Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třinec se připravil o body svou střeleckou impotencí

10.10.2009 · Růžena Raszková
Hosté dokonale zaskočili domácí, když přestáli úvodní tlak Ocelářů a dvakrát v první třetině překonali nedůraznou obranu Třince. Ke konci třetiny stihl ještě snížit Michael Labaj. V druhé dvacetiminutovce se snažili domácí snížit, když si vytvořili obrovský tlak podpořený třemi po sobě jdoucími přesilovkami, ke gólu to však nevedlo. V závěrečné třetině přidali hosté ještě jednu branku a dvoubrankový náskok do konce utkání uhájili.
13.kolo, sobota 10.10.2009
Třinec
Kometa Brno
1:3
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 1:2, 0:0, 0:1  Branky a nahrávky: 20. Labaj (Bezuška D.) - 5. Boček (Beránek), 10. Touška (Fúzik, Crhák), 47. Fúzik (Touška). Rozhodčí: R. Šír – J. Jureček, P. Rychlý . Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 101. Střely na branku: 27:20. Průběh utkání: 0:2, 1:2. 1:3. 
Chvostek - Kurzok, Blahuta, Roupec, Sklenář V., Repe, Teper - Faksa, Šebek, Slovák, Ižacký, Labaj, Bumbál, Matuš, Barnošák, Kalus, Franek, Bazgier, Bezuška, Číhal
Barus - Bilčík, Máša, Dujsík, Koukal, Šidák, Krejčiřík, Dittrich, Pospíšil, Horehleď, Čtvrtníček, Beránek, Fúzik, Touška, Crhák, Boček, Fusek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hned po úvodním vhazování musel zasahovat brněnský brankář, když po křídle ujel Ižácký. Barus zlikvidoval hned několik dalších třineckých střel. Na ledě jsme sledovali vlažnou hru plnou nepřesností. Ve 4. minutě se brněnští mladíci dostali do útočné třetiny a Jan Boček zasunul puk pod betony Chvostka. V polovině třetiny dostal přihrávku mezi kruhy Jakub Touška a trefil se přímo pod lapačku třineckého brankáře. Kometa ožila , ale střely Beránka a Krejčíříka si Chvostek již ohlídal. Na druhé straně měl Barus také práci, když při závaru před brněnskou bránou musel ukrýt puk do lapačky. Hra na ledě se srovnala, ale žádné větší šance jsme neviděli. Až v závěru první dvacetiminutovky Bezuška nahrál za brankou Michaelu Labajovi a ten kolem pravé tyče snížil na 1:2.

Mladí Oceláři byli v úvodu druhé části potrestáni menším trestem, jelikož se nedostavili včas k začátku druhé třetiny. Kometa však výhody nevyužila. Následně se hrálo převážně ve středním pásmu. Horehleď se sice prodral do útočné třetiny, ale jeho akce pohořela na špatné koncovce. Na druhé straně se nedařilo zakončit Faksovi ani Číhalovi. Třinec nevyužil ani jednu ze tří nabídnutých přesilovek. Rozpoutal sice přesilovkový kolotoč, ale v cestě jim stál dobře chytající Barus.

Poslední dvacetiminutovku začali Oceláři v početní výhodě, měli šanci vyrovnat, ale pozorný brankář Komety byl zásadně proti. Také další dotěrné třinecké střely likvidoval s přehledem. Naopak z protiútoku tři na dva po chybě domácího obránce Roupce, objel třineckého obránce Jakub Fúzik a z mezikruží prostřelil domácího Chvostka. V 55. minutě ujel sám brněnský Čtvrtíček. Roupec musel zatáhnout za záchrannou brzdu, za což bylo nařízeno trestné střílení. Čtvrtníček však nájezd neproměnil. V závěru si domácí vytvořili tlak, ale pozorný Barus svůj tým podržel. Třinci nepomohla ani závěrečná power play a tak si vítězné body z Třince odváží Kometa.

Ohlasy trenérů

Jiří Raszka (Oceláři Třinec): Dneska jsem odehráli velice špatné utkání. Hráči si zřejmě mysleli, že jim vítězství samo spadne do klína. Kometa nás zaskočila tlakem v první třetině, když jsme hráli velice špatně kolem své branky a inkasovali dva góly. Ve druhé třetině se náš výkon zlepšil, ale z obrovského tlaku jsme nevytěžili vůbec nic. V poslední třetině místo aby se nám podařilo vyrovnat, jsme po chybě obrany inkasovali třetí branku. A bylo po zápase.

Milan Vlk (Kometa Brno): Soupeř dnes neodvedl to, co jsme od něho očekávali. Naši kluci zahráli týmově, i když jsme byli vylučování, branky jsme nedostávali, jak je našim zvykem v oslabení. Odehráli jsme tři výborné třetiny a gratuluji týmu k vítězství.