Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři v prvním přípravném zápase porazili Zlín

11.08.2020 · Dominik Stošek
První měření sil letošní sezóny mají junioři Třince za sebou. Oceláři hostili Berany ze Zlína, které porazili 4:2. V přípravném zápase byli hodně vidět loňští dorostenci. Utkání se povedlo Alexandrovi Kašpárkovi, který vstřelil dvě branky. V polovině zápasu dostal prostor v brankovišti rovněž bývalý dorostenec Matěj Halouzka, který předvedl sérii výborných zákroků a v zápase Oceláře několikrát podržel.
přípravné zápasy, úterý 11.8.2020
Třinec
Zlín
4:2
Mini WERK ARENA
Třetiny: 1:1,2:1,1:0  Góly a nahrávky: 13. Kašpárek (Procházka, Przybyla), 22. Špaček (Petrovský, Moškoř), 36. Pětník (Čmiel, Ramík), 53. Kašpárek (Ramík, Čmiel) – 11. Frömel (Chludil, Babeliak), 39. Babeliak (Prokeš, Chludil)  
Švehlák (30.Halouzka) – Kareš, Mikulec, Kubíček, Marcinko, Buják – Ramík, Pětník, Moškoř, Petrovský, Špaček, Lambert, Rybnikář, Jobánek, Procházka, Przybyla, Kašpárek.
Horák (Synek) – Liss, Velikovský, Hoferek, Nábělek, Uhříček, Prčík – Prokeš, Babeliak, Chludil, Frömel, Apolenář, Martinec, Masař, Kopčil, Lavička, Laciga, Broža, Kráčalik, Ševčík.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V první polovině první třetiny naši junioři měli menší herní převahu, ze které se jim ale nepodařilo vsítit branku a skóre tak otevřeli hosté. V 11. minutě se Šimon Frömel zmocnil na středové ose kluziště kotouče a střelou z mezikruží mezi Švehlákovy betony dostal hosty do vedení. Odpověď Ocelářů však na sebe nenechala dlouho čekat a hráči s drakem na hrudi už ve 13. minutě srovnali s Berany krok. Z pravého kruhu prostřelil rovněž střelou mezi betony zlínského brankáře Horáka Alexandr Kašpárek. Ve zbytku třetinu už se i přes vyloučení Ondreje Rybnikára, který si šel sednout na trestnou lavici za napadení, nic nestalo, a tak hráči odešli do kabin za vyrovnaného stavu.

Vstup do druhé třetiny se našim juniorům povedl, protože už ve 22. minutě otočil skóre Adam Špaček, jenž v předbrankovém prostoru střílel znovu mezi Horákovy betony a zlínský brankář se musel malinko červenat, protože opět musel lovit kotouč ze sítě. Ve 25. mohl vyrovnat Boris Babeliak, tomu však nevyšel jeho forhendový blafák a nezakončil přesně, a tak mohli udeřit znovu naši Oceláři. Ve 36. minutě Matouš Čmiel svou přesnou přihrávkou uvolnil v předbrankovém prostoru Richarda Pětníka, který si kotouč stáhl na bekhend a vystřelil přesně ke vzdálenější tyči. Naneštěstí pro Oceláře Berani udeřili v přesilové hře, kterou způsobil hákováním Patrik Buják. Boris Babeliak v 39. minutě dostal naservírováno na levý kruh, na pár okamžiků si pohrál s kotoučem a poté vyslal nechytatelnou střelu do levého horního rohu, na kterou Halouzka neměl šanci zareagovat.

Ve třetí třetině podržel svůj tým několikrát Halouzka. Za zmínku stojí zákrok z 49. minuty, kdy třinecký brankář po střele Babeliak z mezikruží předvedl krásný semafor (pohledný zákrok lapačkou, kdy brankář efektně mávne rukou). Po faulu Uhříčka z 52. minuty využil přesilovou hru v 53. minutě Alexandr Kašpárek, když se mu podařilo propasírovat kotouč mezi Horákovou rukou a tělem. Během zbytku třetiny už se Beranům nepodařilo najít recept na Halouzku a také díky výborné obraně, tak Oceláři zahájili škálu přípravných zápasů úspěšně.

V dodatkovém pětiminutovém prodloužení, kdy se hrálo tři na tři, vyhráli hráči Zlína, když Boris Babeliak překonal Halouzku střelou k pravé tyči.