Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři berou po boji s Budějovicemi dva body!

19.01.2013 · Tomáš Golasowski
T Ř I N E C - V zápase, který v normální hrací době nepřinesl gól se nakonec radují Oceláři. Oba týmy si vytvořily několik šancí, ale výborně zachytali oba brankáři. Rozhodnout musely až samostatné nájezdy, ve kterých byli lepší třinečtí mladíci. Franek s Bajtkem totiž překonali budějovického gólmana, naopak hráči Mountfieldu si třikrát na Šimbochovi vylámali zuby.
32.kolo, sobota 19.1.2013
Třinec
České Budějovice
1:0sn
Werk aréna
Třetiny: 0:0, 0:0, 0:0 - 1:0  Branky a nahrávky: Franek (samostatný nájezd). Rozhodčí: Mikula - Štěpán, Hanzlík.. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0.  
Šimboch - Běhal, Bezuška, Foltýn, Hurtík, Valíček, Pisárik - Bajtek, Kasperlík, Mach, Pargáč, Šjafotdinov, Ohera, Vyčesaný, Franek, Juhász, Kofroň, Diviš, Jaroš
Bláha - Janásek, Kolařík, Pícha, Plášil, Prokop, Štěpán - Švec, Záhora, Ciboch, Brabec, Přibyl, Rob, Březina, Reiniš, Bílek, Trummer

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V první třetině jakoby se oba týmy spíše jen oťukávali, hokej to příliš koukatelný nebyl, přesto se zrodilo pár dobrých šancí. Na začátku byli aktivnější hosté z Budějovic, kteří párkrát dobře zkoušeli Šimbochovu pozornost, ale nepodařilo se jim ho překonat. Poté pozvolna přebíral otěže zápasu Třinec, ale i produktivita Ocelářů byla nulová. Za zmínku stojí druhá přesilovka Ocelářů, která nabídla pár dobrých šancí, výbornými zákroky se však prezentoval gólman Bláha a ten nedovolil Třineckým skórovat. Do kabin se tak šlo za bezgólového stavu a aktéři utkání měli určitě o čem přemýšlet.

Druhá třetina už byla o něco svižnější, ale opět v ní hrály prim obrany a brankáři obou celků. Třinec byl lepším celkem na ledě, ale svůj tlak nedokázal přetavit ve vedoucí gól. Filip Bajtek byl ve stoprocentní šanci, když nádherně vykoupal brankáře Bláhu, ale v momentu, kdy chtěl puk zasunout do prázdné klece ho stihl dojet obránce Mountfieldu a zabránit tomu, aby puk přešel brankovou čáru. Dobrou šanci měl i Luboš Rob, který se prosmýkl skrz třinecké obránce a pelášil na bránu Šimbocha, který si však s jeho dobrým pokusem dokázal poradit.

Ani třetí třetina nepřinesla rozhodnutí zápasu. I když blíže ke třem bodům měli asi Budějovičtí. Hlavně Bílek se Švecem nebudou mít asi klidné spaní, protože se jim ani nadvakrát nepodařilo překonat dnes skvěle chytajícího Šimbocha. A když ani Filip Bajtek neuspěl v samostatném úniku, muselo na řadu přijít prodloužení.

V prodloužení jsme mohli vidět po jedné velké šanci na obou stranách, ale střelci dnes prostě neměli svůj den a naopak brankáři oplývali jistotou. Třinečtí dostali minutu před koncem prodloužení výhodu přesilové hry, ale nevytvořili si v ní jedinou vyloženou šanci, a tak se mohli diváci těšit na nájezdy.

V těch byli lepší třinečtí mladíci, kterým se podařilo překonat Bláhu hned dvakrát, naproti Budějovicím nevyšel ani jeden ze tří nabízených nájezdů. Třinečtí tak berou z tohoto zápasu dva velmi důležité body a drží se na špičce Extraligy juniorů.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice