Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Obrat na ledě Zlína za dva body!

28.01.2016 · Martina Sikorová
Zápas na ledě Zlína Ocelářům dlouho nevycházel a byť byli střelecky aktivnější, deset minut před koncem ztráceli na svého soupeře už dvě branky. V oslabení ovšem zařídil snížení obránce Michal Roman, krátce nato vyrovnal Ludvík Petrák a třinecký obrat pak završil gólem v prodloužení Matej Murín.
37.kolo, čtvrtek 28.1.2016
Zlín
Třinec
2:3p
Zimní stadion Luďka Čajky
Třetiny: 1:0, 1:0, 0:2 - 0:1  Branky a nahrávky: 8. Hořanský (Hladiš, Stuchlík), 22. Karafiát (Dalajka, Kužílek) - 51. Michal Roman (Lacka, Fendrich), 54. Petrák (Švaňa), 62. Murín. Rozhodčí: Dědek - Blaha, Novák. Vyloučení: 3:5, navíc Jašek (TRI) 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 76. Střely na branku: 16:40. Průběh utkání: 2:0, 2:3.  
Haloda - Kosorin, Sirota, Kužílek, Kobylík, Stuchlík, Schmied, Kolařík - Gago, Miko, Dalajka, Lainka, Peška, Horváth, Vyoral, Karafiát, Strmiska, Hladiš, Hořanský
Fendrich - Pisarik, Janiczek, Michal Roman, Heider, M. Adámek, L. Doudera - Petrák, Švaňa, Jašek, Flok, Sztwiertnia, Hladonik, Lacka, Miloš Roman, Murín, Lorek, Pala

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V úvodu utkání snad ani domácí hráči nevěřili, do kolika gólových šancí je soupeř pouští. Hned v první minutě byl sám na dorážku před brankářem Fendrichem Vyoral, jenomže neuspěl. Stejně se při dalším střídání vedlo i Gagovi v samostatném úniku. Následně se sám před brankou Třince ocitl Hladiš, bekhendem ale nastřelil jen hostujícího muže v masce.

A den otevřených dveří v obraně Ocelářů pokračoval, v páté minutě se Gago dostal do dalšího brejku, jenž ovšem změnu skóre také neznamenal. V čase 7:14 už ale převaha Beranů vyústila v gól. Po skrumáží v brankovišti puk doputoval na hůl Adama Hořanského, který jej pohodlně doklepl do prázdné branky. Hned za minutu mohl navýšit vedení Miko, a to když se řítil sám na Fendricha, ten ale jeho forhendovou kličku vykryl.

Hosté se osmělili až díky zaváhání zlínské obrany, respektive Halody při rozehrávce, ovšem oba pokusy Heidera dopravit puk do prázdné brány zneškodnili obránci PSG. A když na jedné straně Jašek nevyužil přečíslení a domácí Hořanský sám před Fendrichem neuspěl, šlo se do kabin za stavu 1:0.

Ani na začátku druhého dějství nebylo o šance nouze. Lackova střela sice prošla za Halodu, ale mezi tři tyče si cestu nenašla. Za Zlín zblízka neuspěl Jiří Karafiát, ale mrzet jej to nemuselo. Za moment napřáhl na modré čáře a puk prošel mezi betony Fendricha až do sítě. Snížit mohli Oceláři při svém vlastním oslabení, Lacka ale byl v klíčový moment faulován. Po zbytek třetiny jsme sledovali spíše bojovný hokej, stav už se neměnil.

A dlouho se neměnil ani ve třetí třetině, ačkoli blízko tomu bylo po čtyřech minutách hry. Hlavní rozhodčí ale po poradě s brankovým sudím trefu Třince nemohl uznat. V polovině periody se naskytla domácím další početní výhoda, která se ale změnila v noční můru. Murín ještě své šance nevyužil, následně už ale dvojice Lacka a do prázdné branky při přečíslení zakončující Michal Roman ano.

Neuběhly ani tři minuty a bylo srovnáno. Puk se po nepřehledné situaci dostal na hokejku Ludvíka Petráka, který jej z první poslal do branky. Ačkoli do konce základní hrací doby měli Berani ještě dvě početní výhody, rozhodnout zápas se jim nepodařilo. A to ani Hořanskému, jenž byl v samém závěru sám před Fendrichem.

V prodloužení už to byla krátká záležitost, hned první střela na branku rozhodla. Ke střele mezi kruhy se dostal třinecký Matej Murín a rozhodl o dvou bodech pro Oceláře.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Byl to super zápas, Zlín hrál první dvě třetiny výborně. Nám se podařilo ve třetí třetině dát kontaktní gól a poté jsme ukázali charakter, kdy jsme ubránili důležité oslabení a nakonec jsme byli odměněni výhrou."

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec