Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři porazili Spartu těsně 3:2

09.12.2011 · Růžena Raszková
Praha - V dnešním kole NOEN extraligy juniorů porazili mladí Oceláři Spartu, když v poslední minutě za nerozhodného stavu 2:2 proměnil nařízené trestné střílení René Kajaba. Třinečtí se tak vracejí z vítězného dvoudenního hokejového výletu celkem s pěti body.
24., pátek 9.12.2011
Sparta Praha
Třinec
2:3
Třetiny: 0:1, 1:0, 1:2  Branky a nahrávky: 25. Eis (Procházka, Příhoda), 43. Kolář (Kučera) - 9. Kasperlík (Teper), 47. Kasperlík (Bajtek), 60. Kajaba. 9:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Střely na branku: 45:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, .  
Kocián - Košťálek, Příhoda, Skřivánek, Kolář, Ribalkin, Doležal, Müller, Pohl, Merta, Holada, Kučera, Sovík, Brzobohatý, Eis, Matějček, Simon, Hampl, Procházka.
Chvostek - Ižacký, Franek, Běhal, Bajtek, Pargáč, Kasperlík, Foltýn, Hegyi, Hurtík, Diviš, Teper, Kajaba, Burzala, Matuš, Číhal, Chomič.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Sparťané nastoupili do utkání vlažně. Už ve druhé minutě se musel rozklekem proti šanci Kajaby blýsknout gólman Kocián a o chvilku později pak třineckou akci dva na jednoho zhatil precizním vypíchnutím puku Skřivánek. V té době měla Sparta problémy s pohybem a především jí hodně vázla střelba. Hosté si naopak věděli rady. V 9. minutě sice gólman domácích vyrazil střelecký pokus od modré čáry, ale puk se odrazil k nekrytému Martinu Kasperlíkovi, ten se s dorážkou neukvapil, počkal na Kociánův pohyb a napálil puk do sítě. Inkasovaná branka domácí konečně rozhýbala a ti pak střelecky ovládli druhou půlku první třetiny. Neujala se však ani tvrdá střela Košťálka, která místo brankového prostoru nalezla jen masku třineckého gólmana, ani šikovný pokus Matějčka, jenž si po buly najel zprava před branku, ale jeho pokus na bližší tyč zastavil Chvostek reflexivně lapačkou.

Do druhé třetiny jakoby vstoupila jina Sparta, než ta, kterou měli diváci možnost vidět v úvodu části první. Akce střídala akci a hosté měli velké problémy vůbec opustit vlastní obranné pásmo. V ideálních střeleckých pozicích mezi kruhy ale selhal nejprve Matějček a po něm i Procházka. Nejblíže brance byli domácí ve chvíli, kdy nahození od mantinelu tečoval do protipohybu svého spoluhráče Franek, ale Chvostek ho dokázal na poslední chvíli vyrazit betonem. Chvilku po bravurním zákroku ale gólman hostů převedl něco, co rozhodně v příručkách fair play nevyčetl. Ve chvíli, kdy již byla přerušená hra, sekl holí projíždějícího sparťanského hráče, vyfasoval osobní desetiminutový trest a navíc nabídl soupeři čtyři minuty trvající přesilovou hru. Tu Sparta hned v úvodu přetavila v gól. Zmatků v obraně Třince využil Procházka, který ještě vylepšil nezištnou přihrávkou střeleckou pozici Stanislavu Eisovi a ten se do odkryté branky nemýlil. Domácím narostla křídla a zkoušeli zakončovat z každé pozice. Několikrát se však famózními zákroky prezentoval hostující Chvostek. Za ekvilibristický zákrok proti Matějčkovi, který se po ideálním pase od modré zjevil sám na brankovišti, by se nemusel stydět ani Dominik Hašek. Tou dobou se na hřišti také trochu přiostřilo, což dokumentoval Procházka, jenž u mantinelu tvrdě dohrál hostujícího Bajtka, který se pak dlouho nemohl zvednout z ledu. Vše se ale obešlo bez zranění. K vidění byla i příkladná obětavost, to když se do tvrdé rány z kruhů v podání třineckého Burzaly položil Ribalkin. Kdyby se za každý nebezpečnější střelecký pokus muselo platit do společné kasy, vybrali by sparťanští hráči za druhou třetinu slušný obnos. Žádný z pokusů však již cestu mezi tři tyče nenašel.

Střeleckou smůlu a kouzlo třineckého gólmana uťal až nenápadnou, ale zato přesnou střelou Jakub Kolář. Ten v úvodu třetí třetiny napřáhl od modré a odrazem od tyče poslal Spartu do vedení. Právě sparťanský střelec za dvě minuty putoval za držení na trestnou lavici, kde už však sedmnáct vteřin seděl jeho spoluhráč Příhoda. Před Spartou tedy byla přetěžká zkouška spočívající ve dlouhé hře tří proti pěti. Trenér Ocelářů si vzal time out a zpočátku se zdálo, že jeho rady nepadly na úrodnou půdu. Třinec hrál dvojnásobnou přesilovku bídně a nedokázal vůbec ohrozit Kociánovu branku. Ve chvíli, kdy Příhoda opustil trestnou lavici, však hosté přece jen dokázali vyšachovat domácí obranu a na konci pohledné akce stál opět Martin Kasperlík. S blížícím se koncem se týmy začaly soustředit více na defenzívu a zdálo se, že vše směřuje k prodloužení. Pak ale přišla osudná poslední minuta zápasu.

Na modrou čáru si sjel třinecký Kajaba a uháněl sám na branku. Svůj nájezd zakončil střelou do tyče, po níž zůstal puk ležet před brankovou čarou. Několik dojíždějících hráčů se ještě pokoušelo dorazit ho do branky, Kocián byl však rychlejší a puk přikryl. K překvapení všech rozhodčí Hrubý o vteřinu později skřížil ruce nad hlavou a nařídil trestné střílení za faul, kterého se měl dopustit bránící Procházka. Tento moment vyvolal na hřišti velké emoce, verdikt rozhodčího však platil. V čase 59:19 si tedy vzal puk sám postižený René Kajaba a přesnou střelou našel skulinku v postoji brankáře Kociána. Domácí ještě zkoušeli v závěru odvolat brankáře, ale na třetí gól Ocelářů již odpovědět nedokázali. Ti si tak odváží z Prahy cenné vítězství za tři body.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice