Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Bez gólu se vyhrát nedá

28.09.2009 · Růžena Raszková
V dnešním utkání starší dorostenci střetli na domácím ledě s olomouckými mladíky. Třinec nedokázal během celého utkání překonat olomouckého brankáře. I když i Daniel Chvostek, který dnes dostal důvěru trenérů, v třinecké brance exceloval, nestačil na střelu olomouckého Husáka. Třinci nepomohla ani závěrečná power play a proto si Olomoučtí z Třince odvážejí tři body.
7.kolo, pondělí 28.9.2009
Třinec
Olomouc
0:2
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 0:0, 0:1, 0:1  Branky a nahrávky: 38. Husák (Lyzák), 60. Lehečka (Machal). Rozhodčí: Hradil - Měkýš, Marek. Vyloučení: 3:3, navíc Husák 10 + OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 103. Střely na branku: 31:42. Průběh utkání: 2:0. 
Chvostek D. - Macháček, Kurzok, Blahuta, Roupec, Sklenář V., Repe, Teper - Chvostek M., Ižacký, Labaj, Bumbál, Matuš, Šebek, Samek, Eichner, Bezuška D. Číhal
Motáň - Husák, Kebza, Novotný, Lehečka, Lyzák, Kvapil, Jergl -Dufka, Zitka, Králík, Zona, Pezda, Kunce, Brandýs, Machala, Schejbal

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina byla zcela v režii hostů. K první větší šanci Třince se dostal až v polovině třetiny, když Ižácký vyjel z pravého rohu a vystřelil do olomouckého brankáře, který sám na chvíli nevěděl, že puk je ukrytý v jeho výzbroji. O chvíli později Blahuta nechal od modré vyniknout olomouckého brankáře krásnou lapačkou. Dále už úřadovali jen olomoučtí Kohouti. Ale do třinecké brány, která jako by byla nastříkána antigólovým sprejem, neprošel žádný puk. Neprosadil se Lehečka, který prokličkoval celé hřistě ani Dufka od modré. Skórovat se nepodařilo také Zitkovi. Daniel Chvostek , který dnes dostal důvěru trenérů, si svoji svatyni perfektně ohlídal v každé nebezpečné situaci.

Třinec vstoupil do druhého dějství s převahou hráče v poli, ale místo útočení před olomouckou bránou, musel často bránit tu svou. Poté jsme mohli na ledě sledovat pohledný vyrovnaný hokej. O šance nebyla nouze, všechny však ztroskotaly na výborně chytajícím Chvostkovi a Motáňovi. V přesilové hře byli třinečtí mladíci tak zabráni do odstřelování olomouckého gólmana, že jim ve vlastním oslabení frnknul Husák a ujížděl sám na třineckou bránu. Naštěstí Daniel Chvostek byl i tentokrát pozorný. V polovvině utkání po střele Novotného zazvonila tyč u třinecké klece, ale ani následná dorážka neprošla za záda Chvostka. V 37. byl potrestán Labaj a hostům stačilo pouhých 18 vteřin aby přesilovou hru využili. Stanislav Husák objel třineckou bránu a puk zasunul kolem pravé tyče za bezmocně ležícího brankáře. V závěru třetiny se snažil Teper o vyrovnání , avšak marně.

Třetí třenina byla pro třinecké hráče buď a nebo. To bylo znát i na jejich hře hra byla nervozní . Za nesportovní chování byl na 10 min + dokonce utkání vyloučen autor první branky Husák. Velké šance jsme mohli sledovat u třinecké i olomoucké brány. Daniel Chvostek v třinecké bráně dnes ovšem exceloval, ale na druhé straně Motáň byl také vynikající. V závěru si nejdřív oddechový čas vybrala Olomouc následně Třinec. Závěrečná power play Třince skončila trefou Jakuba Lehečky do opuštěné klece. Olomouc si tak z Třince odváží zaslouženě tři body.

Ohlasy trenérů

Roman Cienciala (trenér Třince): Soupeř dnes vyhrál zaslouženě, protože byl aktivní a trpělivý. Olomouc protlačila puk do branky z ne šance. Měli jsme sice také pár šancí, ale branku jsme nedali. Bez gólu se vyhrát nedá.

Tomáš Přecechtěl (trenér Olomouce): Odehráli jsme dobré utkání. Dneska jsme potvrdili naši stoupající formu. Získali jsme body, které jsme minulý týden ztratili. Myslím si, že jsme takovým největším překvapením soutěže. Po loňském předposledním místě v tabulce se mužstvo dalo dohromady a předvádíme slušný disciplinovaný hokej a zaslouženě jsme tam, kde jsme.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice