Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Juniorka udolala Hradec Králové a má další body!

17.10.2015 · Martina Sikorová
Oceláři měli do utkání povedený start a díky dvěma gólům Ludvíka Petráka šli rychle do vedení, v průběhu prostřední dvacetiminutovky přidal třetí branku kapitán David Stránský a byť hosté dokázali v závěru utkání zdramatizovat, vítězství Třince už zabránit nedokázali.
14.kolo, sobota 17.10.2015
Třinec
Mountfield HK
3:2
Werk aréna
Třetiny: 2:0, 1:0, 0:2  Branky a nahrávky: 10. Petrák (Hrehorčák, Stuchlík), 13. Petrák (Hrehorčák, Stuchlík), 35. Stránský (Stuchlík, Hrehorčák) – 52. Drašnar (Krátoška), 60. Krátoška (Miškář). Rozhodčí: Mrkva - Bojda, Mikler. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 95. Střely na branku: 34:22. Průběh utkání: 3:0, 3:2.  
Hlaváč – Janiczek, Zahradníček, Bartko, Michal Roman, Stránský, Heider – Polak, Stuchlík, Kaukič, Petrák, Švaňa, Flok, Hrehorčák, O. Kovařčík, Sztwiertnia, Miloš Roman, Murín, Lorek
F. Veselý – E. Veselý, Košař, Bureš, Havránek, Suda, Junek – Zahradník, Malík, Hnik, Miškář, Drašnar, Krátoška, Hofman, Chalupa, Orság, Gančarčík, Pilař, Matějček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První velkou šanci si v sobotním utkání vypracoval Polak, jenž se protáhl až před hradeckou brankou, zakončit úspěšně už ale domácí útočník nedokázal. Krátce nato zahrozil na druhé straně nejproduktivnější hráč hostů, s Miškářovou dělovkou si však Hlaváč bez problémů poradil. V polovině úvodní části se tak mohli poprvé radovat Oceláři.

Po vyhraném vhazování se k puku dostal Ludvík Petrák a z mezikruží jej napálil přesně pod horní tyč. O necelé tři minuty se celá situace opakovala, tentokrát střílel Ludvík Petrák z pravého kruhu a znovu poslal kotouč přesně pod horní tyč hostující klece. Snížit nepříznivý stav mohl poté Krátoška, jenž ale přetlačit beton Hlaváče nedokázal. A tak se málem znovu radovali Oceláři, v oslabení ale Hrehorčákovi zabránil zasunout puk do odkryté klece na hranici pravidel bránící hráč.

Ve druhé části jako první zahrozil Bureš, jeho střelu od modré ale zastavila pohotová lapačka Hlaváče. Oceláři si následně vypracovali skvělou příležitost po ráně Heidera, hosté ale Polakovi v dorážce do odkryté části klece zabránili. Oceláři se ale poté do tříbrankového vedení přece jen dostali.

Stuchlík se v útočném pásmu během přesilové hry neunáhlil, přistrčil kotouč na hůl Davida Stránského a domácímu kapitánovi už nečinilo problém poslat puk do odkryté klece. Hradečtí mohli snižovat z přečíslení dva na jednoho, Drašnar ale po prudké přihrávce zakončit nedokázal.

Do závěrečné třetiny vstoupili s mnohem větší vervou hostující mladíci a po dorážce Matějčka mohlo být sníženo, hradecký útočník ovšem ležícího Hlaváče překonat nedokázal. Poté už se ale hráči Mountfieldu radovali, když třineckého gólmana prostřelil Tomáš Drašnar. Vrátit svému týmu tříbrankové vedení mohl Hrehorčák, jenž ale svůj brejk neproměnil.

A gólem neskončila ani střela do odkryté části branky v podání Ondřeje Kovařčíka, jelikož na poslední chvíli zasáhl jeden z bránících hráčů. Hradečtí mladíci ještě dokázali utkání zdramatizovat proměněným únikem Aleše Krátošky v oslabení, Oceláři už se ale o výhru připravit nenechali.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Určitě spokojenost s tímto víkendem, máme pět bodů. Oba dva zápasy kluci odehráli výborně a gólman nás podržel. Posledních pět minut jsme si zkomplikovali, ale tam to není o hráčském umění, tam je to spíš o hlavě. Najednou když se to začalo trošičku lámat, tak psychika tam trošičku sehrála roli u některých našich, ale jinak jsme to zvládli skvěle.
×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice