Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Kanonáda z první třetiny přinesla tři body

01.11.2011 · Daniel Ježek
V osmnáctém kole se na ledě ocelářů představil Bruslařský klub z Mladé Boleslavi. Třinečtí vstoupili do zápasu raketovým stylem a po odehraných jedenácti minutách vedli již 5:0. Hostům se sice podařilo korigovat, Oceláři si ale v klidu dokráčeli pro vítězství 6:3.
18.kolo, úterý 1.11.2011
Třinec
Ml. Boleslav
6:3
Třetiny: 5:1, 0:1, 1:1  Branky a nahrávky: 4. Květoň (Peterek, Zíb), 8. Adamský (Kohn, Davison), 9. Orsava (Ostřížek), 10. Peterek (Kohn, Adamský), 11. McGregor (Polanský), 57. Adamský (Peterek, Hrabal) - 19. Rýgl (Výborný, Mikulík), 27. Bahenský (Cetkovský, Mozík), 42. Svačina (Vrbata). Rozhodčí: Hradil, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3298. Střely na branku: 26:33. Průběh utkání: 5:0, 5:3, 6:3.  
Vojtek - Richter, Hudec, Zíb, Lojek, Kania, Davison, Cartelli - McGregor, Bonk, Květoň - Kohn, Peterek, Adamský - Klimenta, Polanský, Hrňa - Rufer, Orsava, Ostřížek
Hübl - Beňovič, Drábek, Chaloupka, Soukup, Mozík, Žabka, Rýgl - Balaštík, D. Výborný, Mikulík - Svačina, Vrbata, Demel - Goertzen, Stieler, Tomas - Bahenský, Jiránek, Cetkovský - Soukup, Frolík

Komentář k zápasu

Oceláři vlétli do utkání jako uragán, první brankovou příležitost si ale vypracovali hosté. Ti dokonce poslali Jiřím Cetkovkským puk do Vojtkovy svatyně. Ta ale nebyla v předepsané pozici a branka neplatila. Třinečtí tak trestali. Ve čtvrté minutě si na svou oblíbenou střeleckou pozici najel David Květoň, který tvrdou střelou trefil horní roh Hüblovy branky. Oceláři i nadále pokračovali v nastoleném tempu. To jim přineslo další čtyři branky v průběhu čtyř minut. Na 2:0 zvyšoval Martin Adamský, jenž zužitkoval pas Ladislava Kohna. Třetí zářez na pažbu Ocelářů přidal Jakub Orsava. Toho ke skórování vybídl David Ostřížek pasem do rozhozené hostující defenzívy. Orsava si najel před Hübla a bekhendovou kličkou vyhnal brankáře Boleslavi na střídačku - 3:0.

Náhraní gólman Valent se v brankovišti ani pořádně nerozehřál a už musel lovit puk ze své sítě. Třinečtí hráli přesilovku, když Ladislav Kohn našel před brankou stojícího Jana Peterka. Ten už jen doklepával puk do odkryté klece. Na 5:0 pak zvyšoval Bryan McGregor, který podruhé využil čtyřminutovou přesilovku. Domácí se tak dostali do pětibrankového vedení již po 11 minutách hry. Tempo utkání pak trochu opadlo, Oceláři navíc poustili Bruslaře do několika šancí. Ta z devatenácté minuty znamenala branku ve Vojtkově kleci. David Výborný našel dobře postaveného Martina Rýgla, který z první propálil přesunujícího se Vojtka - 5:1.

Prostřední dějství přineslo zlepšený hokejový projev hostů z Mladé Boleslavi. Ti se k ohrožení branky dostávali mnohem častěji nežli domácí, jejich pokusy ale dlouho nemohly najít tu správnou cestičku kolem precizního Martina Vojtka. Hostům se ale přeci jen povedlo snížit. V probíhající přesilovce Jiří Cetkovský poslal do úniku Zdeňka Bahenského. Ten si najel za modrou, odkud propálil Vojtka. Hra, po vstřelené brance, ztratila na hokejovosti, na ledě se spíše bojvalo než hrálo atraktivní hokej. Dívaci v poloprázdné Werk aréně byli svědky jen několika málo gólových příležitostí. Ty nejvážnější měli na svědomí třinecký Jakub Orsava a hostující kapitán David Výborný. Oba ale, ať už to byl Orsava, nebo Výborný, netrefili prostor mezi třemi tyčemi.

Hosté během druhé přestávky zkonsolidovali všechny síly a pokusili se alespoň o korekci nepříznivého stavu. Výsledek se dostavil bleskově. Ve 42. minutě se ke střele z otočky dostal Vladimír Svačina, který potřetí prostřelil brankáře Vojtka. Hosté pak posílali na domácí klec jednu střelu za druhou, v dalších brankách jim ale pohotovými zákroky zabraňoval pozorný Martin Vojtek. Boleslavští to ke konci utkání zkoušeli i s šesti bruslaři v poli, to se jim ale stalo osudným. Necelé tři minuty před koncem se ke kotouči dostal Jan Peterek. Ten zavezl puk do střední třetiny, kde našel zcela nepokrytého Martina Adamského. Tomu už jen zbývalo trefit prázdnou hostující klec. Utkání tak nakonec skončilo vtězstvím Ocelářů v poměru 6:3.

Ohlasy trenérů

Pavel Marek (Oceláři Třinec): Začátek poznamenal celý zápas. Dali jsme pět gólů a myslím, že pak v týmu nastalo přílišné uspokojení. Už to nemělo takový náboj a nasazení, museli jsme hráče burcovat, že zápas není u konce. Potřebovali jsme ale vyhrát, a to převažuje nad vším. Paradoxně v předešlých zápasech jsme možná předvedli lepší výkon, ale máme tři body, a to se počítá. Radek Bonk inkasoval úder do hlavy, byla tam tržná rána a byl otřesený. Bolela ho hlava, proto nemělo smysl, aby pokračoval. Budeme ho potřebovat v dalších zápasech.

Vladimír Hiadlovský (Mladá Boleslav): Nezachytili jsme začátek zápasu. Věděli jsme, že Třinec má dobré začátky, ale přesto jsme ho zaspali. Za stavu 0:5 v 11. minutě už to je těžké. Ke cti ale hráčům slouží, že bojovali až do konce. Snížili jsme a byly tam i další šance, ze kterých jsme mohli dát kontaktní gól. Pak jsme v power play bohužel rychle inkasovali šestý gól.


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice