Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dramatický zápas s Libercem junioři zvládli

20.02.2016 · Martina Sikorová
Oceláři sice měli do utkání parádní nástup a po první části si do kabiny odnášeli tříbrankové vedení, po té druhé už jejich náskok činil jediný gól. Svěřenci trenéra Varadi ale po startu poslední dvacetiminutovky využili početní výhodu pět na tři a byť pak Liberec zápas ještě jednou zdramatizoval, k vyrovnání už jej třinečtí hráči nepustili.
42.kolo, sobota 20.2.2016
Třinec
Liberec
4:3
Werk aréna
Třetiny: 3:0, 0:2, 1:1  Branky a nahrávky: 4. Murín (Pisarik, Michal Roman), 8. Hladonik (Heider, Hrehorčák), 10. Švaňa, 42. Jašek (Miloš Roman) – 22. Král (Huňa, Šír, 35. Svoboda (Zachar), 53. Král (Zachar). Rozhodčí: Šutara - Lederer, Bojda. Vyloučení: 3:7, navíc za faul Heidera (TRI) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 66. Střely na branku: 40:29. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:3.  
Loubal – Pisarik, Janiczek, Bartko, Michal Roman, Stránský, Heider, M. Adámek – Petrák, Švaňa, Jašek, Flok, Hrehorčák, Sztwiertnia, Hladonik, Lacka, Miloš Roman, Murín, Pala
Hosnedl – Klinger, Kunst, Mečíř, Divila, Tržický, Starosta – Babec, Pokorný, Šír, Kalfiřt, Huňa, Král, Gecko, Solenský, Svoboda, Zachar, Paločko

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První šanci si v zápase vytvořili Tygři, Paločko ale z prostoru před brankou poslal puk příliš vysoko a gólový účet tak otevřeli až třinečtí junioři, když v početní výhodě překonal Hosnedla střelou z pravého kruhu Matej Murín. Další gól Ocelářů, který padl jen o pár minut později, by se dal zařadit do kategorie těch šťastnějších, když po nahození Heidera pomohl puku za brankovou čáru Jan Hladonik.

Časomíra neodečetla ani dvě minuty a svěřenci trenéra Varadi už se radovali z dalšího úspěchu, když puk potulující se v mezikruží dopravil za záda Hosnedla Robin Švaňa. Tygři mohli kontrovat v přečíslení dva na jednoho, z něj ale Solenský trefil pouze zadní mantinel a gólem neskončila ani akce Babce, který z blízkosti třinecké branky trefil pouze jednu z tyčí.

Krátce po startu prostřední dvacetiminutovky už se ale Tygři dočkali, když po nahození Huňy dorazil kotouč do odkryté klece Zdeněk Král. Ve vlastním oslabení se poté mohli hosté prosadit podruhé, Paločka ale z nařízeného trestného střílení skvěle vychytal domácí gólman.

V pětatřicáté minutě už se ale liberečtí junioři dočkali, když po nahození Daniela Svobody proklouzl puk za záda Loubala. Vrátit dvougólové vedení na stranu Ocelářů mohl následně z brejku Jašek, po jeho zakončení se ale puk zastavil pár desítek centimetrů před brankovou čárou.

Nakonec se ale třinecký útočník gólu přece jen dočkal a to v úvodu třetí části, kdy Oceláři dohrávali početní výhodu pět na tři a Lukáš Jašek dopravil puk za záda Hosnedla. Opět snížit mohli Tygři v přesilové hře, kdy se po ráně Mečíře puk od zadního mantinelu odrazil zpět do brankoviště, cestu do sítě si ovšem nenašel.

Oceláři si poté zahráli dvě početní výhody, využít ani jednu ale nedokázali a v té druhé navíc sami inkasovali, když vyhozený puk dojel Zachar a nasměroval jej před branku, odkud Loubala překonal Zdeněk Král.

Znovu to tak bylo jen o gól, cestu za vyrovnáním si však hosté sami zkomplikovali po faulu Tržického ve středním pásmu. Trenéři Liberce si sice vzali oddechový čas, odvolali Hosnedla z branky a poslali do hry pátého hráče, na vyrovnání už to ale nestačilo.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice