18.12.2015 · Martina Sikorová
Po bezbrankové úvodní části se Oceláři prosadili hned dvakrát a byť pak Liberec v závěrečné části snížil, svěřenci trenéra Wojnara přidali další dvě branky a i přes vypjatý závěr si už dokázali svůj náskok pohlídat.
A1, pátek 18.12.2015
Třinec
Liberec
4:1
Werk aréna
Třetiny: 0:0, 2:0, 2:1  Branky a nahrávky: 22. Hladonik (Kalus, G. Radzienciak), 35. Przybyla (Molin, Valíček), 47. Kaukič (Timotej Marguš, Stuchlík), 50. Kaukič (Stuchlík) – 44. Chrtek. Rozhodčí: Zbořil – Moravec, Stonavský. Vyloučení: 2:4, navíc Klocek, Przybyla (TRI) a Starosta, Charvát (LIB) 5 minut a trest do konce utkání za hrubost. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 41:21. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.  
Ovčaří – Hrachovský, Valíček, G. Radzienciak, Klocek, V. Brabec, Timotej Marguš, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Plitko, Vochozka, Mach, Przybyla, Hladonik, Lacka, Kalus, Najsar, Molin
Žajdlík – F. Brabec, Bednář, Krejsa, Eichler, Habermann, Charvát, Kunst, Velechovský, Starosta – Šír, Juščák, Čermák, Burda, Wiencek, Nezbeda, Jursa, Kotyza, Průžek, Chrtek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Souboj posledních dvou mistrů dorostenecké extraligy začali mnohem lépe Oceláři, odehráno bylo jen deset sekund a třinecký tým šel málem do vedení, proti dorážce Lacky do odkryté klece ovšem vytáhl reflexivní zákrok Žajdlík. Jen krátce nato tečoval puk před libereckou brankou Kaukič, který jej ale poslal příliš vysoko a radovat se nemohl ani Przybyla. Domácí útočník vzal v přečíslení zakončení na sebe, klec Tygrů ovšem přestřelil.

Liberečtí dorostenci poprvé zahrozili až v polovině úvodní třetiny, kdy se po chybě v rozehrávce Ocelářů dostal ke střele Wiencek, jeho pokus ale Ovčaří vyrazil mimo. Jen o chvíli později měl výbornou šanci vstřelit úvodní gól Kaukič, domácí útočník ale bekhendovým zakončením branku přestřelil. Když pak proti střele Burdy vytáhl bravurní zákrok lapačkou gólman Třince, odcházely oba týmy do kabiny bez vstřeleného gólu.

V prostřední části se na první úspěšnou trefu dlouho nečekalo. V početní výhodě nahodil Kalus puk do brankoviště a od hole Jana Hladonika zamířil puk do sítě. Tygři mohli kontrovat z brejků, úniky Kunsta a Juščáka ale dokázali zastavit již třinečtí beci a Ovčaří tak ani nemusel zasahovat.

Imrich pak sice v přečíslení tři na jednoho branku Žajdlíka o několik centimetrů minul, o pár minut později už se ale Oceláři radovali. Molin našel přesnou přihrávkou za obranu hostů Dana Przybylu a třinecký útočník z brejku prostřelil gólmana Tygrů. Zvýraznit náskok Ocelářů mohl hned nato Lacka, ten ale orazítkoval pouze brankovou konstrukci.

Krátce po startu závěrečné části se první úspěšné akce dočkali také Tygři, když se po chybě v domácí rozehrávce vydal do brejku Ondřej Chrtek a z něj překonal Ovčařího. Oceláři ale přispěchali s rychlou odpovědí. Ránu Timoteje Marguše tečoval Lukáš Kaukič a po změně směru se kotouč zastavil až o síť za zády libereckého gólmana.

O pár minut později bylo na střídačce domácího celku ještě veseleji, když Žajdlíka propálil Lukáš Kaukič. Tygři se mohli dočkat snížení jen pár minut nato, Jursu ale před brankou připravil o kotouč Haman. V závěru utkání poté došlo ještě k hromadné potyčce, za níž byla vyloučena na pět minut hned čtveřice hráčů, na vítězství domácího týmu už to ale vliv nemělo.