Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost nadělil Vsetínu desítku!

10.12.2015 · Martina Sikorová
Oceláři vykročili za výhrou už v úvodní části, svůj brankostroj nakonec zastavili až na čísle deset a připsali si tak jedenáctou výhru v řadě. Hattrickem se pod toto vítězství podepsal Kryštof Stuchlík, první start v RAKO extralize si připsal Maxim Kučera.
28.kolo, čtvrtek 10.12.2015
Třinec
Vsetín
10:2
Werk aréna
Třetiny: 2:0, 4:2, 4:0  Branky a nahrávky: 7. Stuchlík (Krzak), 19. Kvasnica (Stuchlík, Kaukič), 22. Plitko (Hladonik, Kalus), 31. Kvasnica (Kaukič), 34. Stuchlík (Kvasnica), 39. Kalus (Hladonik), 41. Kalus, 46. Mach (Haman), 51. Stuchlík (Kaukič), 56. G. Radzienciak (Imrich, Najsar) – 37. Kovář, 40. Knap (Kovář, Kollár). Rozhodčí: Mikula – Lederer, Ganger. Vyloučení: 1:6. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 248. Střely na branku: 55:9. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1, 6:2, 10:2.  
Kučera – Krzak, Valíček, G. Radzienciak, Brabec, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Plitko, Vochozka, Mach, Kvasnica, Hladonik, Kalus, Najsar, Molin
Sachr (31. Machač) – Krůžela, Nadymáček, J. Weintritt, Kollár, Kašpar, Augustin, Petrla – Wolf, Najvar, Dostál, Koňařík, Hrňa, Dubnický, M. Weintritt, Čechmánek, Vilém, Humplík, Kovář, Knap

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V předehrávce posledního kola základní části dostali vsetínští mladíci velmi brzy k dispozici početní výhodu, v té ale nejvíce zahrozil třinecký Kalus, kterému ovšem zakončení hráči v zelených dresech znepříjemnili a z mezikruží tak zamířil kotouč pouze do připraveného Sachra. Další skvělou možnost si Oceláři vypracovali v přesilové hře po vyloučení Nadymáčka, obránce Haman ale od modré čáry orazítkoval pouze brankovou konstrukci.

Poté už se ale Oceláři radovali, když se přesnou střelou z levého kruhu prosadil Kryštof Stuchlík. Také v další početní výhodě dokázali třinečtí mladíci vytvořit tlak před Sachrem a po zmatcích před vsetínskou brankou pálil Vochozka, jeho pokus ale mezi tři tyče nezamířil. Oceláři se ale nakonec druhé branky ještě před sirénou dočkali, když v početní výhodě uklidil kotouč do sítě Michal Kvasnica.

Také ke třetímu gólu pomohla třineckým hráčům hra v pěti proti čtyřem, ve které využil přihrávku Hladonika napříč brankovištěm Daniel Plitko. Jen o chvilku později ale vytáhl Sachr výborný zákrok proti dorážce třineckého hráče a podržel tak svůj tým. A mohlo být sníženo, Kovář ale z brejku domácí branku přestřelil. A znovu se tak radovali Oceláři, když z přečíslení usměrnil kotouč pod horní tyč Michal Kvasnica.

Po tomto gólu Sachr přenechal své místo v brance Jakubu Machačovi, ani druhý gólman Vsetína ale čisté konto příliš dlouho neudržel a po prudké střele Kryštofa Stuchlíka kapituloval poprvé. Poté už se ale hosté z Lapače první branky přece jen dočkali, když z akce jeden na jednoho překonal Kučeru David Kovář. Oceláři si ale svůj velký náskok vzali rychle zpět. Hladonik poslal v početní výhodě puk na hůl Jana Kaluse a ten z prostoru před brankou překonal Machače. Přesně se sirénou ale hosté udeřili podruhé, když se střelou ke vzdálenější tyči prosadil Dominik Knap.

Z poslední třetiny neuběhla ani jedna minuta a Oceláři měli své pětibrankové vedení zpátky po akci Jana Kaluse, který zastavil rozehrávku hostů, sjel s kotoučem mezi kruhy a propálil Sachra. Rána Hamana od modré poté sice skončila pouze na zadním mantinelu, puk se ale odrazil do brankoviště, odkud jej do sítě doklepl Matěj Mach. Devátý gól Třince byl ve znamení hattricku Kryštofa Stuchlíka. Třinecký útočník zužitkoval Kaukičovu přihrávku před branku a usměrnil kotouč pod horní tyč.

Sachr se sice poté vytasil skvělým zákrokem proti střele Kaluse z první, desítce ve vsetínské brance už ale zabránit nedokázal. Obránce Grzegorz Radzienciak napřáhl na modré a puk z jeho hole se zastavil až v síti hostující klece. Třinečtí dorostenci mohli na konci utkání oslavit již svou jedenáctou výhru v řadě a gólman Maxim Kučera také svůj úspěšný start v RAKO extralize.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec