Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oslabená juniorka přehrála Kometu!

21.02.2015 · Martina Sikorová
Jen s pěti obránci a sedmi útočníky odcestoval juniorský tým do brněnského Ronda k dalšímu utkání bojů o play-off. Oceláři sice inkasovali hned v úvodní minutě, to je ale příliš nepoznamenalo a do Třince se i díky pětibodovému příspěvku Tadeáše Jaroše vrátí se třemi cennými body.
49.kolo, sobota 21.2.2015
Kometa Brno
Třinec
2:7
Rondo
Třetiny: 2:3, 0:2, 0:2  Branky a nahrávky: 1. Denk (Grünwald, Kozel), 10. Dufek – 6. Jaroš (Pěnčík, Heider), 11. Pěnčík, 20. Jašek (Jaroš), 36. Roman (Jašek, Jaroš), 40. M. Kovařčík (Jaroš, Bednář), 49. Bednář (Christov), 56. Jaroš. Rozhodčí: Polák - Chocholouš, Mikšík. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 88. Střely na branku: 18:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 7:2.  
Jekel (41. Slavíček) – Cívka, Švejda, Kupčík, Kubeš, Vlček, Vojáček, Šnajnar – Kozel, Denk, Biolek, Nohel, Dufek, Král, Grünwald, Dymáček, Ondráček
Dudáček – Heider, Stránský, Roman, Bartko, Zahradníček – Pěnčík, Jašek, Severa, Bednář, Pala, Christov, Jaroš, M. Kovařčík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu vyšel na jedničku Kometě a po třiatřiceti sekundách šli modrobílí do vedení. Lukáš Denk vypálil kousek od modré a s trochou štěstí se puk doplahočil za brankovou čáru. Po pěti minutách byl stav nerozhodný. Třinec hrál ve výhodě, kterou také využil, když se Tadeáš Jaroš v rychlém útoku trefil pod víko.

Hostující Christov měl poté dvě velké šance, žádnou z nich ale nevyužil. Z druhého vedoucího gólu se tak radovalo Brno. Jan Dufek nejprve trefil výstroj gólmana a napodruhé prostrčil kus gumy do brány.

Neuběhla ani minuta a bylo znovu vyrovnáno. Z přečíslení dva na jednoho nejprve Jekel zkrotil nahození Jaroše, na dorážku Marka Pěnčíka byl už ale krátký. Minutu před první sirénou šli poprvé do vedení Oceláři. Lukáš Jašek se dokázal uvolnit a poslat puk pod lapačku Pavla Jekela.

V prostředním dějství jsme tolik branek neviděli. Vyloučení Pěnčíka Kometa nepotrestala, navíc měla namále při nebezpečné střele Jaška. Třinec svoji přesilovku v polovině třetiny sehrál poměrně dobře, ale ne gólově. Velkou šanci měl Jaroš, který dostal přihrávku na pravý kruh, odkud z první vypálil k bližší tyči, ke které se jen tak tak stihl přemístit brankář Brna Jekel a udržel tak vyrovnání na dosah.

Čtyři minuty před koncem druhé třetiny hosté své vedení navýšili. Po přečkání více jak minuty ve třech se do rychlého útoku dostal i Michal Roman, který překonal strážce brněnské svatyně střelou nad pravý beton. V poslední minutě Třinec popáté překonal brněnského gólmana, když Michal Kovařčík úspěšně doťukl puk do sítě.

Do třetí dvacetiminutovky nastoupil mezi třemi tyčemi Komety gólman staršího dorostu Zdeněk Slavíček. Ve druhé minutě této části cpal do zakončení Grünwald, puk ale poslal jen do výstroje gólmana Dudáčka. Oceláři znovu udeřili při signalizované výhodě.

V čase 48:25 se proti Slavíčkovi prosadil Lukáš Bednář, když prostrčil touš mezi betony gólmana. Šestapadesátá minuta hry přinesla již sedmý zásah hostů, který zařídil ve vlastním oslabení Tadeáš Jaroš.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): Asi jsme si to prohráli v první třetině. Dvakrát jsme vedli a nechali jsme si po našich zbytečných chybách dát dvě branky. Když nám soupeř odskočil, tak už jsme neměli sílu na zvrat. Máme pár nemocných hráčů, někteří byli na turnaji osmnáctek, takže je znát i únava.

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Trošku jsme zaspali začátek utkání. Jakmile jsme vyrovnali, tak si myslím, že jsme byli důraznější. Měli jsme lepší pohyb a celý zápas odehráli dobře.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice