Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost končí sezónu v osmifinále

16.03.2014 · Martina Sikorová
Oceláři vstupovali do čtvrtého osmifinále s tím, že musí v dnešním zápase vyhrát, ale už ve druhé minutě inkasovali, a ve třetí třetině snižovali na rozdíl jediného gólu, na vyrovnání už však nedosáhli a sezónu tak končí v osmifinále. Konečný stav série - 1:3.
OF4, neděle 16.3.2014
Třinec
České Budějovice
2:3
Werk aréna
Třetiny: 0:1, 0:1, 2:1  Branky a nahrávky: 44. Poruba (Kofroň, Roman), 60. Motloch (Roman, Poruba) – 2. Vráblík (Bárta, Klinecký), 40. Šulek (Matoušek), 59. Smejkal (Samohejl). Rozhodčí: Antonín Jeřábek, ml. - Radim Adamec, Marián Poruba. Vyloučení: 3:6, navíc Pala (TRI) - 5 min + do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku, Křikava - osobní trest - 10 minut za vražení zezadu. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 647. Střely na branku: 51:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.  
Hlaváč – Stránský, Adámek, Bartko, Roman Michal, Bartoň, Cienciala, Zahradníček – Sikora, Murín, Stuchlík, Kofroň, Poruba, Roman Miloš, Škorpík, Švaňa, Christov, Motloch, Pala, Trčka, Petrák
Kváča – Farka, Klimecký, Tintěra, Matoušek, Vavřík, Kachyňa, Křikava – Bahula, Bárta, Doktor, Fencl, Schwarz, Šulek, Vráblík, Brož, Kubeš, Panáček, Samohejl, Smejkal, Šafář

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Na rozdíl od předešlého utkání, v dnešním zápase jsme na úvodní gól dlouho nečekali – už ve druhé minutě dokázali skóre otevřít hráči Českých Budějovic. Po přihrávce Bárty překonal třineckého gólmana střelou mezi betony Natan Vráblík. Oceláři mohli srovnat o pár minut později, ale dorážku jednoho z domácích útočníků stihl Kváča dát zlikvidovat. Hosté poté měli k dispozici dlouhou pětiminutovou hru, ale ohrozit třineckou branku se jim nepodařilo a puk po většinu času putoval z hole na hůl ve středním pásmu.

I vstup do druhé třetiny vyšel lépe hostujícím hráčům, kteří si vypracovali na úvod slibnou gólovou příležitost, kterou jim však Hlaváč překazil. Na druhé straně se po otočce před brankou dostal do střelecké příležitosti Kofroň, ten však pro změnu trefil pouze připraveného brankáře. Velmi blízko vyrovnání byli ve dvacáté osmé minutě Oceláři, puk poskakoval před brankovou čárou, za ní však neprošel. Třinečtí mladíci pak dlouho motali hlavu hostům, ale místo vyrovnání odcházeli do kabin za stavu 0:2. Po spolupráci mezi Matouškem a Ondřejem Šulkem se dokázal prosadit druhý jmenovaný.

Do poslední dvacetiminutovky vstoupili Oceláři s viditelnou touhou alespoň po snížení a dočkali se. Ze samostatného úniku se dokázal prosadit Jan Poruba. Do podobné situace se dostal o něco později také Kofroň, ten však neuspěl. Vyrovnat mohl střelec první branky domácích, proti jeho dorážce se však dokázal Kváča včas přesunout. Vyrovnat mohli Oceláři v přesilové hře, budějovická trojice se však dokázala ubránit. A po závaru před třineckou brankou dokázali hosté navýšit své vedení. I tento zápas však prohráli mladíci s dráčkem na prsou pouze o gól, dvacet sekund před koncem se dokázal v přesilovce prosadit Lukáš Motloch. Na vyrovnání už však Oceláři nedosáhli a letošní sezónu tak končí už v osmifinále.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec