Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři smetli Spartu 6:1!

19.02.2011 · Růžena Raszková
T Ř I N E C - Třinečtí junioři poskytli sparťanům několik lekcí z produktivity a zaslouženě zvítězili. Po vyrovnané první třetině, přidali Oceláři ještě pět branek z toho jednu do opuštěné klece hostí. Napravili si tak reputaci z posledního utkání na Spartě.
II. 6, sobota 19.2.2011
Třinec
Sparta Praha
6:1
Třetiny: 1:1, 3:0, 2:0  Branky a nahrávky: 11. Toman (Deveri, Marosz), 28. Hegyi (Rapáč), 34. Chvosterk M. (Hegyi, Marosz), 40. Řezáč (Deveri), 53. Faksa, 59. Řezáč (Kajaba) - 19. Sobotka (Kniazev). Rozhodčí: T.Krenželok - R.Koliba, M.Mrákava. Vyloučení: 8:4. Využití: 1:0. V oslabení: 3:0. Diváci: 69. Střely na branku: 38:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.  
Kotrla - Pavlík, Bajtek, Deveri, Rajnoch, Marosz, Řezáč, Hegyi, Faksa, Toman, Herman, Rapáč, Chvostek, Kaďorek, Roupec, Kajaba, Burzala, Rufer, Bezuška.
Kocián - Sobotka, Švaříček, Veselý, Kolář, Drvota, Žovinec, Kniazev, Forman, Přibyl, Kučera, Tůma, Eis, Pacovský, Puna, Sovík, Dvořák.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupila obě družstva opatrně. Hrálo se převážně ve středním pásmu a brankáři neměli moc práce. Hosté nevytěžili nic ze své početní převahy. Naopak domácí využili v jedenácté minutě přesilovou hru, když se za Kociánovy záda trefil Jakub Toman. Werk aréna najednou ožila a diváci sledovali svižný hokej. Ke konci třetiny přijal Daniel Sobotka přihrávku Kniazeva a propálil vše co mu stálo v cestě. Do šaten odcházeli mladí hokejisté za nerozhodného stavu 1:1.

Druhá dvacetiminutovka už patřila pouze domácím. Na branku hostí vyslali dvakrát více střel, což přineslo ovoce. Ve 28. minutě ve vlastním oslabení Dominik Hegyi zamíchal pukem před sparťanským brankářem jako v horké kaši a Kocián ani nevěděl, kudy puk proletěl do jeho branky. O pět minut později poslal Hegyi puk dobře postavenému před brankou Michalu Chvostkovi a ten se nemýlil. Těsně před sirénou se po zemi trefil do sparťanské svatyně Petr Řezáč a zvýšil už na 4:1.

Poslední dějství se neslo v duchu přesilovek Sparty a branek v oslabení Třince. Hned v první přesilovce ujel hostům Radek Faksa a pohodlně zasunul puk do sparťanské sítě. Pět minut před koncem utkání hosté ve čtyřminutové přesilové hře zkoušeli hru bez brankáře. Hostům se nepodařilo dát branku ani v šesti. Naopak Petr Řezáč se v 59. minutě trefil do opuštěné klece Sparty. Domácí dali hostům lekci z produktivity a zvítězili na domácím ledě 6:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (Třinec): Oproti čtvrtečnímu utkání jsme k dnešnímu utkání přistoupili zodpovědně. Dařilo se nám v koncovce. Vyvarovali jsme se chyb v obraně a to rozhodlo.

Pavel Arnošt (Sparta): Z dnešního utkání jsme hodně zklamaní. Poslední dobou jsme na takový výkon nebyli zvyklí. V první třetině jsme měli mírnější převahu, ale neproměnili jsme šance. Třinci zachytal velmi dobře brankář a to rozhodlo. Z tohoto utkání si musíme odnést pouze pozitiva a využít je v příštích utkáních.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec