Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Fatální druhá třetina rozhodla o exportu bodů do Prahy

20.11.2011 · Michal Samiec
Po vyrovnané první třetině dokázali Sparťané v úvodních pěti minutách prostřední hrací doby dvakrát skórovat a rozhodnout tak o osudu všech bodů. Ty se po výsledku 5:1 z pohledu Sparty stěhovaly do Tesla arény.
23.kolo, neděle 20.11.2011
Třinec
Sparta Praha
1:5
Třetiny: 1:1, 0:3, 0:1  Branky a nahrávky: 15. Richter (Hrňa, Peterek) – 9. I. Rachůnek (Broš), 22. Philipp (Y. Treille, Foster), 25. Ton (Kočí), 33. Jánský (Kučný, Žálčík), 48. Y. Treille (Kočí, Tenkrát). Rozhodčí: Šír, Hradil – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4367. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5. 
Hamerlík (25. Vojtek) – Zíb, Hrabal, Lojek, Richter, Cartelli, P. Hořava, Davison – D. Květoň, Bonk, Hampl – Hrňa, Peterek, Orsava – Chovan, Polanský, Kohn – Klimenta, Ostřížek, Rufer – McGregor.
Pöpperle – Milam, Sersen, Jan Hanzlík, Kočí, Kučný, Philipp, Kasík, Husák – Pacovský, Broš, I. Rachůnek – Ton, Bližňák, Tenkrát – Y. Treille, Foster, T. Rachůnek – Jánský, Žálčík, Forman.

Komentář k zápasu

Úvodní dějství zápasu Ocelářů s aktuálně nejlepším mužstvem na kluzištích soupeřů, tedy pražskou Spartou, nabídla poměrně pohledný hokej. První výraznější oživení přinesla akce čtvrté formace domácích z poloviny třetí minuty, ale hostující gólman Pöpperle si připsal první důležitý zákrok. V osmé minutě zazvonila tyčka, gólmana Sparty zachránila konstrukce po střele nejstaršího harcovníka Ocelářů Peterka. Skóre se v první třetině měnilo dvakrát. Poprvé v přesilovce Ocelářů, když na modré propadli obránci domácích a hosté se řítili dva na jednoho. Michal Broš vedl puk, vystřelil, Hamerlík puk vyrazil. Následně Ivan Rachůnek zkoušel puk vrátit na bránu a přestože byl ve velkém úhlu, i s pomocí teče o domácího brankáře dokázal skórovat – 0:1.

Druhou změnu stavu přinesla opět přesilovka Ocelářů. V 15. minutě Třinec sehrál početní výhodu o poznání lépe než v prvním případě. Připsal si větší množství dobrých střeleckých pozic i přihrávek a vše vygradovalo v bombu Martina Richtera, kterému na modrou nabil Hrňa – 1:1. Ve zbytku třetiny, podobně jako tomu bylo v průběhu celé třetiny, byli aktivnější domácí. Hostující svěřenci trenéra Jandače se spoléhali spíše na rychlé kontry, kterých však v úvodní třetině moc nebylo.

Úvod prostřední třetiny byl zcela v režii hostujícího družstva. Již po necelých dvou minutách pronikl po křídle do pásma Yorick Treille, jehož střelu Hamerlík ještě vykryl. Po následném závaru před brankou byl u dorážky nejdřív obránce Radek Philipp a Sparta se tak dostala do vedení – 1:2. Neuplynuly ani dvě minuty a třinecký brankář putoval na střídačku. Způsobila to akce Petra Tona, který propašoval puk skrz střední pásmo a střelou od modré propálil Hamerlíka potřetí. Sparta se tak dostala do trháku. Následující minuty byly zejména z pohledu domácího Třince jedna velká křeč. Puk přeskakoval hokejku, domácí nebyli schopni vytvořit kloudnou akci. Nepomohl tomu ani úvod 33. minuty, kdy faulovaný Peter Jánský dokázal usměrnit Kučného střílenou příhru za Vojtkova záda. Hosté tak těsně za polovinou zápasu vedli už o tři branky. Domácí měli hned zhruba minutu po čtvrté brance dvě dobré střelecké pozice, ale ani Chovan, ani Zíb branku nevstřelil. A když se neujala ani obrovská šance Peterka, kterému v přesilovce stačilo přehodit Pöpperleho beton, bylo jasné, že Třinečtí svůj gólový účet v této dvacetiminutovce nerozšíří. A to ještě dvě minuty před koncem Sparťané promarnili akci Tenkráta s Tonem na jediného domácího beka.

Slezský mančaft potřeboval ve třetí třetině smazat tříbrankovou ztrátu, kterou nabral během úvodních čtyřiceti minut. Nezačal ale vůbec dobře. Na konci druhé minuty se nechal Kohn vyloučit na čtyři minuty za vysokou hůl a ihned po něm trefil Hrabal strop haly, a tak rovněž putoval za katr. Hosté ze Sparty však přesilovkou vyloženě pohrdli, když si připsali stěží jednu střelu na branku. Pražané si tento luxus ale mohli dopřát, vedení bylo pohodlné a domácí navíc nekousali. Když v sedmé minutě měli Sparťané přečíslení tři na jednoho, led před Pöpperlem byl hrou ve třetí části téměř nepoznamenán. V polovině osmé minuty poslední periody dostal ve středním pásmu puk do jízdy Yorick Treille, vybruslil si až před Vojtka a ukvedlal ho – puk skončil za brankovou čárou. Sparta tak vedla o čtyři góly a v té chvíli už asi ve Werk aréně nebyl nikdo, kdo by pochyboval, na čí konto budou připsány tři body. Ve zbytku třetí třetiny už diváci žádnou gólovou akci neviděli, jen několik vyloučení, které ale už v nic nebezpečného nevyústily. Sparta tak za vítězství 5:1 získala naprosto zasloužené tři body.

Ohlasy trenérů

Pavel Marek (Oceláři Třinec): Do utkání jsme vstoupili aktivně, ale přišla neskutečná chyba při vlastní přesilovce a dostali jsme branku. My jsme se ještě dokázali vrátit do zápasu gólem na 1:1, ale pak jsme inkasovali laciný druhý a třetí gól. Nebyli jsme schopni proměnit ani vyložené šance a na jeden gól se těžko vyhrává. Doma jsme ztratili už dost zápasů a v šatně bude dusno.

Patrik Martinec (Sparta Praha): Jsme naprosto spokojeni. Předvedli jsme perfektní výkon a máme tři body z půdy silného Třince.


×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice