Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Výhru nad Pardubicemi trefil v prodloužení Michal Roman!

16.10.2015 · Martina Sikorová
Třinečtí junioři šli v utkání poměrně rychle do vedení, poté ale museli v průběhu hry hned dvakrát dotahovat. O vítězi se nakonec rozhodovalo až v prodloužení, kde krátce po skončení přesilové hry vstřelil vítěznou branku obránce Michal Roman.
13.kolo, pátek 16.10.2015
Třinec
Pardubice
4:3p
Werk aréna
Třetiny: 2:2, 1:1, 0:0 - 1:0  Branky a nahrávky: 4. Murín (O. Kovařčík), 13. Murín (Miloš Roman, M. Adámek), 35. O. Kovařčík (Miloš Roman), 62. Michal Roman (O. Kovařčík, Murín) – 5. Velinský (Hlaváček), 8. Panna (Horyna, Pipek), 28. Krajňák (Pipek, Beran). Rozhodčí: Fiala – Vengřín, Moravec. Vyloučení: 6:7. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 312. Střely na branku: 49:23. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.  
Hlaváč – Pisarik, Zahradníček, Bartko, Michal Roman, Stránský, Heider, M. Adámek – Polak, Stuchlík, Kaukič, Petrák, Flok, Hrehorčák, O. Kovařčík, Sztwiertnia, Miloš Roman, Murín, Lorek
Červený – Beran, Horyna, Kučera, Faltys, Rudy – Benýšek, Panna, Hlaváček, Hoskovec, Velinský, Barkóci, Krajňák, Dušek, Zadina, Pipek, Ružička, Kusý, Rohlík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do pátečního utkání vstoupili mnohem aktivněji třinečtí junioři a už po necelých čtyřech odehraných minutách se mohli radovat poprvé. V početní výhodě vypálil Ondřej Kovařčík a jeho střelu následně dorazil do odkryté klece Matej Murín. Dlouho ale Oceláři nevedli, po vyhraném vhazování překonal Hlaváče Radek Velinský střelou z mezikruží.

O chvíli později už Dynamo vedlo, když v početní výhodě tečoval ránu Horyny do domácí branky Ondřej Panna. Třinečtí junioři ale dokázali rychle srovnat krok, když v přesilové hře usměrnil kotouč pod horní tyč autor první branky, Matej Murín a ustanovil tak skóre po úvodní části.

V prostřední dvacetiminutovce se poté dostali hráči Dynama znovu do vedení, když Pipkův pokus dorazil do branky Martin Krajňák. O vyrovnání se následně pokoušel domácí kapitán Stránský, který ale s prudkou střelou neuspěl. A znovu tak Ocelářům pomohla až početní výhoda, ve které Miloš Roman našel přesným pasem skrz brankoviště volného Ondřeje Kovařčíka, jenž zakončoval do odkryté klece. Poslat svůj tým do vedení mohl z brejku Hrehorčák, třinecký útočník ale na Červeného nevyzrál.

Dynamo dostalo obrovskou příležitost dostat se znovu do vedení v téměř minutové dvojnásobné početní výhodě krátce po startu závěrečné třetiny, přetavit tuto možnost v gól ale hosté nedokázali. A z branky se nemohl radovat ani třinecký obránce Heider, jenž z mezikruží nastřelil pouze horní tyč. Necelou minutu před koncem poté fauloval Horyna, v základní hrací době už se ale Oceláři prosadit nedokázali.

Utkání tak pokračovalo prodloužením a hrou čtyř proti třem, krátce po návratu potrestaného hráče pak bylo rozhodnuto, když odražený kotouč dopravil do sítě obránce Michal Roman a zajistil tak bonusový bod pro Třinec.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec
×
Dnes v 17:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Kometa Brno