Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Naději staršímu dorostu vystřelil Pala!

15.03.2014 · Martina Sikorová
Do třetího utkání osmifinále vstupovali Oceláři za nepříznivého stavu série 0:2 a v dnešním utkání tedy museli vyhrát, což se jim zásluhou využité přesilové hry podařilo, o vítězi totiž rozhodl jediný gól, který padl z hole Martina Paly. O postupujícím se tak rozhodne už zítra, a to buď ve čtvrtém zápase a nebo v následujícím prodloužení.
OF3, sobota 15.3.2014
Třinec
České Budějovice
1:0
Werk aréna
Třetiny: 0:0, 0:0, 0:1  Branky a nahrávky: 47. Pala (Kofroň, Stuchlík). Rozhodčí: Šír – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 212. Střely na branku: 35:18. Průběh utkání: 1:0.  
Hlaváč – Cienciala, Roman Michal, Stránský, Bartko, Bartoň, Adámek, Walaski, Janiczek – Poruba, Pala, Roman Miloš, Stuchlík, Murín, Kofroň, Švaňa, Škorpík, Sikora, Petrák, Trčka
Kváča – Tintěra, Farka, Vavřík, Benda, Kachyňa, Křikava – Brož, Fencl, Jiřinec, Vráblík, Samohejl, Schwarz, Doktor, Šulek, Kubeš, Bahula, Šafář, Bárta, Panáček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupily oba týmy velice vyrovnaně. To ukázal konec konců i celkový stav v prvních dvou třetinách. První gól mohl být připsán ve čtvrté minutě, kdy se podařilo hostům dostat puk do branky, ale nemohl být uznán pro postavení útočícího hráče v brankovišti. V šestnácté minutě si domácí zahráli přesilovou hru, ale hostům se dařilo dobře bránit. Řada přišla i na ně v devatenácté minutě, ale ani jejich přesilová hra nevedla ke změně na světelné tabuli.

Druhé dějství se neslo ve stejném duchu jako to první. V šesté minutě začali Oceláři Budějovice tlačit, z toho je vysvobodil Samohejl, ale pouze za cenu faulu. O minutu později bylo za faul unikajícího Bárty nařízeno trestné střílení, které ale Budějovice neproměnily.

V polovině druhé třetiny dokázali zahrozit oba týmy. Do chumlu před brankou střílel Panáček, ale jeho střela byla několika hráči tečována až za branku. Na druhé straně nadělala Kváčovi problémy teč Švaňi, jenž pozměnil dráhu letu střely Bartka, ale poskakující kotouč brankovištěm nakonec skončil pod lapačkou budějovického gólmana. Ke konci prostřední dvacetiminutovky se k několika dobrým střelám dopracovali Oceláři, ale ani v této třetině gól nepadl.

Do závěrečné periody tak vstupovali soupeři poněkud opatrně, protože každá chyba mohla rozhodnout o tom, zda série skončí anebo bude pokračovat. Pomyslné chyby se pak dopustili hráči Budějovic, to když Doktor trefil do kolene Porubu a v následné přesilové hře inkasovali gól z hokejky Martina Paly, který dorazil do branky pokus Kofroně. Hosté mohli vyrovnat v závěru utkání, po vyloučení Romana si sice dokázali vytvořit slušný tlak, skóre už se však neměnilo a z výhry 1:0 a snížení nepříznivého stavu série na 1:2 se tak radovali domácí Oceláři.

Ohlasy trenérů

René Mucha, HC Oceláři Třinec: Vyrovnaný zápas, v sérii jsou všechny zápasy podobné – vypracované, vyrovnané. Čeká se na chybu a velmi dobře se brání přesilové hry. Dnes rozhodla přesilová hra, to zakončení, do kterého jsme se dostali – zaplať pánbůh za to. Zbytečný faul soupeřova hráče, na něco podobného jsme doplatili my v Budějovicích.