Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost s šestigólovým vítězstvím nad Porubou!

14.11.2015 · Martina Sikorová
Gólový účet utkání otevřeli Oceláři ve vlastním oslabení, krátce před první sirénou své vedení zdvojnásobili a nakonec dokráčeli za dalším vítězstvím. Hattrickem se blýskl Michal Kvasnica, již své páté čisté konto v sezóně pak vychytal Jakub Ovčaří.
20.kolo, sobota 14.11.2015
Třinec
Poruba
6:0
Werk aréna
Třetiny: 2:0, 1:0, 3:0  Branky a nahrávky: 13. Kvasnica (Kaukič, Imrich), 20. G. Radzienciak (Mach), 33. Kvasnica (Kaukič, Hrachovský), 44. Najsar (Mach, Plitko), 51. Molin (Kvasnica), 54. Kvasnica (TS). Rozhodčí: Mrkva – Gančarčík, Lederer. Vyloučení: 2:3, navíc za faul Vondála (POR) nařízeno TS (neproměněné) a za faul Prokeše (POR) nařízeno TS (proměněné). Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 112. Střely na branku: 39:17. Průběh utkání: 6:0.  
Ovčaří – Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Klocek, Brabec, Timotej Marguš, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Plitko, Vochozka, Mach, Przybyla, Kvasnica, Kalus, Papaj, Najsar, Molin
Škoda – Skokan, Dobeš, Prokeš, Bijota, Prepsl – Holub, Dlouhý, Havránek, Malát, Timura, Stach, Střondala, Žídek, Vospálek, Klíma, Voznička, Irgl, Vondál

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První velkou šanci měl v sobotním utkání na svědomí Havránek, který zůstal sám před třineckou brankou, na Ovčařího ale hostující útočník vyzrát nedokázal. Jen o pár sekund později byl na druhé straně ve stejné pozici Stuchlík, který ale přestřelil. A radovat se nemohl ani Střondala, který ve výborné pozici trefil pouze spojnici tyčí za zády třineckého gólmana.

Poruba poté dostala k dispozici početní výhodu, ve které nejprve Vondála vychytal Ovčaří a následně Oceláři udeřili. Z přečíslení dva na jednoho se stal brejk Michala Kvasnicy, který jej úspěšně proměnil a poslal tak svůj tým do vedení. Zvýšit náskok Třince mohl Papaj, ten ale nařízené trestné střílení po faulu Vondála neproměnil.

Oceláři se ale nakonec druhého gólu dočkali ještě před první sirénou. Necelých dvacet sekund před koncem úvodní části se do přečíslení vydala dvojice Mach - Radzienciak a po přihrávce prvně jmenovaného zakončil Grzegorz Radzienciak do odkryté sítě.

V prostřední dvacetiminutovce hrozil jako první Najsar, který byl ale ve svém brejku stažen k zemi a jeho zakončení tak Škodovi příliš starostí nenadělalo. Ve třiatřicáté minutě se ale Oceláři dočkali, když po přihrávce Kaukiče uspěl se střelou z mezikruží Michal Kvasnica a ustanovil tak skóre po druhé třetině.

V poslední části se na gól příliš dlouho nečekalo, přesně po čtyřech odehraných minutách poslal René Najsar puk prudkou ranou pod horní tyč porubské branky a o chvíli později se mohli Oceláři radovat znovu, když po přihrávce Kvasnicy nasměroval kotouč do sítě Dominik Molin.

Korigovat nepříznivý stav mohl poté Vospálek, ten ale v brejku na Ovčařího nevyzrál. Ani Kvasnica svůj únik neproměnil, třinecký útočník byl ale faulován Prokešem a dostal tak příležitost si celou situaci zopakovat. Trestné střílení Michal Kvasnica proměnil a zkompletoval tak svůj hattrick.

Vstřelit čestný gól Poruby mohl krátce před koncem Holub, který si ale kotouče všiml až příliš pozdě a k dorážce do odkryté branky se už hostující útočník už nedostal. Jakub Ovčaří tak mohl se spoluhráči oslavit nejen další výhru, ale také své páté čisté konto v této sezóně.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec