Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

V dramatickém utkání porazili starší dorostenci Spartu 4:3!

14.02.2014 · Martina Sikorová
V páteční zápase mezi staršími dorostenci Ocelářů a Sparty se sice hosté třikrát dostali do jednobrankového vedení, domácí dorostenci však zabojovali a dvěma brankami na začátku třetí třetiny obrátili vývoj utkání na svou stranu. Tři body za dva góly a asistenci zaznamenal Martin Pala.
37.kolo, pátek 14.2.2014
Třinec
Sparta Praha
4:3
Werk aréna
Třetiny: 1:2, 1:0, 2:1  Branky a nahrávky: 15. Pala (Poruba), 39. Roman (Kofroň, Pala), 42. Švaňa (Janiczek), 42. Pala (Poruba) – 14. Procházka (Lojka, Hozák), 16. Kadeřávek (Györi), 41. Hozák. Rozhodčí: Mikula - Kašinský, Gebauer. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 325. Střely na branku: 40:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.  
Dudáček – Stránský, Adámek, Bartko, Janiczek, Roman Michal, Bartoň – Sikora, Murín, Stuchlík, Kofroň, Poruba, Roman Miloš, Škorpík, Švaňa, Pala, Trčka
Pírs – Kalina, Duben, Hrdlička, Kadeřávek, Knobloch, Kolář – Jandus Martin, Jandus Tomáš, Procházka, Seniov, Zářecký, Zídek, Hrala, Györi, Havel, Hozák, Lojka, Polesný

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili mnohem lépe hosté z Prahy, už ve druhé minutě si slibnou šanci vytvořil Hozák, ale tvrdou ranou z mezikruží branku o pár centimetrů minul. Chvíli na to šli Sparťané do přečíslení dvou proti jednomu, Kadeřávek ale celou akci překombinoval. Skvělým obranným zákrokem pak zastavil Hralu domácí Janiczek, a zabránil tak hostujícímu útočníkovi v úniku. Hosté se do vedení dostali zásluhou Ondřeje Procházky, který propálil Dudáčka v třinecké bráně. Oceláři však dokázali bleskurychle odpovědět a pomohlo jim k tomu uklouznutí sparťanského obránce. Poruba získal puk a poslal ho před branku Martinu Palovi, který vyrovnal. Ale vyrovnaný stav příliš dlouho nevydržel a do vedení se opět dostali hráči Sparty. V přesilové hře vyrazil Dudáček puk přímo na hůl Patrika Kadeřávka a ten vrátil svému týmu vedení.

Velkou šanci na vyrovnání měl v úvodu druhé třetiny Kofroň, ale nepodařilo se mu puk ideálně zpracovat a poslat do branky. O pár minut později trefil domácí útočník pouze brankovou konstrukci. Navýšit své vedení mohli Pražané v další přesilové hře, ale závar před Dudáčkem další gól nepřinesl. Pírse v brance Sparty poté vyděsil poskakující puk v jeho brankovišti, naštěstí pro něj však třinečtí útočníci nestačili puk dorazit. A neuspěl ani Poruba, který sebral puk na obranné modré a sám se řítil na hostujícího gólmana. Ve vlastním oslabení se do samostatného úniku dostal další třinecký útočník, tentokrát zazvonila po střele Romana za Pírsovými zády horní tyčka. Třetí únik už však domácí proměnili. Miloš Roman zvolil jiné zakončení než v předchozím nájezdu a tentokrát byl hostující gólman bez šance. Třinečtí pak dostali puk do branky ještě jednou, rozhodčí však před tím přerušil hru po faulu sparťanského hráče a gól tak nemohl být uznán.

Když ve vlastní přesilovce inkasovali domácí z hole Jiřího Hozáka, nevypadalo to s třineckými dorostenci vůbec dobře. Ale ještě v téže přesilové hře dokázali zásluhou Robina Švaňi vyrovnat. O 21 sekund později už na světelné tabuli svítilo skóre 4:3 pro domácí Oceláře. Střelu Poruby dorazil do sparťanské branky Martin Pala. Na druhé straně se v přesilové hře dostali Sparťané do přečíslení proti jedinému obránci, celou akci však zhatila nepřesná přihrávka. Pojistit vedení svého týmu mohl Murín, který sebral puk u hostující branky, ale za brankovou čáru puk neprocpal. V závěru utkání si hosté vytvořili poměrně velký tlak, o který je ale připravil faul Hraly. Pátý gól domácích mohl do prázdné branky přidat Miloš Roman, ale puk proklouzal až za branku. Poslední sekundy se o puk bojovalo v obranném pásmu Sparty a Oceláři si tak připisují tři body za výhru 4:3.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice