Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třinecká juniorka veze z Liberce dva body!

13.12.2012 · Luboš Olszar
Kde kdo by si pomyslel, že tým, prohrávající ve druhé periodě 4:0, se může s bodovým ziskem rozloučit, avšak tento mýtus dnes dokonale vyvrátil tým vedoucí extraligu, HC Oceláři Třinec. Třinečtí chytli jakoby druhý dech a pěti přesnými trefy neuvěřitelně otočili vývoj skóre na 4:5! Hokejovou senzaci však domácí nepřipustili, jelikož vyrovnali zápas a až v závěru prodloužení vystřelil svému týmu bod navíc Filip Bajtek.
25.kolo, čtvrtek 13.12.2012
Liberec
Třinec
5:6p
Třetiny: 1:0, 3:3, 1:2 - 0:1  Branky a nahrávky: 14. Dlouhý (Zacha, Jandejsek), 22. Mikyska (Bittner), 26. Pyrochta (Chlapík), 27. Maďar (Dlouhý, Zacha), 54. Říha (Maďar, Zacha) - 28. Juhász (Bajtek, Matúš), 38. Kindl (Pisarik), 40. Juhász (Pisarik), 47. Bajtek (Juhász), 50. Hurtík (Žvatora, Bajtek), 65. Bajtek (Kindl). Rozhodčí: Hrubý - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 8:10. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 98. Střely na branku: 46:53. Průběh utkání: 4:0, 4:5, 5:5, 5:6.  
Jelínek - Jandejsek, Mrázek, Říha, Maďar, Dlouhý, A.Chlapík, Beránek, Havlín, Vlk, Zuzaník, Šimek, Pyrochta, Mikyska, Pálek, Žďárský, Frk, Zacha, Pilař, Klíma, Bittner
Šimboch - Běhal, Pisarik, Bajtek, Mach, Pargáč, Žvatora, Kindl, Valíček, Ohera, Hurtík, Vyčesaný, Franek, Juhász, Matuš, Bartoň, Heider, Jaroš

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina začala lépe pro domácí, kteří dostali hned ze začátku výhodu pět proti čtyřem. Tu však nevyužili a dále hra i přes četná vyloučení byla vyrovnaná. Až ve čtrnácté minutě se dokázali Tygři prosadit, ještě k tomu v oslabení, když otevřel skóre Adam Dlouhý - 1:0.

Do druhé třetiny skočili Liberečtí ještě aktivněji, když hned zkraje druhé části vstřelil gól Josef Mikyska - 2:0. V dvacáté šesté minutě přidal ze své hole další zásah Filip Pyrochta - 3:0, a o minutu později Patrik Maďar - 4:0. Tím ale skončila liberecká série.

Na čtvrtý gól již Oceláři našli odpověď, když první gól hostů vstřelil Jakub Juhász - 4:1. Tento stav se na chvíli ustálil a vypadalo to, že Třinečtí nenajdou recept na libereckého brankáře. Ale dvě minuty před koncem druhé třetiny se prosadil Denis Kindl - 4:2. Minutu na to ještě zvýšil Jakub Juhász na 4:3.

Osmnáct sekund před koncem druhé třetiny se vážně zranil liberecký Filip Pyrochta, jenž zůstal dlouho ležet na ledě a musel být posléze odnesen na nosítkách. Hra se tedy na chvíli přerušila a hráči odešli předčasně do kabin.

Zbytek druhé třetiny se dohrál po přestávce a hned na to následovala třetí část utkání. Tygři se soustředili na bránění, Oceláři zase na vyrovnání. To přišlo v čtyřicáté sedmé minutě po zákroku Filipa Bajtka - 4:4. Dvě minuty na to se dostali hosté poprvé do vedení, když se trefil Pavel Hurtík - 4:5.

Na domácí se však usmálo štěstí a dostali výhodu pět proti třem. Potřebovali tento důležitý moment hry proměnit, a to se podařilo zásluhou Jiřího Říhy - 5:5. Nyní šlo o vítězný gól, ale ten nepadl ani na jedné straně. Oceláři si to navíc zkomplikovali vyloučeními, ale jistý bod jim zřejmě stačil, protože Šimboch branku neopustil.

Prodloužení ze začátku přineslo šance Liberce, ale v druhé polovině střílel více Třinec. Osmnáct sekund před koncem pětiminutovky ukončil utkání Filip Bajtek - 5:6 – a Oceláři si tak vezou domů dva body, zatímco domácí zůstávají pouze s jedním.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Bylo to divoké utkání, hráči bohužel za stavu 4:0 měli pocit, že to takhle půjde dál. Ale tak to nešlo, Třinec je jeden z nejkvalitnějších týmů v soutěži. Hrajeme pouze v momentě, kdy se nám chce, a to je největší chyba. Můžeme být rádi za bod v téhle situaci. Mohli jsme rozhodnout ještě v základní hrací době i v tom prodloužení, ale bylo tam moc individuálních chyb a jedna z nich nás připravila o možnost poprat se o druhý bod.

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Utekl nám vstup do utkání a vlastně celá první polovina. Ten přístup nebyl takový, jak jsme si představovali, ale po razantní domluvě se to zlepšilo o tři sta šedesát stupňů. Potom jsme byli aktivnější, to manko jsme smazali a myslím si, že nebýt té přesilovky 5 na 3, tak bychom mohli i vyhrát. I tak jsme spokojení.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice