Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Hrůzostrašné dvě minuty ze závěru první části stály Oceláře body

26.01.2012 · Daniel Ježek
V souboji o šesté místo se utkali domácí Zlín a hostující Oceláři Třinec. Úvod zápasu byl vyrovnaný, v závěru první dvacetiminutovky ale dokázali domácí Ševci odskočit do dvoubrankového vedení. To nepustili až do samotného závěru, kdy naopak přidali další dvě branky. Zlín - Třinec 5:1.
43.kolo, čtvrtek 26.1.2012
Zlín
Třinec
5:1
Třetiny: 3:1, 0:0, 2:0  Branky a nahrávky: 12. Holík (Ondráček), 20. Leška (Zámorský), 20. Leška (Zámorský), 54. Čajánek (Zámorský), 55. Köhler - 15. Varaďa (Hrabal). Rozhodčí: Hrubý, Jeřábek – Bláha, Jindra. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3549. Střely na branku: 33:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.  
Horčička - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Melenovský, Roman Vlach, Ondráček - Finsterle, Fořt, Šlahař.
Hamerlík - Novotný, Zíb, Lojek, Klouček, Richter, Bolf, Kania, Hrabal - Klimenta, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Orsava, Polanský, M. Hořava - McGregor, Ostřížek, Hrňa.

Komentář k zápasu

Utkání začalo v poměrně opatrném tempu. Lepším celkem byli od úvodního buly Oceláři, kteří si vypracovali pár dobrých příležitostí. Hned v první minutě mohl skórovat Varaďa, toho ale k zakončení nepustil vracející se obránce. Třinečtí pak mohli zahrozit v početních výhodách, ani jednu ale nesehráli nikterak dobře. Domácí trestali. Po uplynutí poloviny první periody se, po chybě jednoho z třineckých hráčů, dostali domácí do přečíslení tří proti dvěma. Ondráček našel Petra Holíka, jenž přesnou střelou z mezikruží nedal Hamerlíkovi sebemenší šanci.

Odpověď Ocelářů ale na sebe nenechala dlouho čekat. Za dvě minuty se střelou kolem nohou obránce prosadil Václav Varaďa, když kotouč se od pravé tyče odrazil do sítě. Krušné chvíle pak pro Slezany přišly v závěru dvacetiminutovky, když svou nedisciplinovaností hráli téměř dvě minuty v dvojnásobném oslabení. Zlín dokázal tuto situaci dokonale využít. Nejprve se šťastně trefil Petr Leška, když jeho přihrávku srazil do sítě sám Hamerlík. Ještě v téže minutě to byl opět Petr Leška, který dorážkou odražené střely poslal domácí do dvoubrankového vedení.

To druhá dvacetiminutovka nepřinesla tak aktraktivní hokej jako závěr první části. Aktivnějším celkem byli domácí Ševci, kteří zaměstnávali Hamerlíka více pokusy, než Oceláři gólmana Horčičku. Na slovenského brankáře se řítily šance Důrase nebo dva pokusy Köhlera. Ani jeden ale nedokázal najít recept na překonání spolehlivého brankáře ve službách Třince. To Luboš Horčička se musel v brankovišti ohánět hlavně při početní výhodě Třince z čtyřiatřicáté minuty. Na Horčičku stříleli Hrňa či Polanský, ani jeden ale nedokázal korigovat. I po čtyřiceti minutách tak na světelné tabuli svítil stav 3:1.

Také do poslední části utkání vstoupili lépe domácí Berani. Ti mohli zvýšit své vedení po odehrání tří minut ze závěrečné periody. Zlínští už už zvedali ruce nad hlavu, když se jim podařilo dotlačit Hamerlíka, společně s kotoučem, do branky. Regulérnost branky musel potvrdit videorozhodčí, ten ale byl opačného mínění než domácí hokejisté. Na čtvrtou branku si tak Berani museli počkat do čtyřiapadesáté minuty.

Petr Zámorský poslal krásnou průnikovou přihrávku na Petra Čajánka. Zlínský kapitán se rázem ocitl tváří v tvář brankáři Ocelářů a střelou pod víko mu nedal šanci. Ze strany Zlína to ale nebylo vše. Za dalších devadesát vteřin se do šance dral Bedřich Köhler. Tomu v zakončení zabránil Lojek, Köhler si celou akci zopakoval při trestném střílení. Domácí forward doslova vykoupal Hamerlíka a poslal kotouč popáté do třinecké branky. Oceláři se tedy, i přes značnou snahu z poslední třetiny, vracejí ze Zlína bez bodů.

Ohlasy trenérů

Josef Turek (PSG Zlín): Čekali jsme, že Třinec bude bránit a místo toho útočil. Pak jsme hru vyrovnali a gól Petra Holíka nás nakopl. Dnes se potvrdilo, že přesilovky v pěti proti třem rozhodují zápasy. Všem hráčům, kteří nastoupili, chci za předvedenou hru poděkovat.

Jan Tlačil (Oceláři Třinec): Začali jsme aktivně a dostali soupeře pod tlak. Pak přišla hrubá chyba, kterou soupeř využil a dostal se do vedení. Naše hra dostala impulz, když jsme vyrovnali skóre. V závěru první třetiny jsme se nechali zbytečně vyloučit a nabídli soupeři nekonečnou přesilovku v pěti proti třem. Pak bylo těžké se proti Zlínu prosadit. V závěru utkání jsme otevřeli hru a Zlín toho využil.


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice