Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Obrat na ledě Boleslavi nakonec za dva body!

23.10.2015 · Martina Sikorová
Junioři sice prohrávali ve ŠKOENERGO Aréně 0:2, Matej Murín ale dvěma góly vyrovnal a poté poslal Oceláře do vedení Alex Pisarik. Domácí ještě před koncem stihli vyrovnat a o vítězi tak rozhodovaly až samostatné nájezdy, ve kterých vítěznou branku vstřelil Ondřej Kovařčík.
15.kolo, pátek 23.10.2015
Ml. Boleslav
Třinec
3:4sn
ŠKO Energo Aréna
Třetiny: 1:0, 1:1, 1:2 - 0:0  Branky a nahrávky: 17. Ďurač (Motloch), 31. Pořízek (Brzák, Borovec), 56. Průšek (Hes, Pořízek) – 39. Murín (O. Kovařčík, Pisarik), 43. Murín (O. Kovařčík, Pisarik), 49. Pisarik (O. Kovařčík, M. Adámek), roz. nájezd O. Kovařčík. Rozhodčí: Horinek - Svoboda, Maštalíř. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: 34:35. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 4:3.  
Groh - Mašek, Mattis, Štosek, Hes, Tůma, Žalud, Červinský - Průšek, Prokop, Brzák, Pätoprstý, Rypar, Borovec, Ďurač, Pořízek, Planý, Sedmík, Motloch
Dudáček (samostatné nájezdy Fendrich) - Pisarik, Hejda, Zahradníček, Bartko, Stránský, Heider, M. Adámek - Stuchlík, Petrák, Švaňa, Flok, Hrehorčák, O. Kovařčík, Sztwiertnia, Lacka, Murín, Lorek, Pala

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Zápas začal spíše ve vlažném tempu. Na Ocelářích bylo nejspíše znát, že vyráželi na cestu už v 6:00 ráno, a tak měli pomalejší rozjezd. Od modré střílel v úvodu prvního dějství Ďurač, ale ten Dudáčka nepřekvapil. O rozruch v brankovišti se následně postaral Zdeněk Borovec, ale poskakující puk nedokázal nikdo z Boleslavských dostat mezi tři tyče.

Dobré střídání ale v závěru první periody odehráli Ďurač s Motlochem. Druhý jmenovaný vybojoval kotouč a poslal ho před branku hostí, kde byl dobře připravený Ivan Ďurač, jenž poslal Bruslaře do vedení 1:0 po první třetině.

Ďurač byl při chuti a postaral se i o dorážku v úvodu druhé periody, ta už ale za Dudáčkovými zády neskončila. S přicházející polovinou zápasu se začali Oceláři zlepšovat. Připsali si tutovou šanci, když jeden z hostí vystřelil a kotouč skončil málem pod břevnem. Nedáš, dostaneš! To potvrdili domácí junioři poté, co se k puku dostal Radek Pořízek, který bezchybně "vykoupal" Dudáčka a navýšil tak vedení Mladé Boleslavi.

Aktivní byl následně například třinecký Jaroslaw Lorek, ale tomu, aby vystřelil, zabránil jeden z domácích hráčů. Jenže Oceláři se přeci jen prosadili. Stalo se tak pouhých 25 sekund před koncem druhé třetiny. Před boleslavskou bránu si najel Matej Murín a zakončil nechytatelně pod břevno.

Na začátku závěrečného dějství dostali Středočeši možnost zahrát si přesilovou hru, jenže ta se jim nepovedla podle jejich představ a navíc v ní inkasovali! Slezané ujeli dva na jednoho a poté, co dostal skvělou přihrávku před branku Matej Murín, neměl už třinecký útočník vůbec žádný problém poslat kotouč do odkryté branky Bruslařského klubu. To stále nebylo všechno.

Třinečtí byli i nadále lepším týmem a boleslavští lodivodi na to zareagovali oddychovým časem. Ani ten jim ale nepomohl a hosté dokázali otočit utkání na 2:3. Na modré napřáhl Alex Pisarik a puk skončil opět až za zády Dominika Groha. Ani tehdy ale neměli Oceláři dost a věděli, že by se jim hodil minimálně ještě jeden přesný zásah. O ten se také snažili, když jeli dva na jednoho, jenže Lackovi skončil do střely jeden z boleslavských hráčů.

Bruslaři dokázali s vypětím všech sil dokonce vyrovnat. Od modré pálil Matěj Hes a jeho střelu tečoval nekompromisně mezi tři tyče kapitán Milan Průšek. I tehdy to však Slezané pořád nevzdávali a chtěli získat tři body. Stuchlík se chtěl prosadit kličkou k pravé tyči, jenže Středočechy podržel brankář Groh.

Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, následovalo tedy prodloužení. V tom se hrál poměrně atraktivní hokej. Hosté si však velmi dobře hlídali modrou čáru a Bruslaře téměř nepouštěli do pásma. To platilo třeba o Ďuračovi. A když už se do útočné třetiny dostal kapitán Průšek, dvojice Třineckých mu nedovolila ani vystřelit. V závěru chtěl ještě vymíchat domácího brankáře Petr Heider, ale Groh udržel remízu.

Následovaly samostatné nájezdy, ve kterých se postupně trefili Murín (TRI), Ďurač (MBL) a Ondřej Kovařčík (MBL). Nikomu dalšímu už se brankáře Groha a Fendricha překonat nepodařilo, a tak zvítězili Oceláři. Vítězný nájezd si připsal Ondřej Kovařčík.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Je škoda, že jsme nedokázali udržet vedení 2:0. My jsme ale po snížení ze strany Třince poněkud znervózněli a soupeř hrál v závěru velmi dobře. Jsme rádi, že jsme nakonec zvládli alespoň vyrovnat. Na hostech bylo vidět, že mají trochu více sil. Pořez (Radek Pořízek – pozn. red.) měl v závěrečném nájezdu brankáře už skvěle připraveného, ale pak mu to smolně nevyšlo. Kluci ale bojovali do posledních chvil a jsme rádi alespoň za jeden bod.

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Na zápas v Mladé Boleslavi jsme vyjeli už v v šest hodin ráno. To se také odrazilo na první třetině, ve které ta dlouhá cesta byla znát. Od druhého dějství jsme podle mě byli lepším mužstvem. V závěru jsme sahali po třech bodech, ale domácí chvíli před koncem dokázali vyrovnat na 3:3. Bod navíc je určitě super a jsme s ním velmi spokojení. Nájezdové střídání brankářů bylo předem promyšlené.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice