Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři odjíždějí z Olomouce s prázdnou

01.10.2011 · Daniel Ježek
K utkání osmého kola museli junioři zajíždět na led olomouckých Kohoutů. Po bezbrankových čtyřiceti minutách se gólové ideje ujali domácí a dvěma brankami z poslední třetiny získali do tabulky tři body.
8., sobota 1.10.2011
Olomouc
Třinec
2:0
Třetiny: 0:0, 0:0, 2:0  Branky a nahrávky: 43. Rác (Číp, Šaur), 59. Lehečka. Rozhodčí: Minář – Novotný, Vožda. Vyloučení: 6:8, navíc Roupec (TRI) 10 min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 78. Střely na branku: 34:38. Průběh utkání: 2:0.  
Lukáš – Brandýs D., Dufek, Jergl J., Kaluža, Škůrek, Schejbal, Šaur, Vondra – Číp, Hes, Novotný, Brada, Smetana, Bartoš, Miczek, Lehečka, Machala, Rác, Heža O., Sedlář.
Chvostek D. – Bezuška, Burzala, Hurtík, Macháček, Kurzok, Roupec, Teper – Ižacký, Franek, Bajtek, Pargáč, Kasperlík, Juhász, Diviš, Bumbál, Hegyi, Herman, Matuš, Číhal.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Brankáři obou týmů, jak Jan Lukáš v tom olomouckém, tak i Daniel Chvostek v třineckém, byli ústředními postavami duelu 8. kola NOEN extraligy juniorů. Na Hané totiž dlouho nepadla branka. Třinec byl o něco hokejovější a aktivnější, ale ani jednou to nemohl gólově vyjádřit.

V první části měla Olomouc i štěstí, už v sedmé minutě totiž Hegyi bekhendem trefil jen pravou tyč. Proti Kasperlíkově bombě pak bravurně zasáhl Lukáš. Těsně před první sirénou pak mohl úplně do prázdné dorazit Roupcovu odraženou dělovku Herman, ale nedokázal trefil touš.

Stejný obrázek nabídla i prostřední perioda, jen těch šancí už nepříchazelo tolik. Naopak se poměrně často vylučovalo, jenomže ani jeden ze soupeřů nedokázal početní výhody zužitkovat.

První branka padla až v úvodu třetí dvacetiminutovky. Odražená střela Čípa se dostala k ne zcela pokrytému Romanu Rácovi, a ten se zblízka po zemi trefil k tyči. Po inkasovaném gólu jako by se Třinečtí dostali pod tlak. Už nehráli s takovou lehkostí, naopak domácí Mora zle zatápěla ocelářské defenzivě.

Hostům se šance na vyrovnání naskytla v posledních dvou minutách. Domácí Smetana se nechal zbytečně vyloučit a Třinec početní výhodu umocnil odvoláním gólmana. Ovšem gólově se prosadili domácí. Z poloviny hřiště se do prázdné trefil Jakub Lehečka.

Olomouc tak zvítězila 2:0 a do extraligové tabulky si připsala další tři body, naopak Oceláři odcestovali do Slezska s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Třinec má velmi dobré mužstvo. My jsme se chtěli v utkání především odrazit od zodpovědné obrany, což jsme potvrdili nulou na konci zápasu. Bylo to taktické utkání dvou obran, ve kterém rozhodla jediná chyba. Soupeř velmi chybně rozehrál křižnou přihrávkou, čehož jsme naštěstí dokázali využít.

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Po dvě třetiny se hrál vyrovnaný hokej. Zápas jsme nakonec prohráli individuální chybou. Samozřejmě jsme poté chtěli vyrovnat, také i v závěrečné power-play. Neměli jsme ale štěstí, naopak domácím to vyšlo, když dokázali trefit prázdnou bránu.


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice