Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorostenci podlehli Zlínu

17.10.2015 · Martina Sikorová
V utkání se Zlínem sice mladší dorostenci rychle vedli po gólech Jonáše Peterka a Michala Kvasnicy, hosté ale dokázali v průběhu druhé části vyrovnat. Oceláře poté poslal znovu do vedení Ľubomír Patlevič, na vítězství ale svěřenci trenéra Raszky nedosáhli.
11.kolo, sobota 17.10.2015
Třinec
Zlín
3:5
WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 1:2, 0:3  Branky a nahrávky: 1. Peterek (Homola, Korčák), 5. Kvasnica (Homola, Raška), 31. Patlevič (Plandor) – 23. Fajkus (Dobiáš), 31. Pröschl (Dobiáš), 46. Zmeškal (Fajkus, Dobiáš), 48. Zmeškal (Tadeáš Dřímal), 60. Dobiáš. Rozhodčí: Mikula - Moravec, Stonavský. Vyloučení: 2:2, navíc Homola (TRI) 5 minut a osobní trest do konce utkání za faul kolenem. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 19:61. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:5.  
Kučera – Patlevič, Konderla, Srníček, Homola, S. Radzienciak – Tobiáš Marguš, Raška, Plandor, Peterek, Tománek, Korčák, Indrst, Mikler, Rybnikár, Kvasnica
Kořének – Havlík, Janošek, Tomáš Dřímal, Jaroněk, Dluhoš – Suhrada, Pröschl, Světlík, Nesrsta, Tadeáš Dřímal, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Zmeškal

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Oceláři měli do utkání proti Zlínu bleskový nástup a už po necelé půl minutě šli do vedení, když Kořének propustil střelu Jonáše Peterka mezi svými betony do sítě. Navýšit náskok svého týmu mohl krátce nato Indrst, pokus třineckého útočníka ale branku o pár centimetrů minul. Poté už se ale svěřenci trenéra Raszky radovali, když střelu Homoly dorazil do sítě Michal Kvasnica.

Sníženo mohlo být po zaváhání Srníčka, Světlík ale domácí klec přestřelil. Na druhé straně poté zlínský gólman včas zasáhl proti střele Kvasnicy z první a zabránil tak dalšímu inkasování. V početní výhodě mohl vstřelit kontaktní branku Zlína Sedláček, který ale částečně odkrytou klec trefit nedokázal. A radovat se nemohl ani Tadeáš Dřímal, který tečoval střelu Jaroňka jen těsně mimo tři tyče.

Krátce po startu druhé části už se zlínští mladíci dočkali snížení, když po přihrávce Dobiáše překonal domácího brankáře Sebastian Fajkus. Ševci poté byli mnohem aktivnějším týmem a odměnou jim byl vyrovnávací gól, který po přihrávce Dobiáše zaznamenal Matěj Pröschl. O šest sekund později už ale Oceláři znovu vedli, když Kořének nedokázal zasáhnout proti nahození Ľubomíra Patleviče od modré čáry.

Poté byl vyloučen Homola, jenž od rozhodčích vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání za faul kolenem. Hosté ale dlouhou početní výhodu využít nedokázali a Oceláři se tak mohli dostat do dvoubrankového vedení, zlínský gólman si ale se střelou Kvasnicy i dorážkami Peterka poradil.

Po startu závěrečné třetiny mohl vyrovnat Sedláček po krásné individuální akci, kterou ovšem zakončil pouze do lapačky Kučery a gólem neskončila ani střela Zmeškala, jenž trefil pouze tyč. Poté už se ale Lukáš Zmeškal prosadil a vyrovnal tak stav utkání. A následně šli ševci poprvé v zápase do vedení po bekhendu Lukáše Zmeškala.

Poté se dalším výborným zákrokem blýskl Kučera a zabránil Sedláčkově dorážce v cestě do sítě. Třinečtí trenéři v závěru utkání sáhli ke hře bez brankáře, ve které přidal definitivní pojistku bekhendovým zakončením Vojtěch Dobiáš.