Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třinečtí junioři doma stále neporaženi!

29.09.2012 · Růžena Raszková, Tomáš Golasowski
T Ř I N E C - V sedmém kole NOEN extraligy juniorů se svěřenci Jiřího Juříka utkali s týmem Bílí Tygři Liberec. Oceláři zvládli i čtvrtý zápas v domácí Werk aréně a hosté si tak pod Ještěd odvážejí pět gólů. V třineckých barvách vynikal hlavně Filip Bajtek a Radim Matuš, kteří si shodně připsali tři body do tabulky produktivity.
8.kolo, sobota 29.9.2012
Třinec
Liberec
5:2
Třetiny: 2:0, 2:1, 1:1  Branky a nahrávky: 1. Bajtek (Kasperlík), 12. Rufer (Matuš, Bajtek), 28. Bajtek (Matuš , Šimboch), 29. Bartoň, 52. Matuš (pen.) - 33. Chlapík (Zacha, Urban), 49. Urban (Maďar). Rozhodčí: Jeřábek - Mikler, Smilek . Vyloučení: 9:8, navíc Foltýn (TRI) 10 min za Zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 34:39. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.  
Šimboch (Němec) - Běhal, Pisarik, Bezuška, Bajtek, Kasperlík, Rufer, Pargáč, Žvatora, Šjafotdinov, Valíček, Hurtík, Franek, Juhász, Matuš, Bartoň, Diviš, Foltýn, Jaroš
Sobotka (Krejčí) - Pyrochta, Jandejsek, Langhammer, Zacha, Chlapík, Maďar, Beránek, Psota, Vlk, Zuzaník, Urban, Pálek, Frk, Procházka, Pilař, Klíma, Krucký

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina začala náporem třineckých, kteří se tlačili do zakončení a brzo z toho také profitovali. Hned v první minutě se krásným gólem prezentoval Filip Bajtek , který přesnou střelou pod víko nedal hostujícímu brankáři Sobotkovi šanci. Po gólu byli Tygři poněkud zmrazení a Třinec měl hru dlouho pod kontrolou. Tygři se z úvodního tlaku brzy oklepali a v deváté minutě třinecký brankář Šimboch musel vytáhnout skvělý zákrok, když se proti němu řítil zcela osamocený Langhammer. Ve 12. minutě však Liberečtí faulovali a Třinec trestal. Ve velkém závaru před brankou hostí se nejlépe zorientoval extraligou ošlehaný Adam Rufer a ten nedal Svobodovi šanci. Do konce třetiny se již skóre neměnilo, i když Liberec měl jednu stoprocentní šanci. I s tou si skvěle poradil Šimboch.

Druhá třetina začala přesilovkou domácích. Liberečtí dobře kryli třinecké hráče a nedovolili jim nic. Poté se šance přelévaly z jedné strany na druhou a gólmani drželi šance na úspěch svých týmů stále vysoké. Dvě minuty nato však přišly pohromy pro celek zpod Ještědu. Nejprve se ze samostatného úniku trefil Filip Bajtek , který přesně mířil mezi betony libereckého brankáře. A o minutu později vyškrábl puk zpod betonu Sobotky Martin Bartoň. Třinec tak již vedl o čtyři branky. Liberec však nesložil zbraně a konečně se také trefil. V přesilovce zužitkoval Adam Chlapík krásnou křižnou přihrávku Zacha a hosté snížili na rozdíl tří branek.

Třetí třetina se nesla v duchu zvýšené agresivity, hráči si šli hodně do těla a na ledě to jiskřilo. Mírnou převahu v první polovině třetiny měli Liberečtí, kteří svou snahu přetavili v gól na 2:4 z jejich pohledu. Třinecká obrana měla vzadu hodně otevřená vrátka a Patrik Urban toho dokázal využít. Nadvakrát překonal ležícího Šimbocha a vykřesal Liberci jiskřičku naděje. Tu však sfoukl hrdina zápasu Radim Matuš , který nařízené trestné střílení provedl ve velkém stylu a nedal hostujícímu brankáři Sobotkovi sebemenší šanci. Na ledě se ke konci zápasu strhlo ještě pár šťouchanic a šarvátek, za které aktéři většinou putovali na trestnou lavici, ale skóre se již nezměnilo. Třinečtí Oceláři tak dovedli i čtvrté domácí utkání do zdárného konce a mohli se radovat ze zisku tří bodů.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (trenér Třince): Myslím si, že toto utkání bylo vyrovnané, i když výsledek tak nevypadá. Liberec nás překvapil svou aktivní hrou, ale my jsme dnes byli překvapivě produktivní a efektivní v zakončení.

Petr Haken (trenér Liberce): Špatně jsme začali. V první minutě jsme obdrželi velmi lacinou branku. Náš projev v prvních minutách byl šílený. Pak jsme se zlepšili. Myslím, že jsme i Třinec zatlačili. Chvílemi jsme byli aktivnější a měli jsme více ze hry. Branky ale dávali domácí. Hraje se na góly a ne na šance. Myslím si, že jsme šancí měli o malinko více, soupeř nás ale trestal z každé ruky. V závěrečném tlaku jsme udělali chybu a byli jsme potrestáni z trestného střílení a to už bylo asi rozhodnuto.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice