Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři se vracejí z Litvínova s tříbodovým nákladem

11.10.2012 · Luboš Olszar
V jedenáctém kole NOEN extraligy juniorů vyjeli svěřenci trenérů Juříka a Macha do Litvínova. Oceláři si v průběhu utkání vytvořili dvoubrankové vedení, ale domácí dokázali snížit a bojovat o cenné body na vlastní půdě. Zápas pak rozkouskovalo několik vyloučení, z nichž jedno Třinečtí využili a znova vedli o dvě branky. V závěru se ještě Litvínov pokusil o hru bez brankáře v šesti a Oceláři tak přidali pouhé tři sekundy před koncem gól do prázdné branky. Kapitán týmu, Filip Bajtek, si připsal 3 body (1+2).
11.kolo, čtvrtek 11.10.2012
Litvínov
Třinec
1:4
Třetiny: 0:1, 1:1, 0:2  Branky a nahrávky: 34. Smolka (Kuchař, Kokeš) - 19. Pisarik (Matuš, Bajtek), 26. Hurtík (Bajtek, Matuš), 47. Franek (Matuš, Běhal), 60. Bajtek (Běhal, Šimboch) Rozhodčí: Šmíd - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:5, navíc Bartoň (TRI) 10 min OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 105. Střely na branku: 43:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.  
Horák - Kokeš, Cvrk, Jurčík, Fučík, Ernst, Hora, Strejček, Kasal, Řehoř, Písařík, Průša, Kuchař, Válek, Trübenekr, Malík, Ejem, Mical, Švarc, Smolka
Šimboch - Běhal, Pisarik, Bezuška, Bajtek, Kasperlík, Mach, Pargáč, Šjafotdinov, Vajíček, Ohera, Němec, Hurtík, Franek, Juhász, Matuš, Bartoň, Diviš, Foltýn, Jaroš

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Na začátku úvodní třetiny se střídaly u puku oba týmy, ale více šancí měl Litvínov. Ve třetí minutě proletěla kolem Šimbocha nepřesná střela Strejčka. Poté ještě pálil domácí obránce Ejem, který neuspěl díky gólmanovu betonu. V polovině zápasu Písařík nezpracoval Kasalovu přihrávku na modrou čáru a kotouč dojel až za hostující branku, kde se ho ujali Třinečtí. V 19. minutě poslal hosty do vedení střelou od modré Alex Pisarik. N akonci třetiny ještě zkoušeli domácí srovnat stav. Smolkovu střelu ale gólman vyrazil levým betonem.

Druhou dvacetiminutovku rozehráli lépe hosté. Na začátku pálil již jmenovaný Pisarik, jeho střela letěla mimo tři tyče. Ve 26. minutě byl ale vyloučen domácí Průša, který si poseděl na trestné lavici pouze 5 sekund. Poté navyýšil třinecké vedení Pavel Hurtík střelou pod "víko". V půli druhé třetiny prověřil Horáka Diviš, který na něj zblízka vystřelil. Domácí gólman si dal ale pozor. Hora pak výborně bránil Oheru, kterého nenechal vystřelit.

Ve 34. minutě se konečně mohli radovat domácí díky Pavlu Smolkovi, který po pěkné kombinaci černožlutých vstřelil kotouč přímo mezi betony hostujícího gólmana. Minutu poté Kokeš vystřelil od modré, ale Šimboch byl pozorný. Dvě minuty před koncem byl vyloučen hostující Bezuška za vražení na hrazení. Pak přišla velká šance domácích, kdy se před branku dostali Jurčík s Kuchařem. Hostující hráči velice dobře bránili a Kuchař tak neměl prostor dorazit do branky odražený puk. Na konci třetiny ještě vystřelil Strejček od modré čáry, ale neúspěšně.

V úvodu závěrečné třetiny zkusil překvapit hostujícího gólmana Cvrk, to se mu ale nepovedlo. Ve 44. minutě si šel odpykat trest domácí Písařík za hrubost a po necelé půlminutě k němu přisedl Kokeš za krosček. Deset sekund poté, co se Písařík vrátil na led, hosté zvýšili svůj náskok na 1:3. O branku v přesilové hře se postaral Tomáš Franek. Dvě minuty před koncem třetí třetiny byl vyloučen hostující Bezuška, který tak dal šanci Litvínovu, aby ještě něco udělal s pro něj velmi nepříznivým stavem. Domácí hráli v šesti, ale ani to jim nepomohlo. Třinec tři sekundy před závěrečnou sirénou ještě potvrdil své vítězství střelou do prázdné branky, do které se trefil Filip Bajtek.

Autor: Lucie Lobo

Ohlasy trenérů

Radek Mrázek (HC LITVÍNOV): Pro nás to byl od první minuty špatný zápas. Začali jsme jak profesoři poté se přidala nedisciplinovanost a když netrefíte ani fotbalovou bránu, tak nemůžete vyhrát.

Jiří Juřík (HC TŘINEC): Litvínov má velmi dobré mužstvo a my jsme sem přijeli s respektem. Samozřejmě chvíli na nás byla znát ta dlouhá cesta. Začali jsme ze zadu a to se nám nakonec vyplatilo. Dneska jsme byli efektivní v těch protiútocích a to rozhodlo.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice