Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři měli dobře rozehraný zápas s Olomoucí, třetí třetina je však o body připravila

27.09.2013 · Luboš Olszar
Dnes v podvečer sehrála třinecká juniorka extraligové utkání s Olomoucí, ve kterém po dobu čtyřiceti minut Oceláři tahali za delší konec provazu, avšak ve třetí třetině přišel zlom. Olomouc nejprve srovnala skóre a poté otočila zápas, který dotáhla na konečných 3:5.
7.kolo, pátek 27.9.2013
Třinec
Olomouc
3:5
Třetiny: 2:1, 1:1, 0:3  Branky a nahrávky: 9. Pěnčík (Hurtík, Běhal), 19. Běhal (Franek, Hurtík), 40. Kovařčík O. (Kasala) – 15. Brančík, 30. Škůrek (Jergl), 45. Jergl (Ostřanský, Rašner), 47. Novotný (Škůrek), 50. Ostřanský (Jergl, Rašner). Rozhodčí: Jeřábek – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 178. Střely na branku: 43:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:5.  
Svoboda – Běhal, Hurtík, Matyáš, Heider, Valíček, Foltýn – Pěnčík, Franek, Vyčesaný, Kofroň, Ižacký, Kovařčík O., Kasala, Motloch, Ohera, Křibík, Kovařčík M.
Kochta – Škůrek, Hradil, Brančik, Soukal, Rašner, Brandýs – Markl, Bauer, Fibrich, Jergl, Kocián, Rajnoch, Kočiřík, Ostřanský, Beták, Zezula, Novotný, Kraigher.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupily týmy jako naprosto rovnocenní soupeři a oba celky měly kus ze hry. Mezníkem klidného průběhu se stalo první vyloučení, které přišlo na straně hostů a zápas byl rázem mnohem zajímavější. Nejprve ve vlastním oslabení unikl Ostřanský, jenž však nedokázal dotáhnout bekhendový blafák do zdařilého konce, o chvíli později už Oceláři využili danou přesilovou hru. Střelu Hurtíka vyrazil Kochta pouze před sebe, odkud puk doklepl do sítě Marek Pěnčík.

V 15. minutě, kdy hráli hosté přesilovou hru, Kohoutům pomohlo malinko štěstí k vyrovnávající brance. David Brančík trefil od modré bránícího Foltýna do nohy, odkud se puk odrazil přesně do odkryté části klece.

V závěru první třetiny Kofroňovi nevyšla individuální akce zpoza brány, ale to domácí hráče nemuselo vůbec mrzet, protože už za minutu později skutečně zvedli radostí ruce vzhůru a byl to již druhý gól, ve kterém důležitou roli odehrál odraz od soupeře. Franek namísto přihrávky z křídla vystřelil přes bránícího soupeře, od kterého se puk odrazil přímo na hůl Jiřího Běhala, jenž tváří tvář Kochtovi zasunul touš bekhendem do sítě – 2:1.

Ve druhé periodě Franek nastřelil horní tyč, poté však už sehrála Olomouc další úspěšnou přesilovku. Běhal nejprve zachránil svůj tým, neboť vyhodil puk téměř z brankové čáry, avšak pouze na Jergla, který vybídl Davida Škůrka k rychlé dorážce do odkryté klece.

Hru posléze rozkouskovala řada vyloučení třineckých hráčů, a tak měl třinecký gólman Svoboda spousty práce. Domácí brankář držel vyrovnaný stav skvělými zákroky a i díky němu Třinec ubránil daná oslabení. Pouhých 12 sekund před koncem druhé periody si domácí znovu vytvořili jednogólové vedení, když přihrávku z křídla v podání Kasaly zakončoval bekhendem pod víko Ondřej Kovařčík.

Ve třetí dvacetiminutovce hosté otočili zápas. První krok k tomuto činu udělal Aleš Jergl, jenž si v mezikruží řekl hlasitě o přihrávku, kterou obdržel a tváří tvář Svobodovi přesně zakončil – 3:3. Další šťastný gól se později ukázal jako ten vítězný, když se nepřesná střela Škůrka odrazila od zadního mantinelu přímo k pravé tyči, kde zametl touš do sítě Dominik Novotný.

Finální podobu skóre na 3:5 stanovil Milan Ostřanský, který zakončil individuální průnik Jergla. Třinec se ještě mohl dostat zpět do zápasu, když dostal příležitost dvojnásobné početní výhody, ale tu domácí mužstvo využít nedokázalo.